dariazgr Ja od dwóch różnych lekarzy słyszałam,że lot w pierwszym trymestrze może doprowadzić do poronienia (ale nie musi oczywiście) przez zmiany ciśnienia więc lepiej rezygnować z podróży w tym czasie....no i przy ciąży zagrożonej/wysokiego ryzyka ale to już wiadoma spraw.
reklama
lucalew
Fanka BB :)
Starajaca znalazlam ciekawa strone poczytaj albo zapytaj swojego pracodawcy Statutory Maternity Pay – ustawowy zasiłek macierzyński wypłacany przez pracodawcę – benefity.org.uk
starajaca25
Lucalew tak wiem ze mi sie nalezy ale czy to znaczy ze tak wczesnie mi placa i to znaczy ze bd krotszy czas z maluszkiem ? Niewiem
lucalew
Starajaca nie sadze zebys miala byc krocej na macierzynskim. Mysle ze najlepiej dopytaj pracodawcy i bedziesz wszystko wiedziala :-) Nie ma co gdybac.
starajaca25
No chyba musze zapytac ich
Czeeeeeeeeeeeeeeeeść!
Ja też juz oglądam, wybieram, zapisuję i w myślach kupuję. Niestety jestem strasznie wybredna i już wiem, że trudno mi będzie znaleźć coś co w 100% przypadnie mi do gustu. Chyba też nie mogę liczyć na to, że coś po kimś dostanę...
Co do płci... to ja marzę o Chłopcu.... nieustannie śnią mi się Dziewczynki ( bliźniaczki - Apolonia i Antonina). Jak będzie Dziewczynka to będę musiała walczyć z różowym. wrrrr.... jak mi ten kolor działa na nerwy...
Ja też juz oglądam, wybieram, zapisuję i w myślach kupuję. Niestety jestem strasznie wybredna i już wiem, że trudno mi będzie znaleźć coś co w 100% przypadnie mi do gustu. Chyba też nie mogę liczyć na to, że coś po kimś dostanę...
Co do płci... to ja marzę o Chłopcu.... nieustannie śnią mi się Dziewczynki ( bliźniaczki - Apolonia i Antonina). Jak będzie Dziewczynka to będę musiała walczyć z różowym. wrrrr.... jak mi ten kolor działa na nerwy...
starajaca25
Dla mnie to nie ma roznicy powiem szczerze choc bardziej siedzi mi w glowie dziewczynka niz chlopiec ja tez wybredna jestem sama niewiem jaki bym chciala
Olka87
Ja chciałam pierwszego chłopca. Dostałam dziewczynkę i teraz nie wyobrażam sobie chłopca :-) w ciąży z córka wcześnie zaczęłam kompletować wyprawke. Wszystko po córce zostawilam więc zostanie dokupienie drugiego lozeczka i podwójnych rzeczy a jak teraz będzie dwóch chłopców to będzie kompletowanie ubranek od nowa. Najgorzej właśnie z wózkiem dla bliźniaków będzie bo jak coś mi się podoba to cena jest zaporowa.
starajaca25
Pram stoller 3in 1 orion+carseat ebay ten mi sie podoba jest suuper ale dla coreczki ten z rozowa panterka booski nie umie wkleic zdjecia tutaj
reklama
Ja w pierwszej ciazy w pierwszym trymestrze latalam chyba ze 3 razy w dwie strony. Teraz lecialam na swieta do pl. Lekarz mi mowil ze jesli z ciaza jest wszystko ok to nie ma przeciwskazan. Ja sie wogole nie balam ze cos mi sie moze stac.
Gdyby ciaza byla zagrozona to wtedy napewno bym nie leciala.
Do siego roku kochana. Czeka nas wspanialy rok!
Gdyby ciaza byla zagrozona to wtedy napewno bym nie leciala.
Do siego roku kochana. Czeka nas wspanialy rok!