reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowa mama

A ja mojemu zawsze do jedzenia podkładam pieluszkę tetrową pod brodę i jak ją tylko widzi to juz radośnie się śmieje.Nie ulewa,ale czasmi serkiem też mu się odbije.Pupcię smaruję nivea baby na zmianę z pantacremem.Skusiłam się na te biedronkowe pieluchy,ale dziś musiałam wysłać mężusia po pampersy,bo wyciekało małemu bokiem(może jeszcze za duże).Ale pampersy rzeczywiście-niby ten sam rozmiar a mniejsze...Z ciemieniucha też nie mamy na razie problemów...

reklama
tak dawała czadu ze męzuś przyszedł wziąśc ja na godzine na spacer zebym mogla cokolwiek zrobic, teraz nie zapeszac spi drugą godzine na balkonie wystawiona moze to zimne powietrze ja spamięta ;D a ja musze obiad zrobic i nie chce mi sie !!
Wczoraj mieliśmy 3 rocznice ślubu i nasz skarb wykrzykiwał nam od 20 do 21 zyczenia i jak zasneła to ja padłam na pysk taki "uroczy" wieczor mielismy ::)
z ulewaniem to u nas tez zalezy kiedy ale prawie codziennie ulewa i czasem własnie takim serkiem!!
Monika toż to musi byc ciekawa fryzura, zamieść lepiej zdj zeby nie prowokowac naszych wyobraźni ;D A kiedy ja pójde do fryzjera ?? :( ja to wyglądam teraz jak kombinacja harta afgańskiego i jeżozwierza ;)

To wy dziewczyny narzekacie ze wasze dzieci sa duze,ja bym tak wolala bo moj babelek jest malutki ,troszke ponad 4 kg (urodzil sie 2.5 kg) i 54cm.Wczesniej bardzo duzo ulewal i moze to bylo przyczyna ze duzo nie urosl. A musze dodac ze karmie piersia ,ale czasem dokarmiam formula (odzywka).Teraz ma przepisane lekarstwo i juz mu sie tak nie ulewa moze troszeczke, za tydzien mamy wizyte kontrolna zobaczymy co pani doktor powie,no i sie zwazymy oczywiscie.

Ale dziś pusty wieczorek u sierpniówek. Śpicie już dziewczyny ?????
Moja mała właśnie zasnęła. Dziś był taki spokojny dzionek. Nie chcę zapeszać, ale mała już z dobry tydzień nie płacze wieczorami. Oby tak już zostało. Zapomniałam wczoraj napisać, że wyskoczyłam do fryzjerki umówić się na sobotę przed chrzcinami, a ona nikogo akurat nie miała i od razu mi włosy pocieniowała i lekko obcięła grzywkę, bo nigdy wcześniej grzywki nie ścinałam. Jutro z rana strzelę sobie jakieś zdjątko i postaram się je tu wkleić.

a jeśli chodzi o wage maluchów, to ja nie wiem, ale wydaje mi się że jak maluch te 700-1000g miesięcznie przyiera to jest ok, a ta tabela do dupy jest, bo moja jest dłuższa ;D i się nie mieści w tabeli

Też tak uważam. Tabele pewnie jeszcze z lat 70 tych. U mojej znajomej córeczka ma roczek i waży 8kg. Nikomu nie przyszło do głowy się tym zamartwiać. Rośnie zdrowo i to jest ok. Mój Artur jako roczniak ważył 12 kg.
Ciekawe czy siostra go przebije??

właśnie wzięłam pierwszą od 11 miesięcy prawdziwą kąpiel w wannie z płynem do aromateriapi i co pieresze co to usnęłam hihi

co do fryzjerów to ja już 2 tyg. temu zaliczyłam podcięcie a przed chrzcinami wkońcu ktoś mi je porządnie ułożył i zrobił coś z tą nieszczęsną grzywką której nigdy nie miałam i się przyzwyczaić nie mogę

co do tej tabeli to moja się też absolutnie w tym nie mieści ani wagowo ani wzrostowo od samych urodzin ;)

reklama
oj mała zrobiła pobudke juz ;( a zawsze spała do 8 albo 9 i jakos tak nie wiem co robić ;D
my chrzcimy dopiero na święta, i takie pytanie ile daliście czarnym w kopercie ???

Do góry