reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2015

witam nową mamuśkę i nie martw się musi być dobrze! nie ma innej opcji!
aaga84 ja tez niestety muszę w siebie wmuszać płyny :no: ja też bym mogła mieć nawet czwórkę ale mnie nie stać niestety. Uważam że duża rodzina to skarb

dodalam w odp. wątku mój brzucholek :)

reklama
Mi brzuch spuchl ale to od tych zaparć. Dziś mój M kazał mi wypić pół butli wody po przebudzeniu ale nie pomogło. Jabłka tylko gazów mi dodają. Wczoraj dzwoniła do mnie midwife i mam spotkanie na wtorek , może w końcu założą mi kartę. No i przyszedł list na usg w 12 tygodniu :) 16 luty akurat 4 dni przed moimi urodzinami :)

Moja mama stosuje jeden sposób na zaparcia, którego ja nigdy nie próbowałam. Mianowicie podczas jedzenia wypija jedną łyżkę oliwy i efekt po jakimś czasie murowany, przynajmniej na nią to działa, ale nie wiem czy w ciąży to dobre rozwiązanie...

Gosiak mi tym razem położna nie dala odrazu karty ciąży tylko mam ja przyjść odebrać jakoś za tydzień bo potrzebuje trochę czasu ale w pierwszej ciąży odrazu dostalam. Ja mam czekać jeszcze za listem ale mam nadzieję ze za dwa tygodnie będę juz miała usg :)

Hej
witam sie i ja
Moja mala posla dzisiaj na zlobka po 3 tyg przerwie. Myslalam ze bedzie histeria ale bylo ok. Tylko kolka lez polecialo:-)
teraz spi a ja sie chyba za prasowanie wezme.
Nie chce ale musze bo nie znosze jak mi sie za duzo nazbiera.

Do tego przyplatala mi sie jakas infekcja czy grzybica czy cos. Bo swedzi niemilosiernie. Umowila sie do gina zeby cos na to pomogl ale najblizszy wolny termin dopiero 15go. Nie wiem jak wytrzymam tyle czasu. Jak bedzie bardzo meczyc to najwyzej skocze na ip ginekologiczne. Tylko tak glupio mi tam isc tylko z infekcja.

Dzięki za miłe przyjęcie :)

Cinamona ja bym na Twoim miejscu pojechała na ip, wiem, że trochę głupio z infekcją, ale w ciąży potrafią być niebezpieczne, więc w tej sytuacji zrozumiałe.

Ja bardzo lubię sok z buraków, jako dodatek do marchwiowego to już w ogóle pycha! Ale teraz niestety od wszystkiego mnie odrzuca i któraś z Was pytała (przepraszam, jeszcze dobrze Was nie znam więc nie kojarzę) ja właśnie mam straszne problemy z piciem. Przegryzam sobie sucharki i macę a do picia muszę się zmuszać i tylko malutkimi łyczkami- za duży łyk wezmę i od razu wymiotuję :(

reklama
Hej dziewczyny, witam nowe mamusie :-)
Ja pije bardzo duzo wody niegazowanej i 1 kubek kawy dziennie czasem tez herbate owocowa. Nie mam patentu jak tylko sie przemoc i po prostu pic :-)
Jesli chodzi o zaparcia mhm dla mnie chodzenie raz dziennie do wc to juz zaczyna byc zaparcie ale pocieszam sie chociaz tym jednym razem. Jem jogurty, owoce, warzywa ktore maja duzo blonnika no i tez duzo pije wody. Platki gorskie z suszonymi owocami polecam na wodzie lub mleku lub pol na pol jak kto lubi. Platki gorskie jak ktos ich nie da rady samych to mozna dodac musli.
Ja pracuje w biurze, ktore zajmuje sie rekrutacja marynarzy. Bardzo lubie swoja prace ale niestety musze siedziec w domu, zreszta teraz Ktosiek/a jest najwazniejszy/a :-)

Do góry