reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
Anney, jak mi przykro. Takie wiesci zawsze sa rozdzierajace serce. Duzo sil wam zycze!

Kilka lat temu moja przyjaciolka z dziecinstwa przegrala z nowotworem piersi w wieku 32 lat... Jedyne, co mnie pociesza, to ze jak nikt inny potrafila wykorzystac kazda chwile w zyciu.

Borysiatko kcuuki ogromne. Dobrze ze reaguja a nie ryzykuja.

Anney przykre to z przyjaciolka :/ i kciuki by skurcze weszly na regularny tor.

Matko jedyna myślałam że nie dotrwam do końca. Tu akcja taka się działa że ja nie mogę.... a ja dopiero byłam dzisiaj porodówki w Gdańsku oglądać i dopiero szpital wybrałam o_O

Ktoś mówił że jak brzuch twardnieje to szyjka się skraca - jestem dobrym przykładem że niekoniecznie. Miewam mega twardnienia brzucha - 2 dni wyjęte z życia a potem przechodzi. Szyjka jak była zamknięta i na swoim miejscu, tak dalej jest :)

Termin mam na 26 sierpnia a wy już zaczynacie straszyć :D Trzymam kciuki żeby wszystkim urodziły się maluchy mniej więcej w terminie. Łóżeczko muszę skręcić jak w takim tempie się wysypują :szok:

Ale sie tu dzieje dziewczyny!!!
Borysiatko &&&& za was.
Anney bidulo no mogło by to ruszyć konkretnie w jedna lub druga stronę. Nameczysz sie biedna.
Ja tez na żadne szczepienia w ciazy sie nie zdecydowalam. Popytalam tez w pl lekarzy i nie zalecają a tym tu to nie wierzę za bardzo.
U mnie plecy juz wysiadly. Wczoraj nawet chodzic nie mogłam a i lezenie ból sprawiało. Podobno młody na nerwy uciska. Mój maluszek tez jeden dzien aktywny bardzo i brzuch roznosi a na drugi cichutki jak myszka. I znow mi sie dzis ktos spytal czy blizniakow oczekuje. Ech... brzuchol jest konkretny. W pon USG wiec zobaczymy jak tam u dzidzia i jaki duży. Juz nie moge sie doczekać bo ostatnie w 20 tyg było.
Mnie kobitki tez do porodu sie nie spieszy. Chetnie do terminu bym pochodziła no chyba ze tak jak teraz chodzić ciężko będzie to lepiej wczesniej. Do póki pracowalam to jakoś ok było a teraz się sypie cos szybko.
W weekdnd zamykamy porzadki i przygotowania i odpoczynek bedzie . przed godzina w :D
Tylko te skurcze czasem juz zastanawiające. ... ale to juz większość z nas ma :) Trzymajcie sie do terminów dzielnie :)

Ostatnia edycja:
Ja mam za to z moim M tak, ze on sprzata caly dom, myje naczynia, nosi zakupy etc. Mam wrazenie, ze wrecz to sie jego obsesja zrobilo, zeby w domu bylo czysto - ja nic nie musze robic. Na razie mu na to uwagi nie zwracam, zobaczymy jak sytuacja sie po ciazy rozwinie - obecnie i przy maluchu bedzie mi pasowalo na pewno to, ze M robi tyle za mnie

reklama
Ja w ciazy tez na m nie moge powiedzieć złego słowa
Ostatnio cos mu sie stało to jak odkurza to zaczął nawet sufity odkurzać [emoji23][emoji23][emoji23] i to nie tak ze tylko w rogach ale całe [emoji15] twierdzi ze musi byc czysto haha a ja leżę i nic mi sie nie chce :/

Do góry