reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

Ja mam drewniane krzesełko ale jest jeszcze za wcześnie żeby Julka siedziała w nim sama bo się chwieje ,karmię w leżaczku, i  o ile Julce jest wygodnie to ja muszę się niestety do niej schylać.
Z tą reklamówką wszystkie macie rację  owszem ale bez przesady gdy dziecko leży obok Ciebie i cały czas masz je pod kontrolą to Jula teraz uwielbia dotykać i badać łapkami czy się zgniata i czy właśnie szeleści czy jest miłe w dotyku , najbardziej lubi dusić chrupka w rączce a jeszcze jak się on przyklei do paluszków to macha rączką i chce żeby odleciał ,śmiesznie to wygląda - ćwiczy w ten sposób ten chwyt nożycowy, często zgina paluszki tak szybko jak nożyczki.

reklama
Mailen tak czy siak będą wychodzić z każdego krzesełka prędzej czy później jak się coś nie spodoba dziecku to siła go nie zmusisz, mam 3 rodzeństwa i pamiętam ,że przychodził taki moment ,że już nie chciały siedzieć bo chciały chodzić...

Mailen, ale tam masz po to pasy, zeby go przypiąć i wtedy nie wyjdzie. a pasów nie da sie tak szybko odpiąć. I jest jeszcze taca, dzieki ktorej tez jest w jakis sposob zabezpieczone. U nas taca w tej chwili jeszcze nie jest przypięta bo jest za wysoka, ale jak tylko bedzie mozna to napewno ja bede przypinac

A ja mam pasy w leżaczku a Jula i tak kombinuje jakby tu sięgnąć do podłogi i podnieść zabawkę i jak zawiśnie tak na tym pasie to aż mi włosy dęba stają jaka jest giętka i z jakim uporem będzie się wyginać , wtedy jej śpiewam z Madagaskaru: Wyginam śmiało ciało , wyginam śmiało ciało dla mnie to: MAŁO!!!

Jesteśmy po spacerku, świeci słońce i było naprawdę przyjemnie. Tylko trzeba było uważać na przejeźdźające samochody, żeby przypadkiem nie zostać ochlapanym tym błockiem. Ania teraz leży w kombinezonie na łóżku i dosypia przy otwartym balkonie. To cud, że śpi, bo lubi jak jest wożona i tak najlepiej sobie drzemie.
Agata, ale Ci fajnie. Ja tak tęsknię za morzem a Sopot i w ogóle Trójmiasto podobają mi się od zawsze.
Mailen, ja na początku chciałam kupić takie drewniane krzesełko do karmienia, ale po chwili zastanowienia stwierdziłąm, że jednak plastikowe będzie lepsze i takie kupiliśmy. Nie żałuję wyboru, bo krzesełko ma 5-punktowe pasy a Ania jeszcze nie siedzi, regulację oparcia i wysokości, kółka. Mamy takie: http://www.allegro.pl/item87491082_krzeselko_baby_dreams_bambi_4_kol_wys_0zl_gratis.html kolor 01.

joanna dokładnie o krzesełku tej własnie firmy myślałam tylko u nas można je kupić już za 240-260zł jakoś tak

Mailen, to naprawdę w okazyjnej cenie. Ja kupiłam krzesełko za 316 zł, chociaż firmuje je firma z Częstochowy, nie wiem, dlaczego tak drogo... :mad:

my po kimeczce :)
krzesełko super jak ci chcą kupic to sie nie zastanawiaj, my mamy drewniane na razie schowane, a karmię w leżaczku, dla mnie spoko
agata oj zazdroszczę wyjazdu baaaaaaaaardzo
u mnie w czoraj były koleżanki z pracy jedna w ciąży i z typu "najmądrzejszych mam" jak mnie wkur........., a zostaw to dziecko, a czemu na kolanach, a posadź je samo na podłodze (Majka jeszcze nie siedzi pewnie !!!!!) a daj je do łóżeczka, a moja małą w jej wieku to to i sramto, a czemu ona tego nie a tamto tak, BO KUR................. TAK

reklama
A my właśnie śpimy. To znaczy dziewczyny śpią a ja na bb, zamiast prasować:)

Gaga, ja nie znoszę takich ludzi. Wymądrzają się, a w rzeczywistości wcale tak nie było jak mówią. A każde dziecko rozwija się indywidulanie i jest inne. A nasze są wyjątkowe i my o tym wiemy:)

Do góry