reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

domicela fakt... ale zaraz wrócisz :laugh: Mnie juz tyle razy kroili i dłubali, że z czystym sumieniem moge Ci powiedziec - nie obejzysz sie a będziesz juz w domku!

reklama
Witam z rana :):):)
My dzisiaj na szczepionko ale Zuzia jest dzielna i sobie poradzi :):):)

żużaczek nie bądź zła bo zaraz ja też bede zła :( wczoraj uczyłam Zuzie raczkować a ona jak na złość nieubłagalnie nadal chodzi do tyłu ale sama zrobiła tylko dwa małe kroczki :) a tak to jak raczek do TYŁU i chyba jeszcze długo bedzie tak chodzić :):):)

ŻYCZONKA DLA SOLENIZANTÓW

cześć dziewczynki. A może na poprawe humoru poranna kawa? ja dzis z dwoma czortami w domu, bo Michu kaszle. na 18 idziemy do lekaeza

gaga pisze:
a powiedzcie mi jak mi mleczka braknie do do kiedy trzeba dziecko modyfikowanym karmić ??? ile razy na dobę musi jeść mleczko ??? bo na razie to tylko cyc, kaszka, obiadek i deserki, nie daję jej dodatkowo mleka
Generalnie na pewno do roku musisz dawać modyfikowane. Jak dziecko ma alergię na krowie, to czasami nawet do 3. roku życia może być na modyfikowanym. Mój Michu zaczął pić krowie mleko pół roku temu, do drugiego roku życia był na cycu, a potem nie pił mleka i pediatra mówiła, żeby go nie zmuszać do modyfikowanego, za to dawać jogurty i dużo mięska.
Ile razy dziennie? Może wystarczy dwa, trzy?
Halcia, Marasowi puszka starczała na 2 dni, a kosztowała 24 zł (bebilon HA). Szło nam na mleko ok. 350 zł miesięcznie. Teraz puszka starcza na ok. 4 dni, a ponieważ Maras pije nutramigen (15 zł na receptę), wychodzi dużo mniej.

100lat,100 lat 100lat dla 7 miesiecznych dziewczynek od Bartusia :-* :-* :-*

Dziewczyny u nas znowu sypie, kiedy sie skonczy ta zima !!!! :mad:
Nawet dzis z domu mi sie nie chce wyjsc brryy...
Chyba mam dosc wszystkiego jak żuzaczek.
Czyzby ta handra zarazliwa była??a w dodatku sie nie wyspałam Bartuń koncertował.
Czy ktos jeszcze kawke pije czy musze sama??

bibi ja poprosze ;D

justyna teraz jestes spokojna....a czy to nie Ty kiedys mowilas ze robilas test ciążowy żeby sie uspokoić????? bo ktos u nas o tym pisal...poiwem szczerze ze mi tez takie mysli chodza po głowie,bo czasami tak samo jak Agata czuje jak sie cos nawet w brzuchu rusza....ja pierdziele jakas zeschizowana jestm kompletnie ::)

a co do cycka to czuje ze Olka bedzie trudno odzwyczaic, a przeciez kiedys trzeba bedzie, bo jakby mi sie udalo cos znalezc to od wrzesnia bym chciala isc do pracy....ale on mnie za bluzke juz ciaga i cyckow szuka, chyba tak jest z tymi chłopakiami ze z nich sa straszne cycochy i nawet jak juz nie ciagna cyca to maja sie potrzebe przytulic albo poglaskac ehhh :laugh:

Witam po weekendzie.
Żużaczku - wow, jestem pod wrażeniem, ciacho pewno pychota była.
A my nadal bez ząbków. Ania nadal nie siedzi ale zaczęła się mocno w łóżeczku gimnastykować - ćwiczy podnoszenie do siadu. A wczoraj jej się spodobało kopanie w przewijak (leżący na łóżeczku), że aż podskakiwał -ta to ma pomysły ;D. I od piątku trzeba uszy zatykkać jak dzidzia jest w dobrym humorku - tak piszczy, że łomatko. To tyle z naszych osiągnięć.
Ania ma tyle energii, potrafi siedzieć na krzesełku do karmienia i długo machać nogami, co mi przypomina ruch wycieraczek samochodowych. Jak wypadnie z rytmu to na chwilę przestaje i znowu rytmicznie zaczyna to "czyszczenie szyb" (mnie nogi by już odpadły).
Czytam dalej...

reklama
Mailen to prawda ze chlopy by tylko cycami żadzili :laugh:
mam kuzynke ktora karmila swojego synka jak mial 4 lata ale to juz niesmacznie wygladalo i taka sytuacja(siedzimy a on podchodzi i nagle bluzka ciach w gore i cyca sie domaga)
miala problem z odstawieniem.
A ja tez widze roznice miedzy dziewczynkami a chlopcami:Bartus nie moze strawis jak ja np.siedze a jego kto inny bieze na raczki(mamin cycus)a z Julisia to bylo spoko
jo-anna-on ty sobie czytaj a ja ide kupiszona przebrac

Do góry