Brownie1992
Moderator
Dziś już nie będzie tak luźno.Taaak, atmosfera wyjątkowo luźna 🌬
Sraczka zniknęła
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dziś już nie będzie tak luźno.Taaak, atmosfera wyjątkowo luźna 🌬
W końcu dobre wieści!Żuczki moje drogie, w poniedziałek biopsja u naszej dawczyni. Pęcherzyki pięknie rosną. Wreszcie coś się dzieje. Po biopsji zapłodnienie i hodowla, i pewnie jak coś z tego będzie to zarodki wrócą do Łodzi za jakieś 2 tygodnie. Wtedy dopiero ja wchodzę do akcji…
Prolaktyna koniecznie do zbicia, ale na to dostaniesz leki i powinna spaśćDzień dobry, mam wyniki Jest źle czy nienajgorzej?
a wstajesz na siku na śpiocha i lulu czy się pałętasz po chałupie? I o której z reguły ostatni raz wstajesz i o której byś chciała mierzyć?Dziewczyny, czy jest sens mierzyć temperaturę jak w nocy wstaję ze dwa razy?
masz za wysoką prolaktynę. Czy zachowałas higienę badania? O której byłaś na pobraniu krwi? Czy odpoczęłaś po dotarciu do lab? Masz regularny cykl miesiaczkowy?Dzień dobry, mam wyniki Jest źle czy nienajgorzej?
Wstałam o 6:30 badania robiłam o 7:30 mężu mnie zawiózł autem i jak się zarejestrowałam to siedziałam jeszcze na krzesełku 15 minut i nawet baba się mnie pytała czy czekam na badania to powiedziałam, że czekam ale jeszcze sobie odpocznę. Ostatnie cykle mam tak 30 / 27 / 30 / 30 / 27 / 27masz za wysoką prolaktynę. Czy zachowałas higienę badania? O której byłaś na pobraniu krwi? Czy odpoczęłaś po dotarciu do lab? Masz regularny cykl miesiaczkowy?
a dzień wcześniej zachowałas higienę? Brak sportu, brak wysiłku, brak seksu, drażnienia sutków, generalnie lezałaś grzecznie i pachniałaś?Wstałam o 6:30 badania robiłam o 7:30 mężu mnie zawiózł autem i jak się zarejestrowałam to siedziałam jeszcze na krzesełku 15 minut i nawet baba się mnie pytała czy czekam na badania to powiedziałam, że czekam ale jeszcze sobie odpocznę. Ostatnie cykle mam tak 30 / 27 / 30 / 30 / 27 / 27
Dokladnie tak było nawet z domu nie wychodziłam, więc myślę że zasady zachowane a dziadówa porostu jest za wysokaa dzień wcześniej zachowałas higienę? Brak sportu, brak wysiłku, brak seksu, drażnienia sutków, generalnie lezałaś grzecznie i pachniałaś?
O masakra... Tak się bada prolaktynę? Leżymy i pachniemy?a dzień wcześniej zachowałas higienę? Brak sportu, brak wysiłku, brak seksu, drażnienia sutków, generalnie lezałaś grzecznie i pachniałaś?
tak, to w takim razie nie wina braku zachowania higieny badania. Ale robiłaś o najgorszej możliwej godzinie, bo o 7-8 rano prolaktyna jest najwyższa. Prolaktynę najlepiej badać koło 10, a nawet lepiej koło 11, po tym porannym szczycie. To raz. Dwa, że wysoka prolaktyna odpowiada za zaburzenia cyklu. Ty masz w miarę regularne, więc nie ma powodu do paniki warto skonsultować z lekarzem, warto mieć pod kontrolą, ale ja bym zastanowiła, czy zanim się będziesz pchać w leki, których ulotka sprawia, że włosy dęba stają, to czy przez cykl nie brać niepokalanka i po miesiącu nie pójść na powtórne badanie, tym razem ok. 11 ale to najlepiej oczywiście po konsultacji z lekarzem i za jego zgodą. Leki na obniżenie prolaktyny są i działają ekspresowo, ale mają niestety bardzo nieprzyjemne skutki uboczne, możesz sobie poczytać ulotkę np. dostinexu.Dokladnie tak było nawet z domu nie wychodziłam, więc myślę że zasady zachowane a dziadówa porostu jest za wysoka