reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Zuzagk ja bylam szyta i wydaje mi sie ze u mnie goilo sie nie dluzej niz trwal polog. Ale szczerze mowiac nie pamietam juz. Dobrze ze idziesz na wizyte lepiej sprawdzic.

Amor na pewno zurawine mozna. Tylko nie wiem czy pomoze czy trzeba juz cos mocniejszego.

Blerka masakra z tym dzieckiem. A tobie powodzenia

U mnie dzis znow beznadziejna noc. Czemu te moje dzieci to niespiace egzemplarze.

reklama
ja wlasnie nie wiem jak to jest. no bo zszyte jest, ale jeszcze troche mi leci wiec oze wydaje mi sie ze to takie swieze. ake mam rozciecie i pekniecie az po posladek wiec moze bedzie sie dluzej goic

Hej

Ja bylam wczoraj z dzieciakami na urodzinach sasiada, ktory chodzi z maja do przedszkola. Byl fajnie ale pod koniec Hugo byl juz chyba zmeczony halasem i sie niezle poplakal. A ja sama byla bo wnek wraca dopiero dzisiaj jednak rodzice innych dzieci zajeli sie maja a ja mogla Hugo w spokoju uciszyc

My wczoraj mieliśmy chrzciny. Szymek grzeczny bardzo, nawet jak mu głowę polewali. Całą imprezę prawie przespał a jak wróciliśmy do domu to oczy jak 5 złoty i zasnął dopiero o 24. Na szczęście kaszelku już prawie nie ma, z noska też niewiele leci. Zapomniałam napisać że przez to jego ulewanie dostaliśmy mleko hipoalergiczne. Zobaczymy czy pomoże, we wtorek mamy usg brzucha żeby wykluczyć refluks. Mi niestety odnowił się ropień kości ogonowej, dziś to się nawet popłakałam z bólu. Popołudniu jadę do babci żeby mi przebiła i założyła sączek. Jestem wściekła po tyle bólu ostatnio było przy czyszczeniu torbieli ropnia a tu znów nawrót :-( no nic grunt że dzieci zdrowieją ;-)

Panikara super ze Szymek ladnie zniosl uroczystosc.
Hugo tez mial robione usg brzucha na refluks i nic nie wyszlo tzn ze nie ma refluksu patogenicznego ale sam w sobie refluks ma i to duzy. Z tym ze ja to jego ulewanie jeszcE bym przezyla tylko ze Hugo po jedzeniu poprostu bolalo i z tak przez 15-30 min po jedzieniu plakal jeczal itp.
Jednak nie chce zapeszac i od kilku dni jest lepiej, ulewac ulewa ale juz tak sie nie skarzy po jedzeniu. Jesli to sie utzyma tzn ze sesje u osteopaty pomogly.

Hugo zasnal o 13.30 a ja modle siw zeby pospal dluzej niz 30-40 min co mu sie ostatnio zdarza. Tesknie za jego dluga drzemka 2-3 godzinna bo od kilku dni takiej nie bylo

Akuku pytanie do ciebie bo ty expert jestes.
Hugo dalej nie zrobil kupy. To juz 9 dzien dzisiaj i zaczynam sie martwic

Oio kurcze obudzil sie

Hej dziewczyny nie pisałam wcześniej bo czasu zabrakło. Tak w skrócie po piątkowej wizycie to przybrał na wadze przez tydzien 125 g więc ponoć nie dużo ale tak sobie na chłodno wczoraj pomyślalam że najważniejsze że przybrał. Osluchowo czysto. Mam mu zrobić badania krwi i moczu i na posiew też mocz oraz usg brzuszka. Pediatra podejrzewa że może mieć refluks mimo że nie ulewa. Kazała dokarmiac mm po każdym posiłku i kontrola wagi i wyników w czwartek. Myslalam nad tym mm i stwierdziłam że zrobię badania i będę go karmić z obu piersi bo wcześniej jadł z jednej na przemian i wtedy zobaczę jak waga. Także na razie walczę dalej o kp bez mm.
Muszę Was nadrobić bo trochę czasu nie było :-)

Kruszka wszystkiego co najlepsze z okazji rocznicy i 100 kolejnych życzę :-) Obiad i przytulaski jeszcze odrobinie a dla Józia duzoooo zdrowka życzę.

Kasietta pazurki bardzo ładne

Blerka mam nadzieję że chrzciny udane i Leon spokojny no i że go wszyscy nie obsciskiwali i super ze Vinci zaczął ładnie spać w dzień oby tak dalej :-)

Zuzzi widzisz a Michas przybrał przez 8 dni tylko 125 g i pediatra zalecila go mm dokarmiac

reklama
Jlnx rewelacja z tym rowerem i przyczepka :-) super ze z bioderkami ok

Lucere nie mam doświadczenia mogę tylko powiedzieć żeby myśleć pozytywnie i życzyć udanej wycieczki :-)

Sann to ładnie Ci spała przy karmieniu piersią. Mój też je ok 21 a potem ok 24 i w nocy

Do góry