reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🎉🎊 🌞 Sierpniowe kreski 🌞 🎊🎉

Był ktoś na jakiejś diecie pudełkowej? Jak tak to moglibyście mi opisać od kogo, jaka dieta, czy było dobre itd?

@Brownie1992 Ty z mężem byłaś ostatnio, co żarliscie oprócz smoothie z buraka?
Ogólnie to ja miałam z niskim IG więc miałam mało owoców i praktycznie w ogóle makaronów. Było dużo zup kremów z różnych warzyw. Na śniadania dużo pieczywa keto z jakimiś pastami, twarogi z pieczywem chrupkim, na obiady kasze plus mięso, faktycznie na kolację często była jakaś sałatka z dodatkiem buraka (mój pies wdupczal jak popieprzony, ale pod koniec miesiąca on już też miał dość) różne smoothie. Za to mąż mial dietę sportowa wiec miał fajne deserki i puddingi więc często mu podżerałam. Fajne shake proteinowe sie mu zdarzaly.Nie miał tyle sałatek co ja tylko więcej ciepłych dań na kolację jakieś leczo czy gulasz. Na obiad nawet burger się mu zdarzył. Ogólnie fajna odmiana, ale mi totalnie nie pasuje 5 małych posiłków. Ja jem duże śniadanie, obiad, kawę plus ciastko na podwieczorek i kolację. Albo jak jest maczek czy KFC to już nie jem kolacji. No i brakowało mi niektórych ulubionych produktów. Wiec jak nie jesteś pewna to bym wzięła najpierw na tydzień lub dwa, a nie cały miesiąc.

reklama
Był ktoś na jakiejś diecie pudełkowej? Jak tak to moglibyście mi opisać od kogo, jaka dieta, czy było dobre itd?

@Brownie1992 Ty z mężem byłaś ostatnio, co żarliscie oprócz smoothie z buraka?
Ja od czerwca jakos jestem na diecie pudełkowej. Probowalam:
Body Chief
Viking
Catering Lewandowskiej
Pomelo
Maczfit
Brałam wszędzie diety low ig lub z wyborem menu. Smakowały mi Lewandowskiej ale są najdroższe. Pomelo było Ok. Body chief jakos słabo mi podszedł a viking co drugie danie nie jadłam. Wygrał Maczfit, z wyborem menu. Maja spoko dania, różnorodne, dopiero po 3 msc zaczęły mi się pojedyncze dania powtarzać. No i często maja jakieś promki i kody i maja super appke do ogarniania menu na dany dzień :)

Body Chief
Viking
Catering Lewandowskiej
Pomelo
Maczfit
Brałam wszędzie diety low ig lub z wyborem menu. Smakowały mi Lewandowskiej ale są najdroższe. Pomelo było Ok. Body chief jakos słabo mi podszedł a viking co drugie danie nie jadłam. Wygrał Maczfit, z wyborem menu. Maja spoko dania, różnorodne, dopiero po 3 msc zaczęły mi się pojedyncze dania powtarzać. No i często maja jakieś promki i kody i maja super appke do ogarniania menu na dany dzień :)
U mnie w pracy jeszcze mają z gastropaczki i tez sobie chwalili. Ja miałam EatFit Catering. Brokuła totalnie nie polecali.

Ja to jestem doklejona od rzeczywistości. Za bardzo lubię gotować co by iść na dietę pudełkową a to takie wygodne 😅
Chociaż czasami mam ochotę wszystkim pieprznąć, bo zdążą się, że dwa obiady gotuje. Bo 5 dorosłych osób na wyżywieniu to gorzej jak z dwojgiem dzieci.

Body Chief
Viking
Catering Lewandowskiej
Pomelo
Maczfit
ja też byłam chwilę na diecie z wyborem menu od Maczfit jak Stary w delegacji był miesiąc 😅 i również bardzo mi smakowało to żarełko

Ja to jestem doklejona od rzeczywistości. Za bardzo lubię gotować co by iść na dietę pudełkową a to takie wygodne 😅
Chociaż czasami mam ochotę wszystkim pieprznąć, bo zdążą się, że dwa obiady gotuje. Bo 5 dorosłych osób na wyżywieniu to gorzej jak z dwojgiem dzieci.
to kogo jeszcze żywisz oprócz męża?☺️

Mała aktualizacja ode mnie: dostaliśmy skierowanie na brakujące badania, które zrobimy na NFZ👊🏻 niestety punkt pobrań czynny do 9:30 tylko więc musimy wrócić w poniedziałek ale to najmniejszy problem 😀 ode mnie brakuje chlamydii i w zasadzie to nam chyba wszystko rozciągnie w czasie, i nie zdążymy zacząć stymulacji od nowego cyklu czyli +/- 3 w września, tylko lecimy z tematem w jeszcze kolejnym - bliżej 30 września 🤗 w Doktorku jestem wręcz zakochana 😆 akurat się wyjebaly wszystkie systemy szpitalne to nawet nikt nie wiedział, ze nie powinno nas tam wcale być 😉 napisałam SMS „czekamy pod gabinetem” za 30 sekund byliśmy w środku a za 7 minut już z gotowymi skierowaniami mogliśmy wyjść.

Dzięki @Brownie1992 @motylkowa i @Kejcik

Ja byłam kiedyś na Brokule i Gastropaczce i nie wspominam dobrze. Brokuła to pod koniec już nie mogłam jeść, dużo wyrzucałam. Viking z jakiegoś powodu mi się kojarzy z Brokulem 😅

Ja mam generalnie problem z tymi pudełkami taki, że ja jestem prosta dziewczyna i mogłabym jeść codziennie proste dania, typu chleb z twarożkiem i ziemniaki z kotletem, a w tych pudełkach to z reguły jest kiszony burak z nutką mięty podany z komosą ryżową gotowaną w winie. Wiecie o co chodzi 😅 a czytam menu w tych różnych firmach i muszę używać google, żeby zrozumieć co oferują do jedzenia, co sprawia że wiem, że to raczej nie dla mnie 🙈

Ale obczaję tego maczfita, bo ten wybór menu brzmi sensownie, dzięki!

reklama
to kogo jeszcze żywisz oprócz męża?☺️
No aktualnie mam rodziców + babcie. Mama po operacji, tata raczej nigdy nie garnął się do kuchni (w kółko by jedli ziemniaki z kotletem albo jajkiem sadzonym). Na co dzień maja jeszcze babcie (tu się tez wymieniamy często) wiec teraz ja przejęłam ja na wyżywienie. Chociaż jestem w szoku, bo w tym tygodniu dużo syn babci się angażował - w końcu. Bidulka 84 lata ale kompletnie nie ogarnia już takich rzeczy jak zakupy, gotowanie, lekarze czy rachunki.
Do końca roku pewnie tak będzie, bo teraz był jeden bark a jak dojdzie do siebie to drugi :)
Rodzice Dostają pudełka, garnki albo słoiki z jedzeniem. Wiec można powiedzieć, że zamiast korzystać to sama takim cateringiem jestem 😂

Do góry