reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

a ja dziś stwierdziłam w nocy że dośc tego jedzenia co 2 godziny i jedno eliminuję jest ryk owszem ale jak mała zjadła o 23 to dopiro o 4 potem, ale od 1 do 2 się męczyliśmy, ale wygrałam :) byle by konsekwentnie, może sie uda
zakupiłam kaszkę nestle jakies nowe takie puree spytam lekarza czy moge dawać bo kupki dalej żadkie :( no i mam hippa szpinak ziemniaki i jakies dynie i ziemniaki, no ale u nas te kupki nieładne, więc małą tylko na razie kaszę ryżową raz dziennie i tyle

reklama
justyna, ja proszek wsypuję do strzykawki od nurofenu. Od spodu przytrzymuję aby się nie wysypywał. Dolewam do tego trochę wody a później wciskam tłoczek, ale tak aby było powietrze i bełtam. Proszek do końca się nie rozpuszcza. Ale przed każdym łyczkiem wstrząsam strzykawką i taką zawiesinę wciskam Łukaszowi.
To jest mój patent...

a j podaję lakcid strzykawka insulinówką. najpierw z igła do ampółki wpuszczam wode, bełtam, wyciagam zawiesina do strzykawki, zdejmuje igiełke i sru do dzioba.

Cześć
Ale mnie dzisiaj głowa boli :(.
Byłam wczoraj u lekarza i na razie mam nie wprowadzać nowych pokarmów z powodu zielonych kupek tylko sinlac. A ja chciałam już coś dawać bo znowu mam mało pokarmu :mad:.

Jestem jakaś umęczona, a mała od rana pokazuje swoje zdolności wokalne.

Gaga u nas na wodniste kupki sinlac podziałał rewelacyjne, aż za bardzo i teraz mam dawać jakiś syropek, żeby nie było zatwardzeń. To jest kaszka ryżowa, więc może takiej sprój.

gaga, agata ma rację, u nas sinlac też działa bardzo zatwardzająca i daltego przestałam Roksi go dawać, a to jest kaszka kukurydziano-ryżowa, bardzo delikatna, polecana jako pierwszy inny posiłek

Troszkę czytałam bajkę ale jak nie mam zupełnie talentu pisarskiego i chyba się nie udzielę wtym wątku :p. Ale muszę za to wpisać kilka moich ulubionych przepisów bo gotować uwielbiam.

Gaga ten sinlac można dodać do naszego mleka, tak wczoraj pani doktor powiedziała, może to wystarczy i jak dasz na wieczór to może będzie troszkę lepiej spała. Można też dać trochę kaszki a za jakiś czas ostatnie mleko i spać. Wtedy dzieci też lepiej śpią.

Gaga ja daję Julce dynię z ziemniakami i ona ja bardzo lubi dla mnie to ścierwo i jeszcze dzisiaj ugotowałam jej marchewke z jabłuszkiem i o dziwo też jadła ten mój niejadek , ale soczków żadnych po prostu nimi pluje i sie krzywi i robi bleeeeeeee
Na zatwardzenie po kaszce ja dałam troszkę gruszek wiliamsa i spoko ale najlepiej to reguluje karmienie cycusiem czyli po prostu mamine mleko. to zatwardzenie wygląda tak ,że po prostu kupka wygląda jak plastelina
A po marchewce i po dyni jest pomarańczowa ;D ;D ;D ;D ;D

dzięki dziewczyny za razdy, ale u nas niestety chyba to nie kwestia jedzenia z tymi kupkami :(
no zobaczymy co w środe lekarz powie, na razie zastanawiam się czy by jej nie dać marchewki, ponoć zatwardza, a za tą kaszką się rozejrzę

reklama
gaga Witusiowi kupki własnie po marchewce z jabłkiem sie unormowały. Zero sluzu. A moze to cos w twojej diecie?? Ja w zyciu nie pomyslałam, ze Witek moze byc uczulony na kakao i kurde.... bums!

Do góry