reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

mobugaj u mnie też nic nie zapowieda porodu pomimo wcześniejszego zagrożenia ale mam zamiar za jakieś 10 dni zacząć nad tym pracować mieliśmy abstynecję z mężem więc teraz troszkę nadrobimy :) no i w końcu z łózia wstanę coś posprzątam i może mnie ruszy, choć tak jak mówie jeszcze mam czas

reklama
Coś mi się zdaje, że chyba będę pierwsza... Rano moja doktor zdjęła mi pessara, szyjka ma tylko 1,5 cm i ma już ok. 2 cm rozwarcia. I od wyjścia ze szpitala non stop mam skurcze. Dobrze, że mnie nie zostawili na oddziale, bo dziś mamy rocznicę ślubu :) Ale chyba nie będzie jakiejś specjalnej kolacji (tak jak była w planach), tylko obiad, bo nie wiadomo, gdzie spędzimy dzisiejszy wieczór...

Goga- to faktycznie masz duże szanse. Ja jeszcze nie chcę! Nie mam jeszcze kupionych tylu rzeczy - ani materacyka, ani wózka, ani fotelik... Ja jak będzie potrzeba to laktator też kupie dopiero po wyjściu ze szpitala. Na razie odkładam sobie rzeczy potrzebne do szpitala ale jeszcze nie mam specjalnej torby:)

Dla dziecka też wezmę śioszki i kaftanik, rożek no i oczywiście pieluszki. I chusteczki nawilżane. Środki kosmetyczne kupię w ostatniej chwili - żeby miały dłuższy termin ważności. No i jak nie zdążymy teraz to mój mężulek będzie musiał w międzyczasie kupić fotelik:)

moja dzidzia

Łóżeczko gotowe, wózek i fotelik też, torba do szpitala zapakowana. Z kosmetykami dla małego dałam sobie spokój. Mam oliwkę i krem, którymi smaruję starszego synka, chusteczki do pupy były przy pampersach. Reszta później...
Na wyjście ze szpitala małemu wzięłam koszulkę, kaftanik, śpiochy i czapeczkę. Ja będzie bardzo zimno, to przykryje małego kocykiem w foteliku. Pozostaje odliczanie: 3, 2, 1, 0....

Ja dla dzidzi wezme tez tak jak Wy!! A do przemywania pępusia to zastanawiam sie nad tymi gotowymi wacikami Leko czy cos takiego....
Goga najlepsze życzonka z okazji rocznicy!!!!!!! to by Wam maluszek prezent zrobił !!!
Ja tez czuje że mój czas jest juz blisko i troche panikuje !!!! Dzis zakupiłam pare rzeczy do szpitala tzn takie pieluszki z belli, kolezanka uzywała je po porodzie i bardzo chwaliła poza tym to sama nie wiem co by tam jeszcze. Mówia zeby wziąść takie jednorazowe majty albo takie z siateczki - bierzecie cos takiego ??

witajcie :)
Ja z wyprawką i z torbą do szpitala jestem jeszcze w proszku ale ja raczej urodze w terminie wiec jeszcze mam czas . Trzymajcie sie dziewczyny i macie rodzic w terminie nigdzie sie nie spieszyc :) pamietajcie o pomadce nawilzającej pakując torbe ,przyda sie przy porodzie ja poprzednio nie miałam i zaraz po miałam cała buzie w zimnach, wiec teraz o niej nie zapomne. Ostatnio narzekalam na meza i chyba dobrze bo zacząl sie troche interesowac tym ze nie długo druga dzidzia i od poniedziałku mamy sie zabrac za wyprawke .
pozdrowionka kasia

justyna jak ja byłam w szpitalu na podtrzymaniu to kupiłam takie majty z siatki podobno są bardzo dobre a kosztują grosze, ja już nie mogę się doczekać, czekamy na łóżeczko już zamówione wózek jest, materacyk i całą reszta fotelika nie kupujemy na razie bo dzidzie w rożku na rączkach będę trzymac :) w autku, niedługo zacznę prać ciuszki i pościel dla malutkiej, rany wam też tak ten czas zleciał ????

Ja mam dodatkowy problem, ze zdrowiem, dlatego trochę kwestia porodu, pakowania itp. odeszła na bok. Dziś byłam kolejny raz u laryngologa i przepisał mi inne antybiotyki i to końską dawkę aby jak najszybciej się tego choróbska pozbyć, bo z nosa mi leci, oddychać nie mogę, gardło boli jak cholera szczególnie w nocy, po prostu bomba!
Brzuszek mi się napina i nie wiem czy to mała tak się wypina czy to te skurcze przepowiadające, odróżniacie to jakoś?
Co do wyprawki to jeszcze czeka mnie wizyta w aptece, aby kupić maści itp, ale to jak już będę zdrowa.
trzymajcie się cieplutko i zdrowo!

no ja też mam problem bo nie wiem czy to skurcze czy mała sie wypina :) ale dopóki sa niebolesne to sie nie przejmuje, byle by ten tydzień jeszcze przetrzymać i będzie dobrze

reklama
hej!!
Ja mam kilka razy dziennie bolesne skurcze!! Mam też strasznie obolałe placy!!
Anika co do odróżniania to wydaje mi się że te skurcze przepowiadające sa bardziej bolesne i obejmują cały brzusio.
Justyna ja mam w planie zabrać takie majteczki z siateczki, ale i zwykłe bawełniane też.
Mam też zamiar zapakować moją ulubioną podusię do spania.
Zastanawiam się tez nad chusteczkami do higieny intymnej?
Kupiliśmy wczoraj paczkę pampersów 2-5 kg.
Podobno dziennie na początku idzie 12 pampersów, więc taka paczka 44 szt. starcza na 3,5 dnia!!
Pozdrawiam

Do góry