reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

Dzieńdoberek.
Gratulacje dla Witonia zębonia.
Nenar - całuski dla czterolatki od mojego prawie czterolatka.
Gaga, super, że Majeczka zdrowa. My jutro do kontroli, na razie dalej jedziemy antybiotyk i robimy inhalacje. Gile lecą non stop, za to kaszel chyba znika. Nie wiem, kiedy się zaszczepimy. A przed nami to szczepienie, które powinno być w okolicy 4,5 miesiąca, czyli dwa miesiące temu :(
Minus za to taki, że mój mąż dziś w Świnoujściu i jak nie zdązy wrócić przed 16, to czeka mnie z Marasem wyprawa do przedszkola, czyli godzina na dworze. Jak na pierwszy raz do dłuższej przerwie to trochę długo i mam pietra. Liczę na to, że może Tomek zdąży wrócić.
Żużaczku - bardzo mi się podoba ta sklątka w odniesieniu do Witonia ;D

reklama
Nenar, buziaczki dla Martusi od bliźniaczek i ich mamy Marty:) :-* :-* :-* :-* :-* :-*

Żużaczku, gratulujemy ząbka.

Gaga, nie dawałam im przez tą końcówkę bo wydawało mi się, że dziurka jest strasznie wielka. Kupiłam ostatnio niekapki Aventu i z nich piją.

U nas jeżeli chodzi o spanie, to dziewczyny idą spać około 21 i śpały do tej pory do 6 z kilkoma pobudkami w nocy po smoka, a w tej chwili doszłam, że były głodne ( dawałam im bebiko 2r) a teraz daję im mleko z kleikiem ryżowym, zrobiłam im wiekszą dziurkę w smoczku i robię taki bardziej gęsty i śpią do 7 bez pobudek.

Mam pytanie, jeżeli termometr wskazuje, że Mała ma 36,8 temperaturę, to tyle rzeczywiście jest?? Pomóżcie.

A jeszcze a propos wczorajszych doniesień - Marta, szukaj tego mieszkania jak najszybciej. Ja swoją teściową lubię, jdobrze się dogadujemy, ale za nic nie chciałabym z nią mieszkać. Mimo że ona do niczego nam się nie wtrąca. A co dopiero jak jest taka sytuacja jak u Was... Trzymam kciuki. Tylko szukaj mieszkania z internetem, żebyś nam nie zniknęła z BB.

Goga, tak sprawdzałam kilka razy. Mam taki na podczerwień do ucha i do czoła. Na czole wskazuje 36,5, a w uchu 36,8. I własnie to mnie dziwi, ale głowę ma trochę gorącą. Ale to chyba zeby.

jak sprawdzałaś w kilku miejscach, to pewnie tyle malutka ma. Mi tez sie ostatnio Marasek wydawal goracy, a jednak goraczki nie mial. Trzymajcie sie zdrowo

Dzieci maja czasem gorącą główke, momo, ze nie maja temp. Najcześciej czolo sie robi chlodne jak się wycisza, np po jedzeniu. A co do temperatury to do 37,5 traktuje sie jako normalna a dopiero od 38 jako podwyższona.

A my mamy DWA ZĄBKI ;D ;D ;D ;D

Marta15 Moja Zuzia tez miala wczoraj goraczke 38.1 i dzisiaj bylam u lekarza i lekarka poiedziala ze jest teraz w takim okresie zycie ze moze miec 3 dniwe goraczