reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

Happy ani wielkosc piersi ani zmiany zachodzace podczas ciazy nie maja wplywu na póxniejsze karmienie ;D. MOja kolezanka karmila ponad rok jak to sama stwierdziła "dwoma pryszczami" a mleczko lecialo jak z kranu. Bardziej ma tu znaczenie uksztaltowanie brodawek sutkowych i czasem samozaparcie mamy. Bo najwazniejsze to uwierzyc, ze karmi sie dobrze i maluch sie najada. :)

reklama
Hej Dziewczyny !! Jaki ja mam spóźniony zapłon, na nic nie mam siły ani ochoty !! Nogi puchną jak konewki !! mnie tez zbliżajacy poród troche przeraża, poza tym boje sie ze ze wszystkim nie wyrobimy !! i nie bedzie gotowe na czas!!
który termin w praktyce sie sprawdza ten z miesiaczki czy z usg??

co do wagi to ja przytyłam jakies 13 kilo byłoby tego zapewne wiecej gdyby nie ta cukrzyca i dieta która musze trzymac !!

no to dopadła mnie kolejna atrakcja ostatnich tygodni ciazy - jadlam sobie spokojnie sniadanko a tu naraz myslalam ze za sekunde pawia puszcze - to maly wbił mi się nogami w zołądek
extra uczucie, normalnie cofka na maxa
odetchnelam głeboko i jakos kanapeczka sie zatrzymała
ale kretynskie uczucie

z tymi terminami to róznie, ja ide zgodnie z USG bo przynajmniej ten termin jest wyznacznikiem rozwoju maluszka i jego zdolnosci do samodzielnego zycia.

Ja tez od paru śniadań tak mam, najgorzej jest jak popije to masakra!! nie moge wtedy nawet drgnąć tylko poczekać az przejdzie !!
Wczoraj odebraliśmy łóżeczko, jeszcze chciałam pościel zaraz kupic ale była tylko z tym baldachimem a ja chce tą 3 częściową !! a Wy jaką kupujecie i z jakiej firmy a podusie i kołderke to jaka najlepiej kupić ??

justyna wypełnienie to najlepiej sztuczne - antyalergiczne. Posciel 100% bawelny. Co do firmy to piekne sa z Glucka i Drewexu ale bardzo drogie :(. Na allegro mozna dostac je taniej, ale i tak cena kosmiczna. Na Allegro jest sporo aukcji ze sliczna i tania piściólką ale ja bede szyła sama, bo do kołyski nie ma wyboru - tylko te drogie firmy.

Witajcie dziewczynki! U mnie waga +6 kg. Na ten ostani kilogram czekałam ok. 3 tygodni. Staram się jeść normalnie, chociaż ograniczam słodycze ze względu na niską tolerancję glukozy. Wprawdzie po 75 mg glukozy po 2 h-148, a po 3-134, na czczo 104, to sądzę, że na te wyniki wpłynęło to, że nie jadłam nic słodkiego na miesiąc przed badaniem. Wcześniej po 50 mg miałam 156 i mój gin zalecił mi dietę bezcukrową. Cukier mi spadł, ale pojawiły się ciałka ketonowe w moczu-skutek diety niskowęglowodanowej.Teraz od czasu do czasu zjem coś słodkiego, ale mam potem wyrzuty sumienia, bo tak naprawdę nie wiem czy te późniejsze wyniki zwalniają mnie z diety-nie pytałam lekarza. Dzisiaj idę do gina i okaże się czy z moją Oliwką wszystko w porządku. Pozdrawiam i życzę lekkiego rozwiązania. Ja też się tego bardzo boję ::)

A ja kupie powłoczki na Allegro. Jest taniej niż w sklepie. Na początek kupie 2 komplety. Jeden 3 częściowy ( powłoczka na podusie i kołuderke + ochraniacz) i 2 częściowy bez ochraniacza. Oba w tej samej tonacji kolorystycznej. Tylko te ochraniacze to mi się niezbyt podobają, są krótkie i takie proste. Ja bym wolała żeby w główce był taki półokrągły. Z wypełnieniem to może Żużaczek ma racje, bo zauwazyłam, że są różne. A te wypełnienia to się pierze tak samo jak ubranka i powłoczki czy nie?

ja poprzednio wypelnien nie pralam, dopiera jak w trakcie uzywania maluch osiusiał. I tak beda na nich powloczki.
Ochraniacz do kolyski juz mam kupiony (razem z kolyska na allegro i z materacykiem) jest bardzo fajny bo na całosc, dookoło.

hej!!
Ja kupiłam pościel + ochraniacze+ poszewki za 125 zł firmy Tusia wymiary 135x100 kołderka i podusia 60x40 do tego materac z wypełnieniem kokosowym za 72 zł. podobno najlepszy. Wszystko oczywiście z atestami. Kupiłam też ceratkę na materacyk.
Co do terminu to wydaje mi się że ten z USG jest bardziej prawdopodobny!!
Co do karmienia piersią to wielkość itp.. nie ma znaczenia najlepsze dla naszego maleństwa są nasze mleczarnie!! I dobre nastawienie!! I cierpliwość!!!
Damy rade!!!!
Pozdrawiam

reklama
Witajcie,ja też się rozglądam za pościelą na allegro,jednak tą 4-ro częściową z baldachimem.Jakoś mi się podobają...Mój Dzidziuś jeszcze jest dla mnie łaskawy i chociaż w brzuszku bardzo aktywny nie okłada mnie po wewnętrznych:):)I tak dobrze mam,bo toleruje wszystko od początku.A jak to jest w końcu z poduszkami dla niemowląt?Należy im kłaść w łóżeczku czy nie?Bo słyszałam,że nie należy...?Pozdrowionka.

Do góry