reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

hej dziewczyny
mam pytanie nie wiem jak zmienic suwaczek żebym miała faktyczną date porodu na pasku bo z okresu mam 35 tydz a faktycznie jest moja dzidzia starsza o 3 tyg z góry dzięki

reklama
Domi,chyba nie ma innego wyjścia,jak wejść ponownie na stronę z suwaczkami i zrobić nowy z nową datą,a później wkleić w ustawieniach.Przynajmniej nie mam innego pomysłu...Wkurzyłam się dzisna moją gin,bo się okazało,że będzie przyjmować dopiero w poniedziałek,a jakieś dziwne bóle mnie ostatnio dręczą i nie wiem,co to oznacza...W dodatku mam wrażenie,że moja dzidzia jest w brzuszku zbyt aktywna.A jak często teraz chodzicie do gin?Co dwa tygodnie,czy już częściej?I co myślicie o sprawdzalności nożyczek dla niemowląt?Bo czas goni,a ja co do niektórych rzeczy to pojęcia nie mam ::) Pozdrawiam.

Ewelinka ja dalej chodze co miesiąc, następna wizytę mam dopiero 18-go lipca ;D a co do szleństw w brzuszku to podajmy sobie ręce, czasem mam wrażenie, że Witeksie góra przebije.... tragedia

To u mnie dokładnie to samo...tak się wierci,a Mój Mężuś zachwycony.Stwierdził,że wiele by dał,żeby poczuć takie coś u siebie :) Nawet nie jestem pewna,czy dzidzia już się na dobre obróciła.Co prawda na ostatnim usg była główką do dołu,ale wykonuje takie akrobacje,że tylko się zastanawiać,co w danej chwili wystaje ...hehe

hej!!
Byłam wczoraj u gina!! Przytyłam już łącznie 15 kg!! Następną wizytę mam dopiero 22 lipca o ile dociągnę, a wcześniej 12 USG. Muszę jeszcze przez 10 dni brać fenoterol, a potem odstawić i mogę rodzić. Gin kazał mi liczyć ruchy i jak by coś to do szpitala!! Na szczęście szyjka bez zmian, czyli rozwarcia nie ma!!
Mój mały też rozrabia!! Na szczęście jest już główką w dół i ma za mało miejsca na obracanie się!!!
Pozdrawiam

hej dziewuszki. Na tydzien wybywam do Bielska Podlaskiego, do tesciów. Mam nadzieje, że nie padne z nudów :-[. Jakoś humorek mnie opuszcza i nie mam ochoty na jakiekolwiek towazystwo. Chyba splin mnie ogarnia. Ech.... do "zobaczenia" za tydzien.

Słowiczku, współczuję z całego serca ale mam nadzieję że jednak się uspokoi i nie wezmą cie do tego szpitala, jak dla mnie to straszna trauma.
Moja niunia też szaleje, co wprawia mojego męża w totalne zdumienie, ostanio zapytał czy mnie to nie boli, bo brzuszek ruszał sie we wszystkie strony.
Co jest z tym zapisywaniem ruchów?, słyszałam o tej karcie, ale mi nic nie każą zapisywać, nawet nie pytają czy się rusza, może daltego że ona się uruchamia zawsze u lekarza co widać i czuć...hihihi
Ja do lekarza idę w poniedziałek /państwowo/ i w środę do mojego prowadzącego.
Też już mam 15 kg do przodu, ale szczerze mówiąc to tego nie widać bo wszystko mam w brzuchu, pęcinki i łapki cały czas takie same patyczaki jak były.
trzymajcie się Brzuchatki, to jest szok jak niewiele nam zostało, ciężko mi będzie rozstać sie z tym brzuszkiem....

hej!!
Anika potem będziemy się cieszyć i opisywać nasze maleństwa na wątku dzieci urodzonych w sierpniu!!! Ja robię się już nespokojna boję się porodu, ale i chcę już mieć moje maleństwo na świecie!! Lekarz kazał mi już mieć spakowaną torbę.
Ile koszul nocnych macie naszykowanych do szpitala??
Damy radę!! Miłej niedzieli!!
Pozdrawiam

Anecik masz na pewno rację, tylko że na to spotykanie się na necie będziemy miały znacznie mniej czasu ;) i nikt nas po żeberkach itp. nie będzie kopał, no ale za to będziemy mogły przytulić i wycałować ca całe 9 m-cy.
Ja mam już kupione 2 koszule i tylko to biorę do szpitala, taki miałam plan...

reklama
Czy u Was też jest tak gorąco? Wczesny ranek, a tu żyć się nie da... A dziś ma być grubo ponad 30 stopni i dopiero jutro jakieś burze... Zaczynają mi się marzyć wakacje w zimnych krajach. Mój mężuś już się zastanawia, kiedy będzie można zabrać chłopaków do Norwegii

Do góry