reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

reklama
ja bede w Gdyni od 28 sierpnia przez 2 albo 3 tygodnie, jakby ktos byl tam to sie mozemy spotkac:-)

Ja też szczepiłam na pneumo. Jak Mandolina skończy roczek to chcę obie zaszczepić na meningo. O ospie też myślę. Ostatnio pediatra namawiała mnie jeszcze na żółtaczkę typu A

no i ja po wizycie i mam recepte ale jeszcze myśle chociaż bardziej jestem za po rozmowie z lekarką i po Waszych postach !

pow że na meningo to mozna ale ta szczepionka chroni przed jednym tylko rodzajem bakterii a ta szczepionka na pneumo chroni przed wieksza ilością szczepów ! no i pracując w szpitalu jak dzieci przyjeżdząły z zapaleniem płuc, sepsą, itp itd to po wymazie krwi w wiekszości powodem były właśnie pneumo ! a z powikłaniami sie nie spotkałą ! ona poleca to szczególnie przed wysłaniem do przedszkola ! a generalnie nie jeste taką zwolenniczką szepeiń bo teraz jest tego od groma i z tych nieobowiązkowych to ta na pneumo to poleca bo to dobra rzecz !
ile płaciłyście za tą szczepionke ! bo ja czytąłam że tańsza jest a dzis w aptece jak sie pytałam to ok 300 zł :szok:

hej
Nareszcie mam internet!! Tylko nie wiem na jak długo........jakieś remonty sieci u nas przeprowadzają.....
Atol dzięki za oświecenie z tym bilansem!!! Ja byłam pewna że 3 - latka też jest...
Justyna wywołałaś temat który i mnie chodzi po głowie...... Tomek od września do przedszkola i też się zastanawiam czy przeciwko tym pneumokokom szczepić czy nie.... zobaczę co powie Tomkowy neurolog na wizycie kontrolnej...

Justyna - ja też płaciłam 300, jest jeszcze inna szczepionka, tańsza, ale nie ma tyle wirusów co ta :sorry2:

Zmywam się na budowę

ja podobnie jak żużaczek , ostatnio sie nasłuchałam o powikłaniach przy szczepionkach ....to aż mi dreszcz po plecach przeszedł....

Olek też od wrzesnia do przedszkola, ale nie zamierzam jakoś specjalne go szczepić, odpukać, jak dotej pory nie miałam z nich problemów zdrowtnych , nigdy nie podawałam mu antybiotyku, a leczyłam tylko syropem prawoslazowym, maścią majrankową i multisanostolem....:-):-):-) musi przejsc wszytski wirusówki i zdaje sobie sprawe że z przedszkola to wszytko przytarga.... gożej mnie niepokoi to ze bedzie mógł bliżniaki zarazić

reklama
hej !

Justyna - ja też płaciłam 300, jest jeszcze inna szczepionka, tańsza, ale nie ma tyle wirusów co ta :sorry2:

Zmywam się na budowę

no ja tez tak słyszałam ! a tych tańszych nasza lekarka nie polecała mówi8ła że ten prenavar najlepszy !

ja podobnie jak żużaczek , ostatnio sie nasłuchałam o powikłaniach przy szczepionkach ....to aż mi dreszcz po plecach przeszedł....

no własnie ta lekarka mnie uspokoiła bo pow że jesli Liwia poprzednie szczepienia znosiła dobrze to tym bardziej nie panikowac a poza tym ona pracując w szpitalu i przychodni nie spotkała sie z powikłaniami po ten szczepionce ! a spotkała sie z chorobami wywołanymi własnie przez te pneumokoki bo duzo zapaleń płuc itd bo tu nie chodzi tylko o sepse !
a poza tym to jest tak jak ze szczepionką na grype, moja siostra sie zaszepiła i odchorowała okropnie co prawda grypy nie miała ale tak pasudną angine że szok potem jakieś inne cuda, mój tata tak samo a znajomy cała rodziną sie zaszczepili na grype i mają spokój i zadowoleni :sorry2:

Ostatnia edycja:
Do góry