reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe mamy 2015

Ja odstawiłam plastry w maju, ale do końca czerwca jeszcze staraliśmy się uważać, bo chciałam pół sezonu na rowerze wyjeździć. W lipcu zaczęliśmy próbować i okazało się, że to nie takie proste, jak się ma nie do końca regularny cykl. W październiku zaczęłam mierzenie temperatury i wtedy w drugim cyklu się udało, bo u mnie skok przy owulacji był wyraźny.

Co do medycznych problemów, to ja mam takie ze skórą, bo zawsze miałam wrażliwą i szczególnie w okresie zimowym często pojawiało mi się uczulenie na dłoniach i zgięciach. Mam taką maść Elocom, która po 2-3 użyciach pomagała, ale to chyba dość silny lek ze sterydami, więc teraz absolutnie nie powinnam. Jutro idę po skierowanie na dalsze badania, to może się spytam, co można zastosować w obecnej sytuacji, a może spróbuję się zapisać do dermatologa.

reklama
JInx Ja mam ten sam problem, AZS i sterydy ale używam Advantan raz na jakiś czas... kurka miałam spokój długo, bo unikałam tego co mnie uczula, a teraz znowu wylazło i nie wiem po czym... A ty chodzisz do alergologa? Ja się właśnie wybieram ale nie wiem czy ze wzgledu na ciąże coś poradzi... :dry:

Do alergologa nigdy nie chodziłam. Ten Elocom dostałam od dermatologa, u którego parę lat temu skutecznie wyleczyłam się z trądziku. Byłam zadowolona ze skuteczności, więc nic innego nie szukałam, ale może teraz trzeba będzie zacząć.

Beata juz ci brzuch wywailo? U mnie jeszcze nic nie widac.
A na cycki to nie licze bo w pierwszej ciazy tez mi praktycznie nic w nie nie poszlo. A szkoda bo przydaloby sie...

W pierwsza ciaze zaszlam w trzecin cyklu od odstawienia plastrow a teraz przy drugim. Wiec szybko :-) myslalam ze dluzej nam to zajmie i szykowalam sie na kolejne zimowe dziecko a tutaj prosze bedzie letnie :-)

Problemy ze skora mam i ja od dziecka. Masc elocom znam i nawet mam w domu ale na szczescie dawno nie musialam uzywac. Niestety w ciazy malo lekow mozna stosowac i nic na wlasna reke. Czasem trzeba sie przemeczyc.
Ja juz mysle jak mi beda usg brzuszne robic to czy mi alergia po tym zelu znowu nie wyjdzie. W pierszej ciazy po usg zaraz brzuch czerwony i swedzial. Musialam zel porzadnie wytrzec a najlepiej umyc brzuch woda zeby nic mi nie bylo.

Jinx ja też odstawilam antykoncepcyje i w dwa miesiące zaszlam:-) i tez mierzylam tampke i uważam że to bardzo pomocne jest bo wszystko ładnie można zaobserwowac.

Cinamona no wywalilo:-) w jeansach jak siedzę to już ciasno to się na leginsy przezucilam. A cyce też mąż mowi że armaty:-) ale nie ma zabawy nimi bo bolą jak cholera. W ogóle jakoś nie mam ochoty na sex odkąd dowiedzialam sie o dzidzi.:-( i myślę że do wizyty juz tak zostanie. Narazie chlop nie narzeka bo w pracy ma nocki ale zobaczymy jak będzie dalej;-)

Biedne jesteście z tymi problemami skórnymi. A mi kiedyś babka w aptece powiedziala że w ciąży to nawet mocniejszego toniku do twarzy nie można stosować i mi nie sprzedala

Witajcie! Jestem tu nowa, z om wychodzi na to, że 4.08 zostanę mamą i jestem w 5tc 6dn:) Staraliśmy się 5 miesięcy. Testowałam 21.11, 4 dni przed okresem i mimo że nie spodziewałam się, że coś wyjdzie, pojawiła się druga bladziuchna kreseczka:) Następnego dnia, w sobotę, zrobiłam betę i wynik miałam ponad 56:). Jako że pracuję głównie na fizykoterapii, w poniedziałek (4tc 3dn) dostałam L4. Teraz czekam na 13.12 na usg i mam nadzieję zobaczyć serduszko. Pozdrawiam!

Witaj kasietta! Ja Was dzisiaj podczytuję, ale nie mam siły odpowiadać, takie mdłości i wymioty mnie męczą. Może jutro będzie lepiej.;-)

Kasietta witaj:-) zaraz cie dopisze do listy. Szybciutko ci wyszla ta druga kreseczka:-)

Mama oj bedna ty ;-) ściskanie się z kibelkiem to wg mnie najgorsze. Mnie na szczęście to nie dosiegnelo poprzednim razem. Za to mialam potworna zgage

Cześć Dziewczyny!
Melduje się kolejna sierpniówka, termin na 06.08:)
Podczytuję Was od tygodnia ale czekałam na badanie usg które w końcu coś pokaże i dziś się doczekałam. Nie chciałam zapeszać:). Tydzień temu robiłam betę która wykazała ciążę no a dziś już mam założoną kartę i pierwsze zdjęcie centymetrowego bąbla widziałam.
U mnie wygląda to tak że mam ZERO objawów póki co więc funkcjonuję normalnie, nie liczę wielkiego apetytu który może być skutkiem przestawienia się na zdrowie żarcie :D Ćwiczyłam przed ciążą jogę i ćwiczę dalej teraz w wersji dla ciężarnych.
Proszę o dodanie mnie do listy i pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy!

reklama
Do góry