reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

Śliniaczki mam od znajomej ale normalnie zostawiłabym je sobie na później a na początek używała pieluszek tetrowych do wycierania buźki.

Pieluszki jednorazowe kupiliśmy Pampers Newborn- specjalne dla niemowlaczków. Wiem że są też Huggies Newborn ale koleżanki chwaliły sobie pampersy.

Pozdrawiam,

moja dzidzia

reklama
Hej Dziewczyny.
Mam juz nowe okna, w sobotę jeszcze tylko małe malowanko i jestem ready.
Ale do tego wszystkiego jeszcze na koniec wirusisko jakieś nie chce mnie opuścić od 2 tygodni i w efekcie jestem na antybiotykach. Mój gin. trochę sie zdenerwował i kazał mi coś z tym zrobić bo przecież nie mogę rodzić zainfekowana. Gardło boli więc lodów jeść nie mogę a w taką pogodę to nic innego bym nie pochłaniała najchętniej, ale cóż...
Zaczyna do mnie docierać, że to już baaaardzo niedługo!

Anikawi kuruj sie bo w taką pogode bolące gardło- współczucia !!!!
Ja tez zażywałam tabletki na twardniejący brzuch ale lekarz kazał odstawic i poki co juz tydz. minoł i nic sie nie dzieje !!
Gaga ja laktator kupie i wezme do szpitala, kolezanka mi powiedziała że jej sie przydał, drugiej zaś przydawał sie tylko wtedy gdy była na uczelnii a tak to synuś sprawdzał sie idealnie jako "laktatorek" i w ogóle praktycznie go nie używała.
Ja juz mam taki zamęt w głowie co kupic dla dziecka jeszcze, co sie przyda a co jest niepotrzebne, że juz jestem głupia z tego!!

Dwa tygodnie temu urodziła moja przyjaciółka i między wieloma baardzo cennymi informacjiami dostałam taką, że laktator kupić najlepiej po wyjściu ze szpitala. W szpitalu możesz wypożyczyć i przetestować który ci najbardziej odpowiada: ręczny czy mechaniczny. Oczywiście musisz zapytać w szpitalu czy prowadzą takie usługi.

hej!!
Byłam dziś u fryzjera!! Wyglądam nareszcie jak człowiek!! Jaka to frajda wyjść wreszcie z domu!!
U nas w szpitalu są laktatory i nie trzeba zabierać swojego!!
Moja torba do szpitala jest ogromna!!
Dziś piorę pościel dla maleństwa, którą kupiłam na allegro.
Happy mój gin mówił że po 36 tyg poród może nastąpić w każdej chwili!!
Więc te skurcze i twardnienie brzucha mogą już zapowiadać godzinę "W"!!!
Pozdrawiam

no ja chyba zacznę się pakowac powolutku :) moja gin powiedziała że jeszcze 8 dni i mogę śmiało rodzić !!!! odtawić mam magnez i czekać na bóle bo im więcej to podobno szybciej się poród zacznie :) Musimy jeszcze kupić jakieś drobiazgi dla dzidzi bo chyba większość rzeczy już mamy, chociaż sama już nie wiem, zaczynam sie plątać w tym wszystkim :) A jeśli chodzi o laktatory to ja tez nie kupuję na razie u mnie w szpitali można wypożyczyć więc jak coś to kupię po wyjściu
Pozdrawiam wszystkie mamuśki

No widzę,że ogarnia nas już przedporodowa gorączka.Ja też mam niesamowity mętlik w głowie i z uporem doszukuję sie rzeczy,których jeszcze nie kupiłam ::) W sumie to jeszcze ciuszki mi zostały i takie pytanko-co pakujecie dla dzidzi do odbioru ze szpitala(konkretnie)?A macie już pościel do wózeczka?Ja zamówiłam na allegro i wydaje mi się,że ta podusia jest taka malutka (25*30+6 cm falbanka)...nie wiem czy to standard ??? Śliniaczki na razie sobie jednak daruję(i tak pewnie dostanę w prezencie :) ).Męczy mnie zgaga...a tak sie zawsze chwaliłam,że u mnie ciąza przebiega w zasadzie bezproblemowo...

hej!!
Co do ubranek to myślałam że czapeczka kaftanik i śpiochy, a jak będzie zimno to zawinę dzidzie dodatkowo w rożek lub kocyk. Myślę że to wystarczy??
Do wózka mam specjalną ceratkę, a na to planuję coś z flaneli lub frotki. Podobno jak jest ciepło to wystarczy dzidzię pieluszką nakryć, muszę jeszcze małą poduszkę dokupić.
Macie już coś do przemywania kikuta?
Evelinka zgaga to mój dobry znajomy od kilku miesięcy!!! Teraz wystarczy jak więcej zjem i już mnie gnębi!!
Pozdrawiam

no ja biorę ciuszki dla dzidzi tak jak anecik :) ale w rożek na pewno trzeba będzie dzidzię zawinąć, a jeśli chodzi o wózeczek to mam takie wkłady nieprzepuszczające wilgoci jednorazowe, stosuje się je też u osób starszych które muszą leżeć, a podusię chyba sobie daruje, wszyscy mi mówią że lepiej wozić na płasko, jak coś to najwyżej dokupię jak już maluszek będzie w domku. Rany nie ogę się już doczekać a z drugiej strony jestem troszkę przerażona :)najgorsze jest to czekanie, ja jestem okropnie niecierpliwa!!!!

reklama
hej!!! Zazdroszcze wam dziewczyny. Mam termin na 12 sierpnia i u mnie nic a nic się nie dzieje. Brzuch mam pod brodą, zero skurczy i jakiś szczególnych bóli. Szyjka trzyma jak imadło. Pewnie urodze po terminie, byle tylko załapać się na lwa. Faceci panny są strasznymi pedantami - a ja w znaki zodiaku troszke wierze. Pozdrawiam was wszystkie - Monika
Ps. ciekawe która się pierwsza z nas "rozsypie"!

Do góry