reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Z calej trojki tylko najmlodszy ma tak silny tradzik, kazdy mial cos ale nie az tak...
Ewidentnie na naszym forum glownie o chlopcach piszemy i ich problemach, chociaz Ale tez brzuszek boli, i Pole dzis Natka napisala.
Blerka, mnie wczoraj ten otulacz zaatakowal na jakiejs stronie, a dzis tez widzialam w tv :-)

A jak wypluwa to od razu go przystawiasz czy czekasz? Rozumiem, ze nie chce pic ale glodny i bez tego nie zasnie? Jak moj tak robi to po prostu mu nie daje wiecej. Kilka razy sprobuje, a potem juz nie. Ale potrafi uspokoic sie przy mojej pomocy i zapomniec o cycku, zabawic sie albo zasnac. Najwyzej krocej potem spi. I w ogole ostatnio sie budzi w nocy wcale nie tak bardzo glodny, ale sie budzi. Raczej przez brzuszek. I delicol na to nie pomagal. Zreszta skoczyl sie wczoraj wiec zobaczymy czy to cos dawalo, bo nie mam nowego. Na razie nie kupuje, poczekam. Efekt nie byl spektakularny.

reklama
U mnie Luca tez to dziala. Zawsze sie zastanawiam czy to dzwiek czy moja bliskosc. W szpitalu jak plakal to wystarczylo jak mu dotknelam reka policzka i od razu przestawal

My też szumimy do ucha :D czasami pomaga, ale to już musi być bardzo padnięty.
Lunera, ogólnie kilka razy próbuję przystawić a później odpuszczam.. wczoraj padł na mnie (zdjęcie na zamkniętym). No i bardzo płytko śpi. Każde odlożenie to rozbudzenie... No jest przylepa i tyle...:)

Blerka nie jesteś sama Michas też tak robi co chce go odłożyć to oczy jak 5 złoty z tym że nam się udaje odpukac w tym kokonie lub bujaczku uspac coraz częściej chociaż wczoraj wieczorem nie pomogło ani jedno ani drugie musiałam dać cyca przy którym na 99% przysypia i dopiero wtedy udało się go odłożyć.

Lunera mnie się o tym przypomniało jak oglądałam z M ten film o uspokajaniu niemowląt zresztą jakby ktoś chciał obejrzeć to jest w wrzucony pod pielęgnacje niemowląt jak dobrze pamiętam i tam ten facet/lekarz jest obledny jak to robi i przede wszystkim to działa o czym on mówi :-)

Dziewczyny na ciemieniuche podobno b dobry szampon mustela przeciw ciemieniuszce. U nas zadne oleje itd nie działały ;/

Lilija tak hest z lekarzami.. zreszta ja uwazam ze pediatra powinien wysylac do specjalistow tj dermatolog w tym przypadku..

Natka moze baczki mecza ? U nas zawsze nad ranem steka..

Kruszka m byl wczoraj pewny ze obiadu nie bedzie i tu byl zdziwiony. Ogolnie w weekendy pomaga.. jak przyjdzie z pracy tez.. ale tu kwestia tego ze ja sie i tak przyczepie i wtedy od slowa do slowa .. m sie wkurza ze ja uwazam ze on w pracy odpoczywa... a ja sie wkurzam ze on mnie nie rozumie..oboje zmeczeni ..dzieci marudza i wtedy jedno drugiemu wytyka.

Tak chcialabym wiwcej odpoczywac ale wtedy mi sie tylze rzeczy nazbiera ze bede znowu tydzien z tego wychodzic.

Chcialabym sie wczesniej polozyc spac ale Alicja vodziennie od 16 do samej nocy jeczy.. wczoraj przysnela ale jak szlam z nia spac to znowu ja baki meczyly i ja zasnelam a ona stekala ale w koncu obudzila mnie w nocy na karmienie juz nawet nie wiem o ktorej.

W dzien bym poszla spac ale zaraz klade emila spac a Ala odsypia noc bo jeszcze po nocy nawet jej nie przewinelam tylko spiaca wsadzilam do fotelika jak jechalismh do szkoly. Teraz nadal spi a my zjedlismy sniadanie.

