reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

Anika,mi się wydaje,że skurcze mam jak boli mnie właściwie podbrzusze,a jak dzidzia sie napina,to jest to ból chwilowy i nie tak mocny...No nie wiem...Poza tym życzę Ci powrotu do zdrowia :) Ja wielorazowych majteczek jeszcze nie kupiłam,ale sie nad tym zastanowię.Też mam te podkłady z belli.Podobno bardzo się przydają.Czekam na pościel,okrycie kocyki i pościel do wózeczka,bo mają pocztą przyjść.A dzisiaj dostałam elektroniczny termometr.Taniutka rzecz,a zdecydowanie bardziej bezpieczniejsza od rtęciowego.Goga jak po rocznicy?Nasza pierwsza dopiero w kwietniu za rok :) Pozdrowienia.

reklama
kurcze a ja bym chciała urodzić 25 lipca i zrobić prezent mojemu mężowi na imieniny, alebo 31 w naszą pierwszą rocznicę :) żeby to się tak dało zaplanować....
Nam jeszczsze zoatły do kupienia pielychy oczywiście nie wiem któe są najlepsze, no i husteczki wiem że polecają na początek pampersy, no i sudokrem i w zasadzie chyba jak to kupię to moge iść rodzić

hej!!
Gaga my 5 lipca mieliśmy 2 rocznicę ślubu a 7 bycia razem. Co do tych prezentów to ja mam imieniny 17 lipca, a moja mama 24 więc.... pomysł niezły..... a termin według usg mam na 24 lipca...
Evelinka my też mamy ten elektroniczny termometr fajna sprawa, ale do szpitala musze mieć swój i kupiłam zwykły.
Pozdrawiam

no to coś z tym lipcem musi być :) ja właśnie zjadłam koszyczek malin i chyba zaraz pękne :o ale pyszniutkie były :) polecam na zły humor

A Mój Mężuś też ma imieniny 25 lipca i kto wie...kto wie... :) Takie mam pytanie-każda z Was zaopatruje sie w laktator?Bo ja tak poważnie przysiadłam do tego tematu dopiero dzisiaj i widzę,że chyba powinnam kupić...Tak na marginesie to do tej pory traktowałam to jako abstrakcję totalną ??? I kupujecie nowy,czy używany?

ja laktator kupię ewentualnie po wyjściu ze szpitala, w szpitalu można pożyczyć więc daje sobie na razie spokój

Hej! Ja dziewczyny wczesniej to miałam takie spinanie brzusia ale od około 3 tygodni to spokój. Tylko Wiktorek baraszkuje. A te skurcze przepowiadające to się podobno pozna jak będą (tak mi dziewczyny przynajmniej mówiły).
Troche dziś zaszalałam z koleżanką - wypiłam 2 kieliszki likierku - jest mi błogo.....mam nadzieje, że małemu też. Monika

no mnie coś dziś spina wyjątkowo, dawno tak nie miałam leże plackiem bo jeszcze tydzień by wypadało dzidzie ponosić w brzuszku, rany nie wiem co się dziś ze mną dzieje...........

Ja laktator kupuje, ale z tego aventu zrezygnowałam bo drogi i kupie z lakty bo kolezanka miała i nie narzekała!! Z aventu zaopatrze sie w butelki bo wszyscy chwala sobie tą firmę!! co do pampersów to podobno pampers new born sa najlepsze na poczatek, wiec w to sie zaopatrze!!
Dzis była u mnie kolezanka z 5 miesieczną córeczka - jak pomysle ze zaniedługo juz moje cudeńko sie pojawi to szok a jeszcze niedawno to była taka abstrakcja!!
W sklepie dzis pani mi powiedziała ze na bank bedzie chłopiec i to juz któras z kolei osoba co tak twierdzi a na usg wyszła dziewczynka wiec zobaczymy czy pan doktor sie nie pomylił - bo znam pare takich przypadków.

reklama
Justyna, ja cały czas wyglądam na chłopaka i każdy mi to mówił od samego początku, brzuch do przodu, twarz taka sama /córeczku podobno odbierają urodę/, wszyscy na około tak o tym gadali że wkońcu sama uwierzyłam a mój mężuś to już był pewien na 100% ... do 22 tygodnia jak na super usg 4d pan doktor powiedział że to będzie ONA - mąż był w szoku, a u mnie gdyby nie uszy do uśmiech miałabym na około głowy ;D.
i tak to jest z tym głupim gadaniem
właśnie zdałam sobie sprawę że w przyszłym tygodniu przywiozą łóżeczko z całym osprzętem a my musimy podjechać i odebrać wózek, jeszcze tylko apteka i pozostanie czekanie na małą.... a w czwartek KTG /pierwsze/ wy już coś takiego miałyście?

Do góry