reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

Hej dziewczyny!!!!

Za nami kolejna koszmarna nocka :mad: Mały budził się nawet co pół, góra godzine ja juz poprostu wymiękałam...a teraz sobie sam w naszym łóżku odsypia w najlepsze ::)
Nie wiem co jest juz sie zaczynam zastanawiać bo to chyba nie ejst naturalne...może to ząbki bo wczoraj wieczorem z taka zaciętością i złością pchał piąstki do buzi i strasznie je wecował...tak jakby go dziąsełka swędziały ??? ??? ??? Chyba musze zakupic ten żel o ktorym pisałyście bo jeszcze się w niego nie zaopatrzyłam.
A wczoraj wieczorem robiłam drzewo naszej rodziny, w prezencie dla mojej babci bo dzis jedziemy na jej 80-tke ;)

Nie wiem czy dam rade jeszcze dzis zajrzec wiec zycze miłego rodzinnego niedzielkowania ;D

reklama
anda rewelacyjna ta zabawka, chyba się głęboko zastanowię,
my wczoraj zakupiliśmy krzesełko do jedzenia, jak złożymy to wkleję zdjęcie

wiecie co aż mi teraz głuopio, ja myślałąm że mam z tym nocnym karmieniem przesrane, bo co 3-4 godz. ale ja mam to bajecznie w porównaniu do was, tfu, tfu, na psa urok, ale mi was szkoda

my miesliśmy wczoraj małą imprezkę, urodizny mężusia i niunia tak dała popalić ze ja z imprezki nie miałam nic, jedyne co to odprowadziłam samochód na parking strzeżony ;) i padłam wkońcu z nią o 23, chyba było za dużo wrażeń, faktycznie nasze dzieciaczki robią kolejne kroki i więcej rzeczy zaczyna im przeszkadzać

hej moja Julciusia wczoraj zasnęla o 20 dałam jej mleko o 21 wypiła 50 ml na śpiocha, spała do 3 dałam jej cyca i spała dalej do 7:30 wypiła 130 ml mleka odwrócila głowę spała do 9 i do tej pory nic nie jadła. Ja się załamie jak to moje dziecko mało je ........a teraz znowu śpi ....

anda duże buziaczki dla Oliwci w 5 małe urodzinki, ale te nasze szkraby są już duże :)

domicela no przy twojej to moja żarłok do n-tej potęgi, dziś już ze 4 razy cyca, 70 kleiku + 1/2 jabłek z gruszkami i właśnie idę dalej karmić bo sie obudziła...

bajka zarąbista ;D

U nas bedzie imprezka w dzien babci ;D ;D... bo to moje imieniny :D :D. A potem urodziny męża... no własnie, nie wiecie gdzie mozna kupic fajny album cd z muzyka dla kierowców?

Cześć.
Ja w nocy również nie przewijam, chyba, że kupa albo bokiem się wyleje. Choć muszę przyznać, że jak mam jazdy w nocy to i co godzinkę go przewijam a dlaczego to nie wiem...  ;D
Z odbijaniem to jest tak, że młody śpi cały czas na brzuchu, więc problem mam z głowy. Jak się powierci zawsze mu się odbije.

Mój Łukaszek z kolei wielki imprezowicz, lubi gdzieś bywać. jest wtedy zadowolony, dużo nowych rzeczy, mordek do oglądania. Towarzyski chłopak. A jak już się znudzi to uśpię go i porafi spać w hałasie. Może dlatego, że nauczyłam go spać przy radiu.  nawet jak Gaba w domu głośno rządzi to śpi.

Dziś w nocy mi wył, a to przez to, że ja ze zmęczenia poprostu nie pamiętam czy go karmiłam czy tylko smoka w dzióbek wsadzałam... Nie wiem ile razy go karmię i o której. Taka ze mnie matka...............

Zaczynam wprowadzać nowe jedzonko. Trochę brzuszek znowu się buntuje. Ale mam już sposób. Podaję lacidofil. Zobaczę czy to pomoże...

Domicela, moja Michasia je chyba jeszcze mniej niż Twoja Juleczka. Wczoraj np. jadła o 10, potem kilka razy próbowalam jej cos wcisnąć, ale tylko się zaciągnęła. W końcu po kąpieli, tzn. o 19:30 porządnie zjadła. Wyobrażacie sobie takiego niejadka? Nadrabia co prawda w nocy, ale ja śpię, tylko koszulę podciągam do góry. Po kim ona tak ma? Ja wciągam co się da, mąż jak się akurat nie odchudza to też potrafi trochę zjeść. A córeczka z jedzeniem kiepsko.

anda duzy buziak dla Oliwki ale ze mnie gapa :-X :-* :-* :-* :-*
Dziewczyny czy Wy jeszcze dostajecie probki z Hippa albo Gerbera itd. ciekawe czy dostajemy to samo ?Przyznam ,że ja już wyprobowałam kaszkę z Nestle z malinami i Julce nie smakowała bo ją zakleiła zresztą ona po chwli robi się taka szara za to uwielbia kaszkę Brzoskwinie -morele z Hippa tez ją miałam z próbek

no moja ze spaniem ok w sumie., po kąpaniu o 20 zasypia potem ok 22 cycka sie domaga i ok 24 a potem to nawet do 6 czasem spi a jak nie to ok 3 znów cycuś. I ogolnie ostatnio mniej spi i budzi sie na dobre gdzies ok 8.30 a kiedyś to do 10 spała.
Słowiczku a jak podajesz ten lacidofil ?? bo ja tez małej to przy zastrzykach musze dawać a to piroństwonie chce sie z wodą wymieszać masz moze jakis lepszy patent ???
jedziemy na zastrzyk zaraz  :(

my dostajemy probki własnie ostatnio kaszke z nestle i łyżeczke a wcześniej z hippa próbki z bobovity itp
Dzisiaj właśnie zrobiłam Liwci kaszke z bobovity z owocami leśnymi na moim mleku i nawet wtrąbiła !!

reklama
domicela no własnie, te kaszki z Nstle tak szarzeją :(. Ja dałam Witkowi jablkowo-ryzową. Zawsze dawałam mu Humane ale nam "wyszła" i czekamy az przyjedzie, bo w polsce jej nie ma. Zupełnie inna konsystencja, smak i zapach. jest jasniutka i taka drobniutka, nie ma w niej takich "płatków mydlanych" jak w tej nestle. No i smakuje prawdziwym jabłuszkiem.

Witek je teraz bardzo dziwnie, tak jak pisałam, długie przerwy robi soebie w dzień - je co 3-4 godzinki a i to woli cos innego niz cyc.

Do góry