reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowa mama

Halcia a jak długo pracowałaś na umowę zlecenie. Kiedyś słyszałam, że pewne umowy na zlecenie należy traktować jako zwykłe umowy o pracę. Może jutro się dopytam Darka to coś więcej powiem. Ale ZUS pewnie będzie nieugienty :mad:.

Mailen - mąż śpi po nieprzespanej wczorajszej nocy :(

reklama
nenar pisze:
Witajcie!
Goga a Ty w Szczecinie rodziłaś? Bo moja koleżanka dziś urodziła w Szczecinie ale trafiła na takich konowałów,że o mały włos a straciłaby swoje maleństwo :mad:
Rodziłam w Szczecinie, na Pomorzanach. I to obydwu chłopaczków. Jestem baaardzo zadowolona i z porodu, i z opieki po. A Twoja koleżanka gdzie rodziła?? Dobrze, że wszystko się dobrze skończyło.

nenar pisze:
W zakładzie chcieli mnie dać do pracy codziennie od 12 do 20, a z dwójką dzieci to raczej niemożliwe! Dlatego mam ich w nosie i zostaję z maluchami w domku :laugh:
A u mnie najbardziej czekali na to, żeby ktoś ich odciążył w niedziele... Czyli dwie-trzy niedziele w miesiącu od 13 do 20. No i oczywiście w drugi dzień Wielkanocy, Boże Ciało, 1 i 3 maja. I trzy razy w tygodniu do 20-21, pozostałe może do 18. Ciekawe, że przedszkola i żłobki zamykają o 16.30, a w Szczecinie jeszcze na potęgę zamykają od września kilka przedszkoli. I kto z dziećmi, skoro mężuś też do 20 w pracy, albo wiosną w ogóle poza Szczecinem kilka tygodni.
Tak więc Nenar witaj w klubie mamuś na urlopach wychowawczych :)

Halcia, nie wiem, jak to jest przy umowach zleceniu. Może Agata się coś więcej dowie...

Witam dziewczęta  :)
Moja mała Zulka przespała dzisiaj całą nockę, czyli od 22 do 6, cycuś i śpi dalej  ;D No, ale zaraz ją obudzę, bo na 8 do przychodni na szczepienia. Ależ jestem ciekawa ile waży i mierzy, bo ostani pomiar miała dwa miesiące temu!

Żużaczku, odegnij te chmury śniegowe, to może "ta zaraza" z południa dotrze do Ciebie  ;) Ulituj się nad mężulkiem   ;)

I tak to jest i chyba szybko się nie zmieni :mad: I cały czas trują że niski pzryrost naturalny, debile   Nenar, a ja właśnie dostałam roczną premie w robocie i czas urlopu macierzyńskiego oczywiście nie liczy się do premii. Ku.wa, co to jakaś kara za to, że urodziłam dziecko  ???  :mad:
Spadam, bo trzeba się szykować do lekarza.

wITAM Z RANA. WIDZE, ZE SAME OPTYMISTYCZNE TEMATY NA TOPIE ;)

W ramach dbania o linie kupiłam sobie herbatke PU-ERCH. Kiedyś całkiem nieźle wyyregulowała mi trawienie. Oczywiscie, nie taka ze sklepu - bo to pył i odpadki w większosciw wypadków a ja nie wiem która dobra niestety :mad:. Specjalnie poszłam do sklepu z herbata.
Lekarz co Witonia masuje namawiała mnie na masaz odchudzajacy. Na razie jednak nie mam az tyle kasy, bo i Witoń chodzi i Bogucha zaczał (ma krzywy kręgoslup). W sumie kazdy zabieg 35zł. Po dwa razy w tygodniu kazdy synek, to wychodzi 140zł. Moje kosztowały by 50zł za zabieg. Chyba bym lekko męza wk.. jakbym mu powiedziała, ze chce chodzic ::). Zgodził by sie... ale trzeba znac granice.

Co doćwiczeń. Moze i skikne na lipcówki, bo musze popracowac nad brzuchem po CC. Nie ze wzgledu na balerony (sa entuzjastycznie obecne) ale przede wszystkim ze względu na podroby, zeby sie nie poobsuwały..... no i nic to nie kosztuje.... ;D ;D
Dziś ide zdjecia oddac do wywolania. Sporo sie nazbierało, bo od Chrzcin nie wywolywalismy. Tylko na kompie sie zbierały.....zbierały.... zbierały.....
Poza tym musze sama dzis odebrac boguchę ze szkoły bo jego wychowawczyni "biznesa do mnie ma". Załozę sie, że chodzi o dekoracje Wielkanocne ;D ;D. Co roku tak jest

mailen byłam na lipcówkach ale udało mi sie ściagnąc tylko cwiczenia na brzucho. reszta juz nieczynna. A może masz inne?? Proszę... ::)

żużaczku nie mam innych, myslalam ze sobie tamte ściagne :mad: wczoraj udało mi sie jedne ściągnac chyba wlasnie tez na brzuch, moze poprostu trzeba podać maila, zeby nam przeslaly, a moze gaga je ma bo wiem ze tez podwala maila i tam sie udzielała :)
a własnie jeszcze mam pytanko jaki Ty masz sposób na wrastajace paznokcie,bo cos kiedys pisalas....a ja mam problem :( jeden mam juz po zabiegu a ten drugi mnie teraz boli...pewnie i tak mnie zabieg nie ominie, ale moze przynajmniej masz jakis sposob zeby nie bolało

Halcia pisze:
Goga a jak można dostać zasiłek wychowawczy z urzędu ???
halcia o jaki urzad chodzi?u nas takie zasiłki wyplaca MOPS(MIEJSKI OśRODEK POMOCY SPOłECZNEJ)CZY TO O TO CHODZI?bo jesli tak to nam sie chyba nie nalezy.. :mad:

reklama
Witam może nie już z rana ale chyba jeszcze rana :):):)

agata806 pisze:
Halcia a jak długo pracowałaś na umowę zlecenie. Kiedyś słyszałam, że pewne umowy na zlecenie należy traktować jako zwykłe umowy o pracę. Może jutro się dopytam Darka to coś więcej powiem. Ale ZUS pewnie będzie nieugienty :mad:.

Mailen - mąż śpi po nieprzespanej wczorajszej nocy :(

Pracowałam od 5 m-ca ciązy aż do porodu czyli miałam umowe od maja do sierpnia

bibi21 pisze:
Halcia pisze:
Goga a jak można dostać zasiłek wychowawczy z urzędu ???
halcia o jaki urzad chodzi?u nas takie zasiłki wyplaca MOPS(MIEJSKI OśRODEK POMOCY SPOłECZNEJ)CZY TO O TO CHODZI?bo jesli tak to nam sie chyba nie nalezy.. :mad:

Właśnie a u nas wypłaca chyba ZUS i oni powiedzieli ze umowa zlecenie się nie liczy :(:(:( teraz siedze w domu i moją wypłatą jest 43 zł rodzinnego - dobrze że mi tego nie zabiorą do sierpnia będę dostawć chociaż coś :):)

Miłego dzionka :):)

Do góry