reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2015

Ja odstawiłam plastry w maju, ale do końca czerwca jeszcze staraliśmy się uważać, bo chciałam pół sezonu na rowerze wyjeździć. W lipcu zaczęliśmy próbować i okazało się, że to nie takie proste, jak się ma nie do końca regularny cykl. W październiku zaczęłam mierzenie temperatury i wtedy w drugim cyklu się udało, bo u mnie skok przy owulacji był wyraźny.

Co do medycznych problemów, to ja mam takie ze skórą, bo zawsze miałam wrażliwą i szczególnie w okresie zimowym często pojawiało mi się uczulenie na dłoniach i zgięciach. Mam taką maść Elocom, która po 2-3 użyciach pomagała, ale to chyba dość silny lek ze sterydami, więc teraz absolutnie nie powinnam. Jutro idę po skierowanie na dalsze badania, to może się spytam, co można zastosować w obecnej sytuacji, a może spróbuję się zapisać do dermatologa.

reklama
JInx Ja mam ten sam problem, AZS i sterydy ale używam Advantan raz na jakiś czas... kurka miałam spokój długo, bo unikałam tego co mnie uczula, a teraz znowu wylazło i nie wiem po czym... A ty chodzisz do alergologa? Ja się właśnie wybieram ale nie wiem czy ze wzgledu na ciąże coś poradzi... :dry:

Do alergologa nigdy nie chodziłam. Ten Elocom dostałam od dermatologa, u którego parę lat temu skutecznie wyleczyłam się z trądziku. Byłam zadowolona ze skuteczności, więc nic innego nie szukałam, ale może teraz trzeba będzie zacząć.

Beata juz ci brzuch wywailo? U mnie jeszcze nic nie widac.
A na cycki to nie licze bo w pierwszej ciazy tez mi praktycznie nic w nie nie poszlo. A szkoda bo przydaloby sie...

W pierwsza ciaze zaszlam w trzecin cyklu od odstawienia plastrow a teraz przy drugim. Wiec szybko :-) myslalam ze dluzej nam to zajmie i szykowalam sie na kolejne zimowe dziecko a tutaj prosze bedzie letnie :-)

Problemy ze skora mam i ja od dziecka. Masc elocom znam i nawet mam w domu ale na szczescie dawno nie musialam uzywac. Niestety w ciazy malo lekow mozna stosowac i nic na wlasna reke. Czasem trzeba sie przemeczyc.
Ja juz mysle jak mi beda usg brzuszne robic to czy mi alergia po tym zelu znowu nie wyjdzie. W pierszej ciazy po usg zaraz brzuch czerwony i swedzial. Musialam zel porzadnie wytrzec a najlepiej umyc brzuch woda zeby nic mi nie bylo.

Jinx ja też odstawilam antykoncepcyje i w dwa miesiące zaszlam:-) i tez mierzylam tampke i uważam że to bardzo pomocne jest bo wszystko ładnie można zaobserwowac.

Cinamona no wywalilo:-) w jeansach jak siedzę to już ciasno to się na leginsy przezucilam. A cyce też mąż mowi że armaty:-) ale nie ma zabawy nimi bo bolą jak cholera. W ogóle jakoś nie mam ochoty na sex odkąd dowiedzialam sie o dzidzi.:-( i myślę że do wizyty juz tak zostanie. Narazie chlop nie narzeka bo w pracy ma nocki ale zobaczymy jak będzie dalej;-)

Biedne jesteście z tymi problemami skórnymi. A mi kiedyś babka w aptece powiedziala że w ciąży to nawet mocniejszego toniku do twarzy nie można stosować i mi nie sprzedala

Witajcie! Jestem tu nowa, z om wychodzi na to, że 4.08 zostanę mamą i jestem w 5tc 6dn:) Staraliśmy się 5 miesięcy. Testowałam 21.11, 4 dni przed okresem i mimo że nie spodziewałam się, że coś wyjdzie, pojawiła się druga bladziuchna kreseczka:) Następnego dnia, w sobotę, zrobiłam betę i wynik miałam ponad 56:). Jako że pracuję głównie na fizykoterapii, w poniedziałek (4tc 3dn) dostałam L4. Teraz czekam na 13.12 na usg i mam nadzieję zobaczyć serduszko. Pozdrawiam!

Witaj kasietta! Ja Was dzisiaj podczytuję, ale nie mam siły odpowiadać, takie mdłości i wymioty mnie męczą. Może jutro będzie lepiej.;-)

Kasietta witaj:-) zaraz cie dopisze do listy. Szybciutko ci wyszla ta druga kreseczka:-)

Mama oj bedna ty ;-) ściskanie się z kibelkiem to wg mnie najgorsze. Mnie na szczęście to nie dosiegnelo poprzednim razem. Za to mialam potworna zgage

Cześć Dziewczyny!
Melduje się kolejna sierpniówka, termin na 06.08:)
Podczytuję Was od tygodnia ale czekałam na badanie usg które w końcu coś pokaże i dziś się doczekałam. Nie chciałam zapeszać:). Tydzień temu robiłam betę która wykazała ciążę no a dziś już mam założoną kartę i pierwsze zdjęcie centymetrowego bąbla widziałam.
U mnie wygląda to tak że mam ZERO objawów póki co więc funkcjonuję normalnie, nie liczę wielkiego apetytu który może być skutkiem przestawienia się na zdrowie żarcie :D Ćwiczyłam przed ciążą jogę i ćwiczę dalej teraz w wersji dla ciężarnych.
Proszę o dodanie mnie do listy i pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy!

reklama
Do góry