reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Lucere wlasnie ten od mojej sasiadki ma papiery. Ona juz go sprawdzila[emoji3]

Udalo mi sie wsadzic Hugo w ten spiworek otulacz woombie ja plakal. Wcisnelam smoka, potrzaslam nim troche i sie uspokoil. Wiec teraz siedze w pokoju Maji z Hugo tak owinietym i zobaczymy czy bedzie spokojny az Maja zasnie.

reklama
U nas dzisiaj aktywny dzień - mój pierwszy maraton rowerowy. Byłam ciekawa, czy to w ogóle się uda, czy W da sobie radę no i chyba ok. Widzę, że jazda naszym samochodem ją świetnie usypia. W czasie drogi odciągnęłam dużo mleka, jeszcze ją przed wyścigiem nakarmiłam i pojechałam. Niestety nie obyło się bez płaczu, a właściwie histerii przez parę minut, ale W sobie jednak poradził i jak przyjechałam, to już razem przysypiali w samochodzie.
U nas dzisiaj jeden raz to po prostu chlusnęła ogromną ilością mleka, ale potem było ok no i wieczorem znów trochę popłakała i ulała, ale to chyba dlatego, że po podróży samochodem strasznie łapczywie jadła. Sytuację dość szybko udało się opanować - zasnęli z W na fotelu. Jednak ja nie jestem z nią sama, to jest o wiele łatwiej. Tak to też czasami muszę z nią chodzić, żeby cokolwiek robić i też czasem mam taki czas, że co chwilę się budzi i chce cyca, a tu okazuje się, że może długo spać. Teraz też śpi od przed 18:30 i już nie wiem, czy budzić ją w końcu na kąpiel, czy darować sobie. W sumie, to teraz ja potrzebuję już opróżnić piersi, więc pewnie tak, czy inaczej niedługo przydałoby się ją nakarmić. Kaja bardzo lubi spać "na żabkę" i właśnie tak teraz śpi. Czasami jest tak, że jak ją kładę na boku, to zaraz jest ryk, a na żabkę zasypia na dłużej.

Cinamona - to super :-) dobry osteopata to skarb :-)
My do uspokojenia dużo korzystamy z piłki rehabilitacyjnej, wystarczy poskakac i młody szybko jest spokojny. Z córką czasami skakalismy po 2h bo tylko tak nie płakała,i oczywiście w woombie, bo każde rozrzucenie rączek kończyło się rykiem..

Jinx - podziwiam!

Amor - wg lekarzy kolki trwają min 3h dziennie przez min 3 tyg., 3 razy w tyg. I to można nazwać kolkami wtedy.. Nieukojony płacz na który nic nie pomaga. Jeśli coś pomaga tzn że to nie kolki :-)

Ufff mlody w tym spiworku super spokojny[emoji3] Maja zasnela, ja jeszcze na dole ogarnelam, wzielam szybki prysznic i dopiero teraz go wyciagnelam i sobie cyca[emoji3]
Mam nadzieje ze nie bedzie mial teraz ataku placzu i zaraz zasnie

Jinx i jak maraton? Dobrze ze masz taka odskocznie od domowych spraw.

Ja moje czesto klade do spania na brzuszku. Ale albo w dzien w koszu albo w nocy jak spi kolo mnie. W nocy w lozeczku jak jest sam boje sie tak go polozyc.

Ja zawijam w otulacz i kładę na boczku. Kurczę teraz trochę mocno go zawinelam i wysoko pod buźka ma materiał. Boje sie by sie nie udusił i co chwile sprawdzam. Chyba będę musiała to poprawić bo nie zasnę.

Wlasnie skończyłam gore prasowania. Jupi. Dzieci śpią i w końcu mama ma pare chwil dla siebie :)

reklama
A mój śpi od samego rana tylko z przerwą na przewijanie dupki i żeby cyca złapać, bo jedzenie tez sie odbywa na spiocha. Juz sie boje jak będzie wyglądała noc skoro cały dzień przespany!

Poradźcie co robić z zastojami w piersiach? Czytałam że trzeba się ich pozbyć bo prowadzą do zapalenia i żeby przykładać liście kapusty. Wszystko fajnie tylko ze kapusty nie mam, zastanawiam się natomiast czy mały jest w stanie udroznic te kanaliki czy nie ma opcji i trzeba sobie radzić w inny sposób?

Kładę się spać, bo coś niezywa dzisiaj jestem :( dobranoc!

Do góry