reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe mamy 2015

Dzień dobry prawie po południowo.

Ja to dziś mega zdechlak jestem. W nocy nie najgorzej spałam choć zasnąć nie mogłam. Jocha pospał do 8.30 to nie moge narzekać, nawet ładnie zjadł a teraz pojechał z tata i pzyrodnim bratem do sklepu.

Która ma za dużo sił i energa ją rozpiera? To proszę mi trochę przesłać bo do wieczora muszę się pozbierać bo do pracy na noc ide i dziś i jutro i we wtorek. Wiecie co, bo kurcze nie wiem czo zrobić - mam na myśli czy powiedzieć w pracy że jestem w ciąży czy jeszcze poczekać. Ja pracuje w domu starców i praca do średnich raczej należy.... Co radzicie?

Akuku na mojego uparciucha ani sex, anie bieganie po schodach ani nic nie działało. Masaż szyjki miałam 2 razy i dopiero mu się zachciało wyjśc po drugim razie.

Anney - samopoczucie dno. Choć staram się pozytywnie myśleć. Zastanawia mnie jak dojrzały chłop może zachowywać sie jak niedorośnięty gówniarz ( jest ode mnie starszy dość dużo a zachowuje się masakra)

Beata88 - zawsze coś. A teraz to tych wirusów jest na prawdę dużo, co chwila się mutują. U nas rezydenci ledwo antybiotyk skończą a są znów chorzy i to jeszcze bardziej. Wiec wszędzie to samo. Zdrówka dla córci.

Gusia3 - odpoczywaj i nie wstawaj zbyt gwałtownie.

Borysiatka - witaj w w gronie! Super że Twoje maleństwo już takie duże :p

reklama
Pupui powinnas powiedzieć moich zdaniem nocki w ciąży chyba nie są wskazane. Jeżeli masz możliwość powinna iść na dniowki i jakąś lżejsza prace. W każdej robią tak zwany risk assessment jak jesteś w ciąży

Witam się po świętach :-)
Jakoś weny do pisania nie było ale regularnie Was podczytuję bo produkcji postów nie widać końca :-D I bardzo dobrze bo po to tu jesteśmy :tak:
Witam wszystkie nowe mamy które do nas dołączyły i gratuluję wszystkich udanych wizyt :-D Dla mnie udało się umówić prywatnie do mojego lekarza na 8 stycznia czyli wizyta się zbliża a stres coraz większy... Wszystkie objawy powoli ustępują, nudności pojawiają się praktycznie tylko w sąsiedztwie lodówki, senność i zmęczenie też już coraz mniejsze, piersi też ustępują, tylko trochę głowa mnie boli i te bóle podbrzusza, które mnie niepokoją :-(Staram się nie nakręcać negatywnie ale złe myśli same nadchodzą za co nieźle mi się obrywa od męża:szok:
Jeśli chodzi o przytulanie to ja też czekam do wizyty i tego co powie lekarz, bo sny erotyczne budzą mnie praktycznie co noc:zawstydzona/y:

starająca u mnie dzisiaj wołowinka stejki oczywiście mocno wysmażone mniam mniam:-)

co do kremów używam na noc olejku migdałowego i to nawet nie z powodu ciąży a taki już mam nawyk. A na dzień kupiłam sobie parę dni temu Perfecta Mama tani polecany przez kol. która rodzi za parę dni (a może już??:-) i jest zadowolona. Dwie inne ciężaróweweczki/mamy polecają Tołpę ale jest ciut droższa. Oczywiście, że rozstępy to geny i tak naprawdę jak smarowanie ma pomóc to wystarczyłby jakikolwiek dobrze nawilżający olejek, ale wiadomo jak to jest :D będą mi się śniły po nocach jak się nie posmaruję.

Dziewczyny z tym siedzeniem z lapkiem na brzuchu nawet mnie nie straszcie bo ja tylko i wyłącznie tak piszę i korzystam z kompa gdyż mam netbooka. Zawsze jestem oddzielona jakimś kocem/pierzyną. Ale gdzieś wyczytałam że to nie jest szkodliwe bo do brzuszka nie przechodzi promieniowanie to jak to w końcu jest?

U mnie wczorajsza noc była kompletnie bezsenna, oglądałam filmy gdzieś do 6 rano i jak pojaśniało to zasnęłam, więc teraz jestem w nastroju z d*py. To druga taka noc w ciągu 1.5 tyg, mam wrażenie że mam za duże ciśnienie i spać nie mogę bo się czuję jak w dzień:/

Z tym laptopem to trzeba uważać i nie tylko na brzuch, ja miałam okres ze bardzo dużo siedzialam na laptopie trzymając go na kolanach, i po pewnym czasie zrobiło mi się wgłębienie w nodze, poczytalam w necie i się okazuje ze jakoś to wpływa na tkankę tłuszczowa i mi zanikła w tym miejscu, od tego czasu się pilnowalam i juz nie ma śladu na szczęście ale cale lato chodzilam z dołkiem w nodze haha

reklama
Starajaca ja nawet nie mam ochoty myśleć o jedzeniu, dzisiaj jedynie herbatke wypilam. Calymi dniami się powstrzymuje od wymiotów..

Do góry