reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2015

Witam się i ja w świątecznym nastroju :)

Swięta miło spędzone - wigilia u rodziców, 1. dzień świąt u teściów, dziś znów do rodziców. Poza sennością nie mam innych objawów ciąży.

Mówiłyście w tak wczesnym stadium rodzinie o ciążach? O mojej wiedzą na razie moi rodzice, czekam do zobaczenia serduszka 29.12 i powiem teściom i rodzeństwu swojemu i męża.

Akuku - szacun, torty super.

Witam nowe mamusie i te z przykrymi przeżyciami, ale i z nowymi nadziejami - będzie dobrze, MUSI BYĆ, u niektórych podwójnie ;)

Anney współczuję atmosfery świątecznej...

reklama
AKUKU - jakie torty! :D

Witajcie nowe Mamusie!

a mnie złapało przeziębienie... katar, ból gardła... także od wczoraj głównie kocyk, sok malinowy i łóżko. Szkoda... bo spadł śnieg, wyszło słońce i jest pięknie... :-(

Witajcie :) zdrowych i Wesołych :)
Ja też spędzam Święta spokojnie u Rodziców :) dużo odpoczywam no i jem, bo niestety tylko jak coś zjem to nie jest mi niedobrze. No ale jak tylko mdłości przejdą to musze trochę ograniczyć jedzenie, bo startuje juz ze sporą nadwagą :(

I ja się witam po Świętach :) czuje się duuuzo lepiej, juz jem normalnie i nie trace juz na wadze. Czasem jeszcze z rana się zdarzają wymioty ale juz nie zdycham cały dniami.

Witam, nadal świątecznie. Witam nowe mamy i gratuluję bliźniaków. Ja chyba w zeszłą niedzielę w jednym z moich bardzo intensywnych, realistycznych snów, miałam taką sytuację, że moja siostra przyniosła jakieś ręczne USG i zobaczyłam bliźniaki, ale to chyba nie wróżba ;) sama nie wiem, czy bym chciała tak od razu.
Ja po Wigilii u nas, wczoraj u teściów, a dzisiaj za 2 godziny odwiedzą nas przyjaciele, jak co roku w drugi dzień Świąt. Wszystko udane, mimo ogólnych rozmów o dzieciach, nie zdecydowaliśmy się powiedzieć nikomu, oprócz siostry mojego męża (moja już wie od samego początku). Dzisiaj za to raczej powiemy znajomym, którzy nas odwiedzą, żeby już nie kryć się z tym nie piciem alkoholu, myślę, że bliscy przyjaciele mogą wiedzieć no i nic nie wskazuje na to, żeby było coś nie tak.

Hej jak tam dziewczyny? Objedzone? Bo ja właśnie leżę na kanapie i się ruszyć nie mogę:-D:-D powiadomilismy rodzinę o dziecku. Ogolnie duuuzo wzruszeń. Nawet ja jak mowilam to się rozkleilam :-) ech te hormony :-D:-D w wigilie bylam odwiedzić moją chrześnicę i powiedzialam też mojej najblizszej kuzynce i ona też nam bardzo gratulowala i się poryczala ;-) ale było fajnie

A jak u was przekazywanie radosnej nowiny ?

Pozdrawiam nowe mamuśki i wow bliźniaki !:-D Gratuluję!!!

Hej dziewczyny :-) Witam wszystkie nowe mamusie :-)
My z narzeczonym spedzilismy święta sami w domu a dzis odwiedzil nas moj brat z rodzina i bylo bardzo wesolo.
Bratowej musialam powiedziec juz tuz przed swietami bo zapraszali nas do siebie na wigilie a mnie wtedy meczyly wymioty wiec jakbym przyjechala i spedzala w wc czas to by odrazu sie zorientowala a tak to tylko wiedza jeszcze moi rodzice i przyjaciolka z mezem - ktora tez okazalo sie ze jest w ciazy o jakies 3 tyg. dluzej. Reszcie rodzinki i znajomym powiemy jak wytrzymam z milczeniem do konca I trymestru.
U nas wczoraj sypal snieg wiec bardzo swiatecznie sie zrobilo :-)
Wspolczucia dla wszystkich przeziebionych u mnie juz tylko katar od pukac zostal.

Dziękuje za gratulacje :-) dla nas bliźniaki były sporym szokiem bo nigdy u nas w rodzinach nie było ciąż mnogich. Ale jakoś od razu się cieszylismy. Dotrwać do 13 tygodnia i później już z górki.

Ale powiem szczerze, że dolegliwości ciazowe też są podwójne :-D tylko ja im gorzej się czuje tym bardziej się cieszę bo w ciąży, która poronilam nie miałam żadnych dolegliwości.

Chcialam pierwsze badania laboratoryjne jakie są zlecane w ciaży zrobic na nfz....na nfz nie mam zaufanego lekarza, więc idę do takiego do tkorego są bliskie terminy, ktorego nie znam. Czytam, ze czasem dają tylko na morfologie i mocz...to jakie badania są zalecane reg. rozp. min zdrowia i tych badan jest sporo. Czy to, ze czasem nie dają na zalecane to tylko ich "humorek"?

reklama
Do góry