reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowa mama

reklama
Marta to ja też poproszę kamil023@op.pl
Z góry dzięki!
Goga moja koleżanka rodziła w miejskim, gdzieś koło manhatanu, tak mi powiedziała. Do szpitala pojechała, bo zaczęły jej odchodzić wody a w szpitalu nawet jej nie zbadali i powiedzieli, że to napewno mocz i ma jechać do domu!
A ona się uparła żeby zostać w szpitalu i dopiero wczoraj po obchodzie zrobili usg i szybko na cesarkę! Normalnie brak mi słów!!!

Nenar, mi odeszły wody przy porodzie z Michałem. Babka uwierzyła mi na słowo i trafiłam od razu na salę porodową. W miejskim rodziły dwie moje koleżanki i nie miały zastrzeżeń. Ja bym się na ten szpital nie zdecydowała. Jednak w klinicznym lepsza opieka.
Halcia - zasiłek wychowawczy to dodatek do zasiłku rodzinnego, czyli tych 43 zł, które dostajesz. Jak to jest sam rodzinny to chyba może go wypłacać zakład pracy albo ZUS (w jakichś określonych przypadkach - tu chyba się liczy liczba pracowników w zakładzie), jak z wychowawczym - zawsze wypłaca go Miejski Ośrodek Pomocy Rodzinie albo Pomocy Społecznej (w różnych miastach różnie się to nazywa). Tyle tylko, że żeby go dostać, trzeba pracować przynajmniej 6 miesięcy bezpośrednio przed. Więc nawet jeżeli liczyłaby się umowa zlecenie, to i tak się nie kwalifikujesz.
Marta, mogę ja też? dudzina@poczta.onet.pl Może w grupie się zmobilizuję.

goga ja ide zalac i tez sie z tobą napije.chyba ze mały sie obudzi to wtedy lipa a nie kawa :laugh:
Mailen co do dentysty to mnie też by sie pzydaloisc, strasznie mi po ciązy i karmieniu zeby poszły,a wciazy wszystkie zdrowiutkie miałam albo zaleczone ;D

reklama
MARTA aga-nowa@o2.pl

MAILEN na wrastajace paznokcie rewelacyjny dla mnie był "zel do wrastajacych paznokci" farm. Aleksandra.
Zapakowany jest jak lakier do paznokci

A ja mam przepis na pyszne, odchudzajaco - oczyszczające sniadanko dla tych co nie chcą byc głodne i papusiac do syta. No i dla karmiących mam sie nadaje.
Platki owsiane zagotowac na wodzie, dodac lyzeczke brazowego lub trzcinowego cukru, odrobine cynamonu i starte jabłuszko. Jak dla mnie to rewelacja. No i na zamulone kiszeczki super.

A teraz prosze o kawę

Do góry