reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🎉🎊 🌞 Sierpniowe kreski 🌞 🎊🎉

I feel you girl…. Raz na jakiś czas mój maz zrobi obiad, ale zawsze jest to schabowy w sosie własnym. On ma problem z rozplanowaniem co kiedy trzeba przygotować, w jakiej kolejności tak żeby było wszystko gorące. Zamiast wziąć się za ubijanie mięsa to najpierw obiera ziemniaki i gotuje, mimo ze wiadomo ze ziemniaki zrobią się w 30 minut a mięso będzie się robiło 2h. Ale mój największy pet peeve to to, ze NIGDY nie przygotuje talerzy i sztućców na dwie minuty przed nałożeniem, tylko zawsze bierze do ręki ta gorąca patelnie i wola po pomoc bo przecież nie ma trzeciej ręki do wyciagnięcia talerzy. Niestety moja teściowa to serce nie człowiek, ale przez jej wiecznie robienie wszystkiego samej w kuchni mój mąż jest wybredny i ma dwie lewe ręce w kuchni.
o, to mój mąż jak mu zostawię do odgrzania kotlety i musi sobie dogotować np ryż i nie daj Boże sos oddzielnie, to też nie umiem zrobić tak, żeby wszystko wyszło naraz :D

reklama
Właśnie do końca nie wiem jak u mnie z tą owulacją może być. Cykle nie są do końca regularne.
Zacznę w takim razie wcześniej żeby lepiej się poznać ;D z resztą, zamówiłam kilka opakowań w doz to muszę je wykorzystać xD
A no to jak masz kilka opakowań to warto sobie cykl tak popatrzeć jak to wygląda, można zaszaleć i zrobić więcej :) najważniejsze, to żeby uprawiać seks regularnie przez cały cykl po prostu, najlepiej co 2-3 dni. Dużo dziewczyn na początku robi ten błąd, że czeka do płodnych, a później się okazuje, że te płodne były zupełnie kiedy indziej :)

Najlepiej by było równocześnie z owulakami przejść się na monitoring :)
[/QUOTE]
Właśnie dziś nawet dzwoniłam, żeby umówić się na przyszły tydzień do lekarza, ale na razie nie ma terminu. Może się coś zwolni, mam się w piątek kontaktować.

no jest bardzo ciężko. Najgorzej, że on nie je ziemniaków, makaronu i sosu pomidorowego oraz mięsa mielonego. Gdyby te składniki wchodziły w grę, to naprawdę już bym była w stanie coś kombinować więcej. A tak to mamy tylko kilka dań, które oboje zjemy.
Ale w zupach też nie zje?

I feel you girl…. Raz na jakiś czas mój maz zrobi obiad, ale zawsze jest to schabowy w sosie własnym. On ma problem z rozplanowaniem co kiedy trzeba przygotować, w jakiej kolejności tak żeby było wszystko gorące. Zamiast wziąć się za ubijanie mięsa to najpierw obiera ziemniaki i gotuje, mimo ze wiadomo ze ziemniaki zrobią się w 30 minut a mięso będzie się robiło 2h. Ale mój największy pet peeve to to, ze NIGDY nie przygotuje talerzy i sztućców na dwie minuty przed nałożeniem, tylko zawsze bierze do ręki ta gorąca patelnie i wola po pomoc bo przecież nie ma trzeciej ręki do wyciagnięcia talerzy. Niestety moja teściowa to serce nie człowiek, ale przez jej wiecznie robienie wszystkiego samej w kuchni mój mąż jest wybredny i ma dwie lewe ręce w kuchni.
w sumie nie wiem, czy się nad tymi naszymi chłopami śmiać, czy płakać 😅

Właśnie dziś nawet dzwoniłam, żeby umówić się na przyszły tydzień do lekarza, ale na razie nie ma terminu. Może się coś zwolni, mam się w piątek kontaktować.
[/QUOTE]
Jeśli chodzi o moni to mozesz się do każdego randoma z usg zapisac, nie musi być Twój lekarz. Ja jak miałam monitoring to w ramach 1 cyklu u 3 różnych lekarzy

Już mnie ch*j strzela... Od wczoraj próbuję dodzwonić się do przychodni, żeby umówić sobie gina i non stop albo wywala z linii albo kilkanaście sygnałów i nie odbierają. Chyba będę musiała przejechać się te kilkanaście km żeby się umówić. 🤬 Zawsze mnie to wkurza, bo ile razy tam jestem, to nigdy nie ma żadnych kolejek i widziałam tam najwięcej 3 pacjentów w jednym czasie, a dodzwonić się tam to jak wygrać w totka. 😡

reklama
A jakie badania masz zrobione? Ogólnie na wątku staraczki 2023 na pierwszej stronie jest ładna rozpiska badań co po kolei, zajrzyj tam i leć z rozpiską :)

Czyli nie je najlepszych rzeczy. No nie mogę uwierzyć, ze ktoś nie lubi makaronu :o

no on nie lubi 🤦‍♀️ w sensie jeżeli by nie miał wyboru, to by zjadł, ale dla niego taki makaron po włosku to żadna przyjemność, on chce mięso, dużo mięsa 🤷🏻‍♀️

Do góry