reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowa mama

O! Słowiczek!
Dziewczyny, mam pytanie. Czy badałyście kiedyś słuch naszym dzieciom? Nie chodzi mi o to badanie przesiewowe zaraz po urodzeniu tylko jakoś teraz. Chyba Mailen sprawdzała Olka, prawda? Trzeba iść do pediatry po skierowanie? Jak to się załatwia? Mój Misiul albo ma głupi wiek i jakąć wstrętną manierę albo niedosłyszy.

reklama
arabella ja tez sie dlugo zastanawialam o co chodzi z tym sluchem, bo Olek bardzo czesto powtarzal "co, co mówisz..." ale na poczatku sie smialam ze nie slyszal tylko wtedy jak go o cos prosilam, bo jak mowilam o slodyczach to zawsze slyszal i reagowal:-D:-D:-Djednak moja teoria o tym ze slyszy to co chce przestala sie sprawdzac, u nas jak sie okazalo ten lekki niedosluch byl jednym ze skutkow ubocznych 3-migdala, jakas wydzielina zalewa uszy...czesto dzieci przy wycinaniu 3-go migdala maja tez drenaż uszu. Takie fachowe badanie zrobili nam dopiero w instytucie słuchu i mowy, bo wczesniej zaden laryngolog (przynajmniej ci nasi do ktorych chodzilismy) nie byli w stanie nic stwierdzic, nawet konkretnie zdiagnozowac 3 migdalka, kazdy tlumaczyl sie tym ze dziecko jest za male zeby stwierdzic to golym okiem, a zadnych urzadzen tez nie mieli...za miesiac byc moze bedziemy znali termin zabiegu, jak tylko uda mi sie dodzwonic do Kajetan bo z tym jest problem:baffled:

O moja starsza też wielu rzeczy niedosłyszy, i często się pyta: słucham. Ale wydaje mi się, że wcześniej sie zapyta niż dojdzie do niej co do niej mówię :-D

Właśnie kończę prasowanie i zabieram sie za pakowanie. Wyjazd ok. 4. Pewnie ja położę się spać a D. wstanie, żeby zapakować samochód :sorry:
Jutro rybka z baru przystań w sopocie :-p

Agata, ale macie fajnie! Ja ruszam w sobotę. oczywiście sama z dziewczynkami.

anecik, pokaż nam Twoich synków!

HEj z Sopotu, nie poszłam spać, jednak pakowanie dwóch dziewczynek, gdzie każda ma inny profil pakowania znacząco wydłużyl pakowanie. Ale wyjechaliśmy o czasie i już o 8 byliśmy w Sopocie :-)

Rano pogoda była cudowna, dla mnie nawet trochę za gorąco ale teraz znowu jest burza, dzisiaj to już chyba 3 :confused2:
Ale rybka zaliczona, gofry i kawa też :-p. Marysia zasnęła nam w wózku Ani :laugh2:

reklama
agata, mówisz, że to tak trudno spakować dwie dziewczynki...? Ja muszę to jutro zrobić i to z nimi dwiema kręcącymi się pod nogami :baffled:

Powiedziałam dzisiaj mężowi, że trójka dzieci to tak trochę nie do pary... Chciał mnie zamknąć w piwnicy!

Sypałyście kwiatki?

Do góry