reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2015

Z calej trojki tylko najmlodszy ma tak silny tradzik, kazdy mial cos ale nie az tak...
Ewidentnie na naszym forum glownie o chlopcach piszemy i ich problemach, chociaz Ale tez brzuszek boli, i Pole dzis Natka napisala.
Blerka, mnie wczoraj ten otulacz zaatakowal na jakiejs stronie, a dzis tez widzialam w tv :-)

A jak wypluwa to od razu go przystawiasz czy czekasz? Rozumiem, ze nie chce pic ale glodny i bez tego nie zasnie? Jak moj tak robi to po prostu mu nie daje wiecej. Kilka razy sprobuje, a potem juz nie. Ale potrafi uspokoic sie przy mojej pomocy i zapomniec o cycku, zabawic sie albo zasnac. Najwyzej krocej potem spi. I w ogole ostatnio sie budzi w nocy wcale nie tak bardzo glodny, ale sie budzi. Raczej przez brzuszek. I delicol na to nie pomagal. Zreszta skoczyl sie wczoraj wiec zobaczymy czy to cos dawalo, bo nie mam nowego. Na razie nie kupuje, poczekam. Efekt nie byl spektakularny.

reklama
U mnie Luca tez to dziala. Zawsze sie zastanawiam czy to dzwiek czy moja bliskosc. W szpitalu jak plakal to wystarczylo jak mu dotknelam reka policzka i od razu przestawal

My też szumimy do ucha :D czasami pomaga, ale to już musi być bardzo padnięty.
Lunera, ogólnie kilka razy próbuję przystawić a później odpuszczam.. wczoraj padł na mnie (zdjęcie na zamkniętym). No i bardzo płytko śpi. Każde odlożenie to rozbudzenie... No jest przylepa i tyle...:)

Blerka nie jesteś sama Michas też tak robi co chce go odłożyć to oczy jak 5 złoty z tym że nam się udaje odpukac w tym kokonie lub bujaczku uspac coraz częściej chociaż wczoraj wieczorem nie pomogło ani jedno ani drugie musiałam dać cyca przy którym na 99% przysypia i dopiero wtedy udało się go odłożyć.

Lunera mnie się o tym przypomniało jak oglądałam z M ten film o uspokajaniu niemowląt zresztą jakby ktoś chciał obejrzeć to jest w wrzucony pod pielęgnacje niemowląt jak dobrze pamiętam i tam ten facet/lekarz jest obledny jak to robi i przede wszystkim to działa o czym on mówi :-)

Dziewczyny na ciemieniuche podobno b dobry szampon mustela przeciw ciemieniuszce. U nas zadne oleje itd nie działały ;/

Lilija tak hest z lekarzami.. zreszta ja uwazam ze pediatra powinien wysylac do specjalistow tj dermatolog w tym przypadku..

Natka moze baczki mecza ? U nas zawsze nad ranem steka..

Kruszka m byl wczoraj pewny ze obiadu nie bedzie i tu byl zdziwiony. Ogolnie w weekendy pomaga.. jak przyjdzie z pracy tez.. ale tu kwestia tego ze ja sie i tak przyczepie i wtedy od slowa do slowa .. m sie wkurza ze ja uwazam ze on w pracy odpoczywa... a ja sie wkurzam ze on mnie nie rozumie..oboje zmeczeni ..dzieci marudza i wtedy jedno drugiemu wytyka.

Tak chcialabym wiwcej odpoczywac ale wtedy mi sie tylze rzeczy nazbiera ze bede znowu tydzien z tego wychodzic.

Chcialabym sie wczesniej polozyc spac ale Alicja vodziennie od 16 do samej nocy jeczy.. wczoraj przysnela ale jak szlam z nia spac to znowu ja baki meczyly i ja zasnelam a ona stekala ale w koncu obudzila mnie w nocy na karmienie juz nawet nie wiem o ktorej.

W dzien bym poszla spac ale zaraz klade emila spac a Ala odsypia noc bo jeszcze po nocy nawet jej nie przewinelam tylko spiaca wsadzilam do fotelika jak jechalismh do szkoly. Teraz nadal spi a my zjedlismy sniadanie.

