reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

marta15 pisze:
A i zapomniałam Wam napisać, co dzisiaj ciekawego wymyśliła moja teściowa. A więc oboje z teściem doszli do wniosku, że to napewno nie zęby bolą Alę, tylko uszy. Bo wczoraj wyszłam z nimi na dwór i Ala nie chciała leżeć w wózku, więc niosłam ją na rękach. A pogoda była śliczna, najmniejszego wiaterku, a poza tym Mała miała grubą czapkę wełnianą i kaptur od kombinezonu. Ale tak strasznie im się nie podoba to że chodze z nimi na dwór, że trzeba coś wymyślić. :mad: :mad: :mad: :mad: :mad:
Normalnie nie mogę. A najgorsze jest to, że w tej naszej pipiduwie nie moge znaleźć mieszkania do wynajęcia:(
Chyba się poryczę.

Naprawde Ci wspolczuje. Ja nie mam takich problemow. Tylko moj tata mowi ze jak Zuzia bedzie chora to mnie opierdzieli :)
Pozdrawiam

reklama
Marta, nie załamuj się. Na pewno uda się Wam znaleźć mieszkanie. Ale rozumiem co czujesz. Moja mama ma czasami takie wstawki. Kiedyś jak do nich przyjechaliśmy, Misiunia nie miała humoru i nie uśmiechała się tylko marudziła. Na to moja mama czy może nam z czegoś spadła, że taka smutna. I podobne hasła czasami puszcza. Wiem, że to śmieszne jak się czyta, ale ja dostaję szału!!!

Justyna dajesz zwykłe bebiko czyli Liwia nie ma skazy białkowej?Okazało się ,że na basen można od 3 miesiąca , kosztuje 30zł jedno wejście i po prostu tak się napaliłam ,ze już suszę Wojtkowi łeb. A zresztą to wszystko dzięki Twoim zdjęciom jak mu pokazałam to powiedział ,że chętnie nas zabierze i będzie strzelał fotki a ja się trochę rozerwę ;D ;D o boshe jak ja tęsknie na basen...................I nawet myśl o moich baleronach niestraszna ;)

Marta, trzymaj się i policz do 10, bo szkoda twoich nerwów.
Moja Zulka też jeszcze bezzębna :) Pediatra powiedziała, że późniejsze zęby mniej się psują. No to poczekamy ;D

My też ząbka nie mamy i na razie nie zanosi się, aby się pojawił. Synek miał 6miesięcy i 6 dni, więc  równy tydzień może Oliwcia poczekać, by dogonić brata.
Cieszę się gaga, że Majutek chorutek już wyzdrowiał. I widzisz, nie przeszło na płucka. Wszystkie kciuki trzymałyśmy i chorobę odgoniłyśmy. :D

A ja teraz mało siedzę w domku, no bo rano w pracy, tzn. do 13 - 13.30, a potem zazwyczaj siedzę z siostrą i jej Natalką. Całą niedzielę spędziłyśmy obie z naszymi córeczkami. a naszych panów i mojego synalka wysłałyśmy do Kalisza na oglądanie meczu siatkówki. Ale były babskie pogaduchy. Najwięcej gugała Oliwka, bo tamta to ciągle albo przy cycu, albo śpi. ;D

malaYoo, trzymam się, ale już nie mogę.
Dziękuję Wam za wsparcie. Jesteście kochane:)

A co do zębów. To może te późniejsze są mocniejsze, ale z tego co słyszałam, to też boleśnie wychodzą:(

marta, naprawde wpółczuję teściów! Musisz stanąc na rzęsach i uciekac stamtąd!!!!

Co do ząbkowania, to niestety u każdego dziecka przebiega inaczej, mało tego każdy ząbek w tej samej buzi
wyżyna sie inaczej.
Możesz spróbować masować dziąsełka palcem, albo taką miekką silikonową szczoteczką nasuwaną na palec,
poza tym można dać do gryzienia taki wodny gryzaczek uprzednio schlodzony w lodówce ( ale nie w zamrażalce :)),
albo marchewkę ( w całosci oczywiście) tez schłodzoną. Mozna próbować zaaplikować żel p/bólowy, albo niestety
kiedy nic nie pomaga to pozostaje paracetamol. W zasadzie przy prawidłowym ząbkowaniu nie powinno byc wysokiej gorączki,
a tym bardziej nie powinna ona utrzymywać dluzej niz dobe.

ja to się dzis troche posmialam z mojej tesciowej (za plecami) bo jak juz pisałam Witon bedac w Bielsku zaniemówil zupelnie i do tej pory nie mówi. No to moja tesciowa stwierdzila disiaj, ze Bielsk dobrze mu robi i że jak teraz z nim pojedziemy to zacznie mowic. AKURAT. ja widze, ze Witoniowi wcale w Bielsku za zdrowo nie jest. Strasznie tam duszno a w nocy tak smierdzi dymem zza okien ze oczadziec mozna.
my pod tym kontem super szczelne okna zamawiamy i wentylacje wewnątrzna zakładamy. W zimie jak jest mróz to ludzie starymi onucami palic zaczynaja i mozna pasc na pysk.

gaga napisz co z maleńką :(

Martusia trzyamj sie kobieto !!!! jak tak czytam o tych Twoich przebojach to zaczynam doceniac moich teściów, teraz dali mi juz spokój wiec moze Twoi z tymi "dobrymi" radami tez czasu potrzebują !!! A Ty mieszkasz z nimi w domu jednorodzinnym ???

Domicela po Oliatum ta skórka gładziutka jej sie zrobiła to chyba to nie ta skaza wiec moze spróbuje to bebiko i bede obserwować - tak se myśle !! I SUPER ze Twój malutek bedzie tez pływal ! A u Was to jednorazowo mozna chodzić ?? Bo my na kurs musiałyśmy sie zapusac i płacimy 23o zł za 10 lekcji plus pieluszki 30zł !!

reklama
Marta dziękuje wszystkim za życzenia i żałuje,że nie może Was poczęstować tortem bo był przepyszny... ;)Tort z bita smietaną, który zrobiła moja teściowa ::). My mieszkamy w jednym budynku ale nie jest źle, to normalne,że spięcia się zdarzają ale jest ok.

Do góry