reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2015

Cześć dziewczyny :) jestem nowa na tym forum zreszta chyba nigdy nie byłam na żadnym forum . Termin z pierwszej wizyty mam na 20.08 śle lekarz powiedział ze moze sie to zmienić . Koleją wizytę mam 5.01. Mam już 2 dzieci Michalina ma 6,5 lat a Marek 14 miesięcy koleją ciaza to wpadka zreszta tylko pierwsza była planowana :) a ta teraz jest ogromnym zaskoczeniem . Widzę ze są tu tez mamy które bedą miały 3 lub 4 dzieci i chciałam zapytać jak reaguje wasze najbliższe otoczenie na koleją ciąże bo umnie to wielkie zaskoczenie , politowanie jak sobie poradzę a wręcz 3 dzieci czy ja jestem normalna ... :( tak to odbieram . A sytuacja materialna nasza jest bardzo dobra wiec nie rozumiem gdyby była zła lub słaba to moze bym to zrozumiała . Jakoś starzy tez nie jesteśmy bo 24.08 skończę 30 lat a moj maz w październiku 32 lata .
Ja w pierwszej ciazy przytyłam 23 kg w drugiej 20. Kg i za każdy razem po pół roku dochodziłam do swojej wagi .

gusiu, a niech inni patrza w swoj sos. co ty sie kochana przejmujesz! na drzewo z nimi.
ja jestem rozwodka z dwojka dzieci (po 1o latach zwiazku) i teraz z nowym mezem kolejne ;) wiec wiesz ;)
ludzi mam totalnie, ale to titanie w dupie i to co mysla. gdybym mogla fizycznie, jako organizm miec 5 dzizeci, to bym tyle miala, bo ammy cudowna rodzine, materialnie ok i kazdy kazdego kocha.

nos w swoj sos.

i ciesze sie,ze z nami jestes!

reklama
gusiu, bzykaj sie na zdrowie ;) toz sex jest piekny.
nei rozumiem, dlaczego ludzie sa pierwsi do rozliczania!

powiedz im,zeby jeszcze wiedzieli w jak perwersyjnym seksie wasze dzieci sie poczzely ;) :-)

moj drugi synek tez jest tabletkowy, yasmine...

Ja nie lubie takich co innym wyliczaja co i jak powinni.. ja juz nie mialalm miec 3 dziecka..ale po 2 latach znowu mi sie zachcialo..nie udalo sie z dziewczynka wiec stwierdzilismy ze ostatnia proba i jak bedzie chlopak to bedziemy miec powtorke z rozrywki ;) wiem na ci sie pisze z dziecmi rok po roku...z tym ze jak mnie pytali teraz po Emisku czy bedziemy dalej probowac mowilam ze nie wiem.. bo Emilka tez mialo nie byc a jest i wszyscy mnie z tego rozliczaja.. zycie pokaze.. ;) a ze sie udalo w ostatnim momencie prawie bo nie chcialam wiekszej roznicy niz 2 lata to super ;)

W pracy sie ze nnie wysmiewaja co doprowadza mnie do nerwicy...
Ahh ludzie sa zawistni i zazdrosni chyba...
A my mamy bedziemy szczesliwe ;) mam kol. Co nie chce dzieci..bo jej wygodnie..ok jej wybor a ja mam swoj..chce duza rodzine..kropka ;)

Gusia gratuluje ! Gadaniem sie nie przejmuj ! :)
Starajaca super wiesci, ciesze sie razem z Toba :*
Dziolszki zaczyna mnie to klucie niepokoic... to taki krotki intensywny bol, godzine temu powtarzal sie co pare mint, pozniej mialam przerwe a przed chwila to byl taki klujaco-pulsacyjny bol... umiejscowil sie nad wzgorkiem, nie do konca na srodku, ale tez nie calkiem po lewej.... jak myslicie to normalne?bo nie wiem co robic.... leze w lozku i myslalam, ze przejdzie a u przeszlo na chwile...

magda, a jak czesto je masz?
usg mialas prawda?

Od 12-13 do 16:30 pojawialy sie co jakis czas ale im pozmiej tym czesciej. Pozniej przerwa moze 45 min i mialam 'serie' kluc. Teraz cisza.... usg mialam robione 22ego, teraz dopiero do swojego gin ide w poniedzialek

to moze byc wszystko, poczawszy od bzlokowanych jelit po rozciagajaca sie macice (mnie w poprzeniej ciazy bardzo bolala)
dopoki nie sa regulrne nie martwilabym sie bardzo, ale odpoczywaj. zawsze mozesz do szpitala podjechac.

Nie wierzę co czytam:wściekła/y:rodzina wielodzietna to patologia:angry:posiadanie trójki dzieci czy więcej to jest coś złego?gorszącego?wstydliwego??!!!!

Współczuję komuś kto tak myśli.

Moja siostra ma ośmioro dzieci,gdzie troje jest już dorosłych a najmłodszy ma 2 latka,nigdy nie żałowała,oddała się dzieciom w stu procentach,tworzy razem z mężem wspaniałą,kochającą się rodzinę.

Moja druga siostra ma troje dzieci i też jest szczęśliwa.

Ja też marzę o licznej rodzinie.Nigdy nie pomyślałam o rodzinie wielodzietnej,że to patologia.

Patologia jest wtedy gdy rodzice nie chcą dzieci,zaniedbują je,chleją,ćpają czy kto wie co jeszcze.....zresztą nie muszę chyba tego pisać.....

Magdus ja bym to sprawdzila jednak bo wszem pewnie bóle są normalne ale z tego co opisujesz to bym się martwiła troszkę.. Ale nie chce straszyć, ja jedynie miałam bóle menstruacyjne ale tylko przez pewien czas.

reklama
Do góry