reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🎉🎊 🌞 Sierpniowe kreski 🌞 🎊🎉

I feel you girl…. Raz na jakiś czas mój maz zrobi obiad, ale zawsze jest to schabowy w sosie własnym. On ma problem z rozplanowaniem co kiedy trzeba przygotować, w jakiej kolejności tak żeby było wszystko gorące. Zamiast wziąć się za ubijanie mięsa to najpierw obiera ziemniaki i gotuje, mimo ze wiadomo ze ziemniaki zrobią się w 30 minut a mięso będzie się robiło 2h. Ale mój największy pet peeve to to, ze NIGDY nie przygotuje talerzy i sztućców na dwie minuty przed nałożeniem, tylko zawsze bierze do ręki ta gorąca patelnie i wola po pomoc bo przecież nie ma trzeciej ręki do wyciagnięcia talerzy. Niestety moja teściowa to serce nie człowiek, ale przez jej wiecznie robienie wszystkiego samej w kuchni mój mąż jest wybredny i ma dwie lewe ręce w kuchni.
o, to mój mąż jak mu zostawię do odgrzania kotlety i musi sobie dogotować np ryż i nie daj Boże sos oddzielnie, to też nie umiem zrobić tak, żeby wszystko wyszło naraz :D

reklama
Właśnie do końca nie wiem jak u mnie z tą owulacją może być. Cykle nie są do końca regularne.
Zacznę w takim razie wcześniej żeby lepiej się poznać ;D z resztą, zamówiłam kilka opakowań w doz to muszę je wykorzystać xD
A no to jak masz kilka opakowań to warto sobie cykl tak popatrzeć jak to wygląda, można zaszaleć i zrobić więcej :) najważniejsze, to żeby uprawiać seks regularnie przez cały cykl po prostu, najlepiej co 2-3 dni. Dużo dziewczyn na początku robi ten błąd, że czeka do płodnych, a później się okazuje, że te płodne były zupełnie kiedy indziej :)

Najlepiej by było równocześnie z owulakami przejść się na monitoring :)
[/QUOTE]
Właśnie dziś nawet dzwoniłam, żeby umówić się na przyszły tydzień do lekarza, ale na razie nie ma terminu. Może się coś zwolni, mam się w piątek kontaktować.

no jest bardzo ciężko. Najgorzej, że on nie je ziemniaków, makaronu i sosu pomidorowego oraz mięsa mielonego. Gdyby te składniki wchodziły w grę, to naprawdę już bym była w stanie coś kombinować więcej. A tak to mamy tylko kilka dań, które oboje zjemy.
Ale w zupach też nie zje?

I feel you girl…. Raz na jakiś czas mój maz zrobi obiad, ale zawsze jest to schabowy w sosie własnym. On ma problem z rozplanowaniem co kiedy trzeba przygotować, w jakiej kolejności tak żeby było wszystko gorące. Zamiast wziąć się za ubijanie mięsa to najpierw obiera ziemniaki i gotuje, mimo ze wiadomo ze ziemniaki zrobią się w 30 minut a mięso będzie się robiło 2h. Ale mój największy pet peeve to to, ze NIGDY nie przygotuje talerzy i sztućców na dwie minuty przed nałożeniem, tylko zawsze bierze do ręki ta gorąca patelnie i wola po pomoc bo przecież nie ma trzeciej ręki do wyciagnięcia talerzy. Niestety moja teściowa to serce nie człowiek, ale przez jej wiecznie robienie wszystkiego samej w kuchni mój mąż jest wybredny i ma dwie lewe ręce w kuchni.
w sumie nie wiem, czy się nad tymi naszymi chłopami śmiać, czy płakać 😅

Właśnie dziś nawet dzwoniłam, żeby umówić się na przyszły tydzień do lekarza, ale na razie nie ma terminu. Może się coś zwolni, mam się w piątek kontaktować.
[/QUOTE]
Jeśli chodzi o moni to mozesz się do każdego randoma z usg zapisac, nie musi być Twój lekarz. Ja jak miałam monitoring to w ramach 1 cyklu u 3 różnych lekarzy

Już mnie ch*j strzela... Od wczoraj próbuję dodzwonić się do przychodni, żeby umówić sobie gina i non stop albo wywala z linii albo kilkanaście sygnałów i nie odbierają. Chyba będę musiała przejechać się te kilkanaście km żeby się umówić. 🤬 Zawsze mnie to wkurza, bo ile razy tam jestem, to nigdy nie ma żadnych kolejek i widziałam tam najwięcej 3 pacjentów w jednym czasie, a dodzwonić się tam to jak wygrać w totka. 😡

reklama
A jakie badania masz zrobione? Ogólnie na wątku staraczki 2023 na pierwszej stronie jest ładna rozpiska badań co po kolei, zajrzyj tam i leć z rozpiską :)

Czyli nie je najlepszych rzeczy. No nie mogę uwierzyć, ze ktoś nie lubi makaronu :o

no on nie lubi 🤦‍♀️ w sensie jeżeli by nie miał wyboru, to by zjadł, ale dla niego taki makaron po włosku to żadna przyjemność, on chce mięso, dużo mięsa 🤷🏻‍♀️

Do góry