reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

Witam mamusie.
My to zawsze odbijamy bo biana bardzo ulewa jak jej sie nie odbije.W dzien staram sie jej dawac butle przed spaniem bo jak zasnie po jedzeniu to nie ulewa.
Jak mala poje w dzien i zaczyna wierzgac nogami i siadac to zaraz leci jej z dzioba.Bardzo mnie wkurza to ulewanie ale z tego co piszecie to nie tylko moja biancia puszcza pawiki.Co do pampersidła to nie przebieram w nocy.

reklama
mam pytanie co najlepiej dac przeciwbólowego na ząbkowanie i jak często można bo ja już nie wytrzymałam jej płaczu i to ze sie biedulka męczyła i dałam jej czopek Eferalgan w składzie paracetamol i od razu chętnie zjadła aż 160 ml mleka a wy co robicie jak widać że dzieciątko się męczy?

Witaj domicela Na zabkowanie mozna smarowac dziasła zelem przeciwbólowym np,dentinox ,bobodent itd.,a na noc jak dzidzius bardzo sie meczy mozna dac czopek viburcol.Dzidzius lepiej po nim spi,jest bardziej spokojny.

Hej Laski
właśnie skończyłam zabawę w szopie, zaraz wkleję swoje wypociny, gaga, żużaczku - zaraziłyście mnie, to normalnie szopomania! ;D
my też już od miesiąca nie przewijamy w nocy, jak ja się z tego ciesze i nie odbijamy wieczorem i w nocy i wszystko jest ok. mała się nie rozbudza, śpi spokojenie a wczoraj nawet przespała od 1 do 6 rano, szok noramalnie
czy jak Roksanie daje 3 razy dziennie kleik ryżowy z różnymi dodatkami tzn. rano i wieczorem 80ml + owoce po 1/2 słoiczka a w południe 100 ml + 1/2 np. zupa krem jarzynowa to nie zadużo??? a noramalnie na rządanie ciągnie cyca, ale ona ma szokujący apetyt, wtrynia to wszyskto po 15 min chce cyca ::) ale Witusia żużaczka nie dogoniła ;)

no to wyobraźcie sobie że Majka w nocy je co 2 godziny, a czesem co 1,5 !!!!!!! chyba musze ją zacząć tego oduczać

cześć dziewuszki. Czytam was i czytam i nie mam kiedy napisać, bo mała wierci się na kolanach. A tak jak wcześniej pisałam , jak nie spi to ciągle jest noszona. :(
Uspokoiłyście mnie tym ,że w nocy nie odbijacie dzieciaczków, bo ja powiem szczerze tez nie i nic się nie dzieje. Po wieczornym karmieniu staram się ją ją odbić i nie wybudza jej to , bo po całej gęstej butli jest tak padnięta, że tylko ją kładę,a ona już kima. ;)
Dziś w nocy ją karmiłam o - znów wypiła 180 i ją przebrałam , ale zazwyczaj jeden pampers starcza na całą noc. Popstrykałam się z moim M i jestem , co tu ukrywać- bardzo smutna. :( :( :(
Padło wiele głupich, nieprzemyślanycjh słów i pewnie kilka cichych dni przed nami. Nie lubię tak, no ale trudno. :(Mój idzie dziś do szkoły na bal gimnazjalny, a ja do siostry na spanko, więc może trochę u niej się pośmieję i mi nieco przejdzie to całe zdołowanie.

A córeczka dzić kończy 5 miesięcy , a my tacy zwaśnieni. Przykre to bardzo:( :( :(

buziaczki dla Oliwki :-* :-* :-* :-* :-* :-*
anda ja zawsze jak się z moim popsztykam i już mnie to wkurza a nie chce mi się o ty, gadać to idę do niego i się przytulam, no i co ma chłopina zrobić wymięka i mnie tuli ;) i jestwszystko dobrze, a potem na spokojnie już sobie wyjaśniamy co było nie tak, zamiast miec minkę smutną idź i się przytul do niego, na pewno zadziała ;)

reklama
gaga moj Olek w nocy to samo, co 1-2 godz :mad:ale to tez zalezy od jego humoru bo wczoraj juz tak ladnie spal najpierw 4 godz pod rzad potem 3...i juz sie cieszylam a dzis znao co 1-1,5 :mad:i tez go biore do nas bo nie mam siły tak co chwile wstawac, bo nie zdaze usnac a on juz mnie wzywa, ale staram sie go odkladac jak tylko lepiej usnie, bo i jemu i mi nie wygodnie.
A co do pampersa to w nocy my tez nie zmieniamy, przewaznie starcza no chyab ze nie raz rano zdaza sie ze bok zalany ;)ale w nocy tak jak wiekszosc nie chce go rozbudzac, bo znajac go zaczal by szalec w najlepjsze a ja bym sie wkurzala bo bym chciala spac...
Odbijac tez go nie odbijam i jeszcze mi sie nie zdazylo zeby w nocy mu sie ulało.

anda buziaczki dla Oliwci :-* :-* :-* :-* :-*
a co do sposobu na męza to ja mam dokaldnie taki sam jak gaga.....i to naprawde działa, wiec nie trac czasu tylko idz go udobruchaj.Ja zawsze wychodze z założenia ze szkoda zycia na kłótnie, chociaz oczywiscie bez nich sie nie obchodzi czasem.

Do góry