reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

witam sobotnio
Dalej zdycham, ale troche mi lepiej niz wczoraj. Dobrze, że to ja chora, a nie maluchy...
Ja Marka karmię wieczorem na leżąco i nie podnoszę do odbicia. Pampera też nie zmieniam, chyba że coś wyjdzie bokiem.
Anda, Gaga ma dobry sposób na kłótnie, tylko że u nas on działa od innej strony - jak się pokłócimy, to Tomek przychodzi pierwszy i mnie przytula. :laugh:

reklama
anda100 lat dla Oliwki!
Ja Witkowi (wlasciwie nie ja , tylko Tomasz) zmniena pamperta raz ale maluch strasznie sikuliński w nocy jest i mo go szkoda a i tak sie nie wybija ze snu. Odbijac tez go nie odbijam. Maluch to wogóle ma poprzestawiane żarcie. Ta przetwę co powinien miec w nocy to ma od 8 rano do 12-stej a cała noc wisi na cycu (co godzina - 1,5. horror. W dzin cyca sporadycznie, woli cos innego przekąsić.

A Oliwcia o 9 wypiła dużo mleka, o 12 dałam jej na smaka zupkę z indykiem i o dziwo!!! zjadła aż cały sloiczek. Może to nie najlepsze posunięcie, dać całą porcję od razu ale nigdy jej nic nie było, więc sobie pozwoliłam, O 13 już zgłodniała i wciągnęła 150 płynnej kaszki i teraz słodziutko śpi. ;D
A co do mojego M, to zawsze się tak godziliśmy, jak właśnie pisałyście, ale tym razem potrzeba na to czasu. Kłótnia o głupotę, ale obie strony zaje....ie zwaśnione i do ugody daleko. :( :(

anda ja się bardzo mocno nad nia zastanawiałam i zakupiłam taką http://www.allegro.pl/show_item.php?item=79760289
a teraz powiem dlaczego,
po pierwsze jest tańsza :)
po drugie nie ma bola żeby dwu czy trzyletnie dziecko się tym jeszcze bawiło, wiem to bo nas odwiedzają takie brzdące i bawią się tym chwilunie
po trzecie nasza Majka kopie i rusza nóżkami a przez to oparcie na nóżki to by sobie to cały czas odpychała i ta zabawka by jej uciekała
a po czwarte my stolik i krzesełko to będziemy mieli przerobione z tego do karmienia (tam jest oparcie a tu nie ma)

ale zabawka jak najbardziej mi się podoba, ale z tej co kupiłam (ma ją też marta) jestem bardzo zadowolona, a oprócz tego kupiłam taką mate jak ma Goga i cenowo wyszło tak samo prawie (matę kupiłam używaną ale jest jak nowa) tu akurat są teraz do sprzedaży ja kupiłam za 70zł i też bardzo polecam http://www.allegro.pl/show_item.php?item=80746622
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=81467176

Zabrałam dzisiaj małą do znajomych i po kilku minutach spędzonych u nich, Misiunia wpadła w taką histerię, że nie mogłam jej uspokić. Biedulka. Szybko musiałyśmy się ewakuować i jeszcze z 15 min. na dworze płakała. Jak się w końcu uspokoiła to się śmiała a to teraz śpi. Ciekawe co się stało. Zawsze podczas wizyty była bardzo grzeczna i do wszystkich sie uśmiechała. Takie pokazowe dziecko. Czekam aż się obudzi. Mam nadzieje, że nic jej nie jest

arabella to typowe zachowanie dla dziecka które rozpoznaje już swoich od obcych i swój domek od cudzego tak mi powiedzial jakis docent przez duże D więc się nie martw to kolejny etap w rozwoju maluszka :)

hej
My też w nocy nie odbijamy i nie przewijamy (no chyba że się na wylot przesika) w nocy też wiosłuje cyca co 2 godz....mam wrażenie że nadrabia w nocy to że w dzień papusia inne smakołyki abo chce się do cyca przykleić... próbowałam nawet w nocy dać mu herbatkę to niestety tylko głośniej zaczął płakać!! W nocy tak się nałóżku rozwala że niedługo przyjdzie mi na podłodze nocować!!
Dziś na rehabilitacji okazało się że nam asymetria skacze z prawej na lweą stronę i nestety atos jeszce się nie "wyłączył" i musimy go ćwiczeniami wyłanczać..............ciekawe co jeszcze.........
Dziśleci mój ulubiony film KONTAKT...............moze pooglądam............
Pozdrawiamy

reklama
hej !! Łeb mi pęka dziś na amen ale musialam tu zajrzec - to juz uzaleznienie ;D
Żużaczek - moment o jęczącym narratorze zaje.... ;D ;D ;D

Jak sie ciesze bo bylismy dzis na zastrzyku i zaraz lekarka ją obsłuchała i stwierdziła ze super poprawa i nie trzeba bedzie brac drugiej serii zastrzyków i mozemy odstawic wszystkie te paskudne kropelki i syropki, jedynie do konca zastrzyki trzeba wziąść. Ale sie ciesze ze mojemu dupelkowi juz lepiej !!!!

Arabella widocznie czegoś nagle sie przestraszyła! Liwia tez tak czasem ma chociaż nalezy do bardzo towarzyskich dzieci, to czasem jak ma gorszy dzien to sie rozryczy i koniec!

Dzis natomiast tak sie śmiała ze szok, rozbawiło ją to ze ja siedziłam na krześle a Paweł ją trzymał obok na rękach, i ubaw miała ze z góry na mnie patrzy, ale jak sie śmiała......

A na ząbki i ogólne jakieś stany niepokoju to my tez czasem stosujemy te czopki Viburcol i u nas sie sprawdzają !!!

Do góry