reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
Panikara ja na Kubusia często wołam Stefan hahaha

Leo zdarza się, że śpi w nocy na brzuszku. Przekładam go kiedy zaczyna wierzgać nóżkami i marudzić i wiem, że nic innego nie pomoże, a jak go nie przełożę to się obudzi.

Moj spi tylko na brzuchu w lozku. A ja obok niego, wiec raczej mnie nie martwi, ze przegapie jakies marudzenie.
Po kapaniu sie karmimy i jesli on przysnie to go odkrecam na brzuch - ukladam jego raczke wzdluz ciala, biore za pupe i bardzo powoli przekrecam, glowa przy tym lezy caly czas w tym samym miejscu - jesli palce mi sie nie zaplacza w pieluche to on nawet tego nie zauwaza. A jesli zauwazy i sie rozbudzi to wlaczam suszarke, klepie delikatnie po pupce albo go delikatnie ruszam jakby calym cialkiem trzymaja za pupe i on wtedy sie wtula i zasypia. Na ogol.

U nas tez byly juz 2 Pućki i teraz jest 3ci. od policzków :-)

Blerka,
a w nocy to ty przy nim cały czas jesteś, prawda? Czy śpi trochę bez ciebie?
Ewidentnie bardzo potrzebuje twojej obecności - więc rozwiązaniem na dzień może faktycznie być chusta... Albo to ograniczenie jego ruchów - np. owijaniem albo tym brzuszkiem. I możesz zamiast Mozarta spróbować z jakimś białym szumem, który on lubi, coś kiedyś pisałaś o wiertarce? U nas też kiedyś zasypiał do Chopina a teraz już nie bardzo... Są też dzieci, które mniej potrzbują snu, niestety dla rodziców.

Love,
nie lubi czy nie go tak nie kładziesz?

Akuku,
wysuszyło się już? Uśmiałam się z tego drugiego płukania :-)

Jesteśmy po wizycie u pediatry i na szczęście osluchowo czysto tylko ten katar i w związku z tym szczepienia też będą odlozone na później a miały być za tydzień. Solą fizjologiczna mam dalej płukac nosek i odciagac i mam zgniesc czosnek i blisko łóżeczka położyć ale tak żeby nie sięgnął rączkami. Mały niestety mało przybrał waży 4195 :-( mówiła żeby dokarmiac mm albo przez dwa dni cyce na wierzch i cały czas przystawiac.
Akuku ratunku nie chce za bardzo go mm dokarmiac. Co mogę zrobić żeby lepiej przybierał na piersi?
Za tydzień mamy przyjść na kontrolę wagi.

CAM00209.jpg
Nie wiem czy coś widać. Nie martwi mnie ta większa krostka tylko te drobne, one są jakby trochę z płynem w środku i sa bardzo drobne.

Załączniki

• CAM00209.jpg
    CAM00209.jpg
    12 KB · Wyświetleń: 50
Lunera, kładę Go w naszym dużym łóżku, owiniętego kocykiem, na boczku. Słucha radia albo Mozarta. Często zostawiam obok swoja koszulkę. On zasypia - ja się odsuwam i od razu szuka mnie. podkłdałam pluszaka/pieluszke/poduszke/bluze Ojca nic nie działa.

Jak zasypia na mnie to próbuje odkładać do Lego łóżeczka. On na mnie zasypia na brzuchu i tak Go odkłdam. Jeśli uda sie bez wybudzenia (raz na milion prób) to śpi około 1,5 h. Okryty. Na rozłożonej pieluszce bambusowej.

Blerka to jakbym czytała o sobie a tak ładnie mi w dzień spał.
Jedynie na spacerach usypia od razu. Nie wiem moze to też jest jakiś sposób. Narazie będę próbować otulanie i ten odkurzacz mu puszczać.

Ruda,
u mnie podobne krosty o ile widze po zdjeciu. I to tradzik u nas jest. Juz dobrych kilka tyg taka buzie ma, one sa caly czas, jede schodza, wychodza nowe,najwiecej na brodzie jest... Troche ma na klacie. Raczej mnie to nie martwi, pediatra powiedziala, ze ok. do 2-3 mca moga byc.

A jeszcze odnosnie szczepien - to chyba nie ma sie do czego spieszyc. Jak nie ma pewnosci, ze wszystko dobrze ze zdrowiem.
Ostatnio mielismy bilans i mialo tez byc szczepienie, ale starszy byl z minimalnym katarem od kilku dni wiec jednak sie nie zdecydowalam. Nastepnego dnia wyskoczyla nam goraczka ponad 39, takze ja wole sie nie spieszyc.

Moja też na brzuszku praktycznie nie śpi. Zdarzyło się ze dwa razy. Bardzo szybko się denerwuje.

Dzisiaj za dnia spała 2 godziny, ale musiał chodzić szumiś, a i tak bardzo niespokojna była. Zrobiłam przynajmniej porządek w swoich ciuchach, znalazłam parę kiecek, które pasują i nadają się do karmienia. Pochowałam stricte letnie rzeczy, no i co najtrudniejsze, chcę powywalać bez sentymentów ubrania, których nie noszę. No i wyciągnęłam ciuchy sportowe, więc o ile Młoda da, to zaczynam ćwiczyć w domu. A wczoraj byłam na basenie i było super :D

reklama
Ruda tez mi to wyglada na trądzik. U nas tez ciagle.sie pojawia i znika szczegolnie wokół ust właśnie
Moj tez nie bardzo lubi spac na brzuchu.ale jak ma zly dzien i zasnie na mnie to go tak odkladam i czasem pospi godzinkę. A tak to się przebudzi i rzuca glowa na boki i denerwuje sie.
Blerka ewidentnie maly lubi ciebie czuc przy sobie. To moze nadrabiaj tv jak on spi na tobie ;)
Moj dzis nadrabia ostatnie dnie i spal od 11 do 14.20. Co prawda z karmieniem po godzinie. A potem musialam go otulic bo go ręce rozbudzaly ale spal. Wiec wszystkie prace domowe odrobione. A południu z m i mlodym na kawkę wypadzik robimy. Bo poludniami z reguly juz bardziej marudzi i usnac mu ciężko.
Ja tez sie zbieram do ćwiczeń juz drugi tydzien i mi nie wychodzi. Kopa w tylek potrzebuje chyba.
A i znow plamie na brazowo :O a to juz 8 tyg minęło i ostatnio długo juz nic nie było. Czyzby to okres sie zbliżał - niemożliwe chyba

Ostatnia edycja:
Do góry