Cinamona u mnie wiesz malo miejsca jest i np lub go na podlodze itd..

Lucere az tak zle nie jest zr ni mam godz dla siebie. W weekend m daje mi pospac. W sobite spalam po poludniu 3 godz sama a on cala trojke wysyzkowal do lozek i nosil Alicje.
M stwierdzil ze ja bym hcia miec ciastko i zjesc ciastko.. najlepiej zeby szedl do pracy i zostal w domu jednoczesnie zeby mi pomoc.. albo wracal z pracy i robil .. zreszta i tak robi bo wraca o 18.. zjada ibiad pakuje zmyware kapie emila i kladzie go spac(wczoraj) ja sama juz nie wiem czego ja chce. On w sumie caly tydzien wstaje wczesniej niz ja bo 6 od pn. Dp pt w sobote wstaje bo daje mi ppspac a w niedziele bo jedzie na rynek rano jajka kupic.

Lunera moze masz racje ze ja potrzebuje wyjsc do ludzi. Ja w sumie tyle co do szkoly po dzieci.. an czwartek sie do kolezanki umowilam ale w dzien wiec z dziecmi..

Zuzzi moi 3 chlopcy nie mieli tradziku i Alicja tez nie ma.

Mnie dzus glowa okropnie boli . Emil spi..alicja w hujaczku tez ..a ja leze na kanapie i odpoczywam.. nic nie robie.. później tylko ziemniaki obiore. Nawet mi sie tv nie chca ogladac. Bloga cisza..

Rozmawialam z mama na skype i mnie rozdraznila.. beda dzis z bratowa pierogi robic.. szkoda ze j mnie nie pomyslala hy mi zamrozic.. bo wiecie im tam trzeba pomoc .. buhaha porty mi spadly.

Taka ladna pogoda a ja nawet nie mam checi nigdzie isc.

Wogle to nawet nie mam jak prysznica wziasc..a wlosy by sie przydalo umyc.. m wczoraj zly byl to poszedl spac emilem a ja rano nir mam szans ani w ciagu dnia sie umyc.. a wieczorem tez jie moglam bo nosilam Alicje...

Jak tak dalej pojdzie to nie dosc ze gruba i zmeczona to jescze jak brudas bede chodzic..

Dziewczyny na ciemieniuche podobno b dobry szampon mustela przeciw ciemieniuszce. U nas zadne oleje itd nie działały ;/

Lilija tak hest z lekarzami.. zreszta ja uwazam ze pediatra powinien wysylac do specjalistow tj dermatolog w tym przypadku..

Natka moze baczki mecza ? U nas zawsze nad ranem steka..

Kruszka m byl wczoraj pewny ze obiadu nie bedzie i tu byl zdziwiony. Ogolnie w weekendy pomaga.. jak przyjdzie z pracy tez.. ale tu kwestia tego ze ja sie i tak przyczepie i wtedy od slowa do slowa .. m sie wkurza ze ja uwazam ze on w pracy odpoczywa... a ja sie wkurzam ze on mnie nie rozumie..oboje zmeczeni ..dzieci marudza i wtedy jedno drugiemu wytyka.

Tak chcialabym wiwcej odpoczywac ale wtedy mi sie tylze rzeczy nazbiera ze bede znowu tydzien z tego wychodzic.

Chcialabym sie wczesniej polozyc spac ale Alicja vodziennie od 16 do samej nocy jeczy.. wczoraj przysnela ale jak szlam z nia spac to znowu ja baki meczyly i ja zasnelam a ona stekala ale w koncu obudzila mnie w nocy na karmienie juz nawet nie wiem o ktorej.

W dzien bym poszla spac ale zaraz klade emila spac a Ala odsypia noc bo jeszcze po nocy nawet jej nie przewinelam tylko spiaca wsadzilam do fotelika jak jechalismh do szkoly. Teraz nadal spi a my zjedlismy sniadanie.

Cinamona u mnie wiesz malo miejsca jest i np lub go na podlodze itd..

reklama
Do góry