reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2015

ja iore kwas foliowy, wit b12 i b6, a reszte dobiore zza kilka tygodni.

mialam niedawno uzuzpelniane zelazo i w listpadie bylo jeszzcze ok.

stymze, ja zz tych co naturalne witaminy biora, a nie kompelksowe zestawy, bo ich nawyczajniej w swiecie nie przyswajam dobrze.

kobalamine, acerole tec.

reklama
Magdus spokojnie już nie długo wizyta to zobaczysz maleństwo i się uspokoisz troszkę;-) ja jedynie kwas foliowy biorę ale też myślę czy to nie za mało. Bo jednak mało jem i zazwyczaj jak mam ochotę to jednak przeważnie na te same rzeczy. Nie wiem czy nie kupic zastawu jakiś witamin dla ciężarnych

jesli moge wam tylko cos doradzic ws. witamin, sprawdzajcie sklad,zeby nie bylo witaminy A i zeby byly naturalnego pochodzenia. pamietajcie,zze do wieskzosci potrebny jest olej,zeby mogly sie wchlonac. ja oczywiscie optuje za naturalnymi i tu moge kilka polecic, ale z uk.

a najlepiej, to zafundowac sobie rano na dzien dobry koktajl z owocow i warzyw, najlepiej wiadomego pochodzenia. jeden orzech brazylijski ma CALODZIENNA dawke selenu np.

nie jestem freaky eco, ale do tego co jemy przywiaujemy olbrzymia uwage (wiekszosc produktow albo sami w polsce hodujemy i do uk przysylaja mi co dwa tgodnie (owoce, warzywa, miesko) albo kupujemy tu w wiadomych punktach.
granole maz robi, jogurty ja sama robie, zawszze obiad w dou, jak nie ja to maz, jaglanki, gryki, quinqua (i czarna i biala), duzo ziol etc. i odkad jemy w taki sposob, zaden z nas tak napawde nei choruje.

moze warto rozpatrzyc taak alternatywe kochane, w koncu to nasze dzieci maja byc zdrowe, a my niezorane totalnie po porodzie.

Mój synek w maju skończy dwa latka ale i tak się boje jak to będzie, mam nadzieje ze do tego czasu będzie bardziej samodzielny.

Tez mamy kilka pomysłów na imię ale jak poznamy płeć to dopiero jakieś wybierzemy

Mój synek w maju skończy dwa latka ale i tak się boje jak to będzie, mam nadzieje ze do tego czasu będzie bardziej samodzielny.

gdy moj mlody sie urodzil, starszy naturalnie zrobil sie duzo bardziej samodzielny. wlaczzalam go do prac nad maluchem tez.
bedzie lepiej niz Ci sie wydaje.

Znowu dziś mi się śniła ciąża mnoga. Tym razem zakończenie nie było szczęśliwe....obudziłam się z krzykiem i już nie zasnęłam.

anney - u nas też będzie Leon :)

Oj Blerka współczuję tych snów bo wiem jakie to jest męczące:-( ja miałam raz albo dwa takie złe sny i też później rozne myśli krążyły po głowie. Ale to tylko nasze obawy się ujawniaja. Nie martw się!

reklama
Witam sie i ja :-) Witam nowa mamusie :-)
Magdus ja tez mam urodziny 22 sierpnia :-)
Zapaacia niestety mnie tez dotyczą. Radze sobie probiotykiem, ktory mi nie dosc ze daje tzw. dobre bakterie to pomaga w zaparciach :-) Sennosc oczywiscie caly czas mnie meczy. Przez 2 dni nie mialam mdlosci i juz sie cieszylam a tu dzisiaj znowu :-(
Ja kiedys kupilam sobie spodnie na allegro i okazalo sie ze sa ciazowe wiec teraz jak znalazl. Dresy tez tak kiedys w lumpie kupilam wiec narazie mam spokoj.

Do góry