reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

widze ze kilka dziewczyn z Bydgoszczy sie ujawniło :) czy któras z Was zapisał sie na te warszaty akademi Jonhosn baby (patrz reklamy u góry)w Bydgoszczy, z tego co sie orientuje teraz tam maja być. Ja byłam wczoraj na tych warsztatach we Wrocawiu. Było bardzo fajnie. Najpierw wykład o skórze maluszka a potem zajecia z pania terapeutka ktora mówiła o rozowju dziecka, z jakiej pozycji powinno usiasc, chodzić, jakie błedy popełnija rodzice-np. ze sadzaja dzieci szybciej niz powinni bo im sie wydaje ze dziecko chce usiasc a ono tylko 'cwiczy', jak nosic maluszka, co powinno niepokoic itd. itd.
W bydgoszczy to juz chyba ostatnie warsztaty z tego cyklu ale maja sie jeszcze powtorzyc wiec wypatrujcie reklam o tych zjeciach :)

reklama
ale tempo...
ja üadam na twarz, powoli praca mnie meczy i nastroj jakis taki sobie
za to apetyt dpüisuje,nawiet wiecej niz za dwoje
rosne w oczach a dopiero za tydzien moge sie przyznac do ciazy w pracy...mam nadzieje ze nikt mnie wcdzesniej nie wyczuje...

a85, szczerze mówiąc to dokładnie nie wiem o co chodzi z tymi parówkami, ale jak byłam w ciąży i się nimi zajadałam w pracy, to jedna dziewczyna się prawie przeżegnała. Spytałam więc o co jej chodzi, a ona, że kiedyś jak była w ciąży, którą poroniła(stosunkowo późno bo chyba coś ok. 4-5 miesiąca) i nie wiedziała dlaczego, zaczęła szukać odpowiedzi na to pytanie na własną rękę, i gdzieś znalazła, że parówki są bardzo szkodliwe dla płodu, a ona je jadła non stop. i uznała, że to całe zło, bo nic innego szkodliwego jej zdaniem nie zrobiła. Ale nie wytłumaczyła mi jakoś sensownie tych parówek, jedynie opowiedziała historię życia. Ja mimo to jadłam (jakoś sceptycznie podchodzę do tych szkodliwych rzeczy- oczywiście zachowuję pewien umiar) i jest wszystko ok. Może uda się znaleźć coś bardziej treściwego w necie;)

ooo a dziś się się ja pierwsza witam
yahoo.gif
.
Dzień dobry gwiazdeczki, właśnie popijam kawę inkę, jadę potem zawieść zwolnienie do pracy, a potem..... do synunia
97.gif
, już się nie mogę doczekać jak go zobaczę

Witaj Oli i Malgosiu, przyłączam sie do was z herbatka :)
Ja dzis czekam na przesyłkę zamowilam sukienkę przez internet i może dzis mi przyjdzie:-)

Dobry :rofl2:

Ja herbatka earl grey i kanapki......witam z pracy.

Bydgoszczanki - brata zapytam hehehe czy chce biznes okienny rozkręcić ;-).

Co do warsztatów to ja na pewno odpadam, bo pracuję a one zapewne w godzinach pracy są. Takie informacje jak podnosić, przewijać, nosić malucha są bardzo przydatne. I wcale to nie takie oczywiste.....ja się nauczyłam tego późno, bo jak Franek miał pół roku i trafilismy do rehabilitanta, bo miał wzmożone napięcie mięśniowe i kręcz szyji. No i tam mnie przeszkolili....a wszystko prędzej robiłam źle. Dowiedziałam się też jak dziecko powinno samo siadać i podnosić się przy meblach ......Więc polecam.
I żadna położna prędzej tego nie mówiła a chyba powinny, bo to ważne.

Do napisania

Ostatnia edycja:
Witam się i ja:) przy herbatce:)
Oli fajnie ,że zobaczysz juz dzisiaj synka:) Pewnie bardzo się stęskniłaś:)
Biedroneczka wklej od razu zdjęcie sukienki:)
Gosia a ty masz cesarkę bo chcesz czy musisz?
Pozdrawiam:)
PS. Już niedługo tłusty czwartek:)

reklama
Do góry