reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowa mama

cześć lasie.
Dopadło mnie paskudne zaplenie oskrzeli. Męczy mnie drugi tydzień, biorę już drugi rodzaj antybiotyku i nie czuję sie wcale zdrowa. Ale najgorsze z lekarstw już odstawiłam więc funkcjonuję. ( jak któraś brała w ciąży fenoterol to wie, jak się czułam, bo w składzie wziewnego leku, który mam przepisany jest berotek fenoterolu). Cały czas na trzęsących nogach z latającymi rękoma. Fakt, pomagało i paskudnych ataków kaszlu nie miałam...:baffled::crazy:
Ośmiolatek wakacjujący się u nas już wyjechał. Ufff...trochę mnie irytował...ale przetrwałam.
Dzieciaki moje szaleją od rana do wieczora na dworze. A jak wraca mężuś z pracy to mu pomagają w robótkach ziemnych. ( przygotowujemy ziemię pod trawnik i system nawadniania).
I tak jakoś leci.
Postaram sie wskoczyć znów na bb-owe obroty.
Buziam

reklama
Słowiczku - zdrówka i wracaj do nas jak najszybciej :tak::tak:
Brakuje ciebie tu :tak::tak:

Żaneta - będzie dobrze, chociaż wiem że niektóre kopniaki mogą być średnio miłe :sorry2:

Słowiczku zdrówka!!! Co do fenoterolu to brałam przez 3 miesiące i strasznie się czułam nie umiałam się nawet podpisać tak mi ręce latały....
Żaneta fajnie mieć taki piłkarski duet w brzuchu. Normalnie jak tak czytam to coraz bardziej mnie pili aby mieć 2 dziecko, ale podobnie jak Gaga jestem w trakcie stażu na dyplomowanego czyli ten tak zwany awans zawodowy i z jednej strony trochę żal go przerywać, a z drugiej..... zobaczymy.
Atol co do wzrostu to ja u tomka zauważyłam takie jak ja to nazywam skoki. Stoi sobie w miejscu i nagle w ciągu kilku dni spodnie przykrótkie... buty podobnie kupiłam mu w maju sandałki z zapasem a tu widzę że będę musiała kolejne dokupić....
Mam pytanie dotyczące bilansu 3 latka.... która z Was wie co tam nowego będzie prócz ważenia osłuchania wzrostu...itp... i kiedy kolejne szczepienie?

witam! po straszliwej burzy jaka przeszła nad naszym domkiem byłam 3 dni odcięta od wirtulanego swiata.. ojj strasznie przechodziłam ten odwyk.. ale już jest ok!

a w weekend byliśmy na zamku w Ogrodzieńcu.. ale mi było dobrze.. leżałam sobie na trawce w cieniu z książką w ręku, Marysia spała obok, a Bartek w przyłbicy z mieczem i tarczą w ręku robił za atrakcję zamku.. dwa tygodnie temu byliśmy na turnieju rycerskim w Olsztynie i chyba mu ci rycerze w oko wpadli.. nawet spać poszedł ze swoim osprzętem..

czytam was i taka mnie ochota na dzidziolka naszła, ze szok:szok: a raczej tęsknota za brzusiem:tak:a do tego Bartek wczoraj snuł refleksje na temat wielkości mojego brzucha i posiadania kolejnego rodzeństwa:baffled: a tu co.. szara rzeczywistość - jutro ostatni dzień macierzyńskiego i w czwartek wracam do pracy:no::szok:

goga GRATULUJĘ! świetna sprawa!:-)

agata wózek bardzo fajny! dla mnie też najważniejsza była waga (no cóż- 4 piętro).. no i cena, bo wtedy u nas z kasą było nieciekawie.. ale jestem zadowolona z wyboru i teraz Marysia jeździ w wózku po bracie, ale trzeciemu potomkowi chyba będziemy musieli kupić nowy, bo prababcia tak gorliwie Marysię buja, że już cały wózek trzeszczy..

atol u nas jest tak samo z tymi skokami wzrostu.. aktualnie wszystkie spodnie Bartka sięgają mu nad kostkę.. :baffled:

Dziękuję za wszystkie gratulacje. Dwie godziny temu dostałam do ręki "malucha" - świeżego i pachnącego farbą. Faktycznie - podobne uczucie jak narodzenie dziecka. I wiecie, chyba jak Skaba w ciąży chciałabym być, ale jak pomyslę o zapaleniach piersi (a piersi często mnie dalej bolą), to odechciewa mi się... Wole patrzeć jak Wam rosną brzuszki i maluszki.
U moich chłopów też spodnie znowu przykrótkie. Ale póki co chodzą w krótkich, bo ciepło. A potem się pomyśli.
Słowiczku - zdrówka, zdrówka, zdrówka...
Skaba - kiedy ten Twój macierzyński minął? Normalnie jak mgnienie oka...

anecik nie ma bilansu 3 latka, jest 4 latka, tak mam w ksiazeczce i tak mi powiedzieli w pzrychodni jak szczepilam Hanke

ja mam zamiar podczas bilansu Heleny zaszczepic Hanke pko meningokokom albo ospie jeszcze nie zdecydowalam no i zwazyc ja

Ale miałam pracowity dzień, a na koniec niestety Maria złapała jakiś mega zły nastrój i godzinę wyła na placu zabaw, a ja nie wiedząc jak nad nią zapanować dałam jej klapsa :zawstydzona/y:.
Boshe byłam bezsilna i miałam ochotę .............. eh szkoda gadać.

Teraz D. i Maria pojechali kupić bluconecta na wyjazd :-p

I cieszę się bo znalazłam sklep z super wyborem butów dziecięcych i kupiłam Marii sandałki do przedszkola dokładnie takie jakie chciałam. Jeszcze musi tylko przymierzyć :-p

A moje dziecko ostatnio też urosło ale wazniejsze, że w końcu przytyła bo ważyła 12 kg przez ostatnie 1,5 roku a teraz prawie 14 :szok:

Agata Majka tez ostatnio nerwa łapie, a taka była kochana i grzeczna, wczoraj mieliśmy dzień objazdowy i na koniec pojechalismy do marketu na zakupy i cos zjeść, a ten bąk zrobił taka akcję że szkoda gadać, po raz pierwszy tak się zachowała w restauracji, normalnie byłam w szoku, a dzis szopka przy spaniu, śpi teraz i zanosi się jak cholera
tęskno mi za pracą, kocham ja całym sercem, ale chyba 24/24 to ani nie dla mnie ani nie dla niej, arabella chylę czoła

gaga, ja naprawdę lubię. Martwię się tylko, że dziecko przy mnie cofa się w rozwoju. Nie chce mi się wymyślać zabaw i zajęć, a nawet jak coś wykombinuję to muszę się sama bawić, bo młoda nie jest zainteresowana.
K. chce, żeby od września poszła do przedszkola na cały dzień. A ja wcale za tym nie tęsknię.

agata, Misiulina też waży prawie 14kg. I wcale nie wydaje mi się szczupła. Wieczorami brzuchol ma prawie jak jej ojciec;-):cool2:

skaba, to już naprawdę koniec macierzyńskiego??

reklama
arabella daj Miśkę do przedszkola, nie bądź toksyczna matką, i zajmij się chłopem, wiesz przytul do pierwsi swej :-) pewno jest bidok zazdrosny o dziewczyny

Do góry