Cinamona u mnie wiesz malo miejsca jest i np lub go na podlodze itd..

Lucere az tak zle nie jest zr ni mam godz dla siebie. W weekend m daje mi pospac. W sobite spalam po poludniu 3 godz sama a on cala trojke wysyzkowal do lozek i nosil Alicje.
M stwierdzil ze ja bym hcia miec ciastko i zjesc ciastko.. najlepiej zeby szedl do pracy i zostal w domu jednoczesnie zeby mi pomoc.. albo wracal z pracy i robil .. zreszta i tak robi bo wraca o 18.. zjada ibiad pakuje zmyware kapie emila i kladzie go spac(wczoraj) ja sama juz nie wiem czego ja chce. On w sumie caly tydzien wstaje wczesniej niz ja bo 6 od pn. Dp pt w sobote wstaje bo daje mi ppspac a w niedziele bo jedzie na rynek rano jajka kupic.

Lunera moze masz racje ze ja potrzebuje wyjsc do ludzi. Ja w sumie tyle co do szkoly po dzieci.. an czwartek sie do kolezanki umowilam ale w dzien wiec z dziecmi..

Zuzzi moi 3 chlopcy nie mieli tradziku i Alicja tez nie ma.

Mnie dzus glowa okropnie boli . Emil spi..alicja w hujaczku tez ..a ja leze na kanapie i odpoczywam.. nic nie robie.. później tylko ziemniaki obiore. Nawet mi sie tv nie chca ogladac. Bloga cisza..

Rozmawialam z mama na skype i mnie rozdraznila.. beda dzis z bratowa pierogi robic.. szkoda ze j mnie nie pomyslala hy mi zamrozic.. bo wiecie im tam trzeba pomoc .. buhaha porty mi spadly.

Taka ladna pogoda a ja nawet nie mam checi nigdzie isc.

Wogle to nawet nie mam jak prysznica wziasc..a wlosy by sie przydalo umyc.. m wczoraj zly byl to poszedl spac emilem a ja rano nir mam szans ani w ciagu dnia sie umyc.. a wieczorem tez jie moglam bo nosilam Alicje...

Jak tak dalej pojdzie to nie dosc ze gruba i zmeczona to jescze jak brudas bede chodzic..

Dziewczyny na ciemieniuche podobno b dobry szampon mustela przeciw ciemieniuszce. U nas zadne oleje itd nie działały ;/

Lilija tak hest z lekarzami.. zreszta ja uwazam ze pediatra powinien wysylac do specjalistow tj dermatolog w tym przypadku..

Natka moze baczki mecza ? U nas zawsze nad ranem steka..

Kruszka m byl wczoraj pewny ze obiadu nie bedzie i tu byl zdziwiony. Ogolnie w weekendy pomaga.. jak przyjdzie z pracy tez.. ale tu kwestia tego ze ja sie i tak przyczepie i wtedy od slowa do slowa .. m sie wkurza ze ja uwazam ze on w pracy odpoczywa... a ja sie wkurzam ze on mnie nie rozumie..oboje zmeczeni ..dzieci marudza i wtedy jedno drugiemu wytyka.

Tak chcialabym wiwcej odpoczywac ale wtedy mi sie tylze rzeczy nazbiera ze bede znowu tydzien z tego wychodzic.

Chcialabym sie wczesniej polozyc spac ale Alicja vodziennie od 16 do samej nocy jeczy.. wczoraj przysnela ale jak szlam z nia spac to znowu ja baki meczyly i ja zasnelam a ona stekala ale w koncu obudzila mnie w nocy na karmienie juz nawet nie wiem o ktorej.

W dzien bym poszla spac ale zaraz klade emila spac a Ala odsypia noc bo jeszcze po nocy nawet jej nie przewinelam tylko spiaca wsadzilam do fotelika jak jechalismh do szkoly. Teraz nadal spi a my zjedlismy sniadanie.

Cinamona u mnie wiesz malo miejsca jest i np lub go na podlodze itd..

reklama
Do góry