reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

O! Słowiczek!
Dziewczyny, mam pytanie. Czy badałyście kiedyś słuch naszym dzieciom? Nie chodzi mi o to badanie przesiewowe zaraz po urodzeniu tylko jakoś teraz. Chyba Mailen sprawdzała Olka, prawda? Trzeba iść do pediatry po skierowanie? Jak to się załatwia? Mój Misiul albo ma głupi wiek i jakąć wstrętną manierę albo niedosłyszy.

reklama
arabella ja tez sie dlugo zastanawialam o co chodzi z tym sluchem, bo Olek bardzo czesto powtarzal "co, co mówisz..." ale na poczatku sie smialam ze nie slyszal tylko wtedy jak go o cos prosilam, bo jak mowilam o slodyczach to zawsze slyszal i reagowal:-D:-D:-Djednak moja teoria o tym ze slyszy to co chce przestala sie sprawdzac, u nas jak sie okazalo ten lekki niedosluch byl jednym ze skutkow ubocznych 3-migdala, jakas wydzielina zalewa uszy...czesto dzieci przy wycinaniu 3-go migdala maja tez drenaż uszu. Takie fachowe badanie zrobili nam dopiero w instytucie słuchu i mowy, bo wczesniej zaden laryngolog (przynajmniej ci nasi do ktorych chodzilismy) nie byli w stanie nic stwierdzic, nawet konkretnie zdiagnozowac 3 migdalka, kazdy tlumaczyl sie tym ze dziecko jest za male zeby stwierdzic to golym okiem, a zadnych urzadzen tez nie mieli...za miesiac byc moze bedziemy znali termin zabiegu, jak tylko uda mi sie dodzwonic do Kajetan bo z tym jest problem:baffled:

O moja starsza też wielu rzeczy niedosłyszy, i często się pyta: słucham. Ale wydaje mi się, że wcześniej sie zapyta niż dojdzie do niej co do niej mówię :-D

Właśnie kończę prasowanie i zabieram sie za pakowanie. Wyjazd ok. 4. Pewnie ja położę się spać a D. wstanie, żeby zapakować samochód :sorry:
Jutro rybka z baru przystań w sopocie :-p

Agata, ale macie fajnie! Ja ruszam w sobotę. oczywiście sama z dziewczynkami.

anecik, pokaż nam Twoich synków!

HEj z Sopotu, nie poszłam spać, jednak pakowanie dwóch dziewczynek, gdzie każda ma inny profil pakowania znacząco wydłużyl pakowanie. Ale wyjechaliśmy o czasie i już o 8 byliśmy w Sopocie :-)

Rano pogoda była cudowna, dla mnie nawet trochę za gorąco ale teraz znowu jest burza, dzisiaj to już chyba 3 :confused2:
Ale rybka zaliczona, gofry i kawa też :-p. Marysia zasnęła nam w wózku Ani :laugh2:

reklama
agata, mówisz, że to tak trudno spakować dwie dziewczynki...? Ja muszę to jutro zrobić i to z nimi dwiema kręcącymi się pod nogami :baffled:

Powiedziałam dzisiaj mężowi, że trójka dzieci to tak trochę nie do pary... Chciał mnie zamknąć w piwnicy!

Sypałyście kwiatki?

Do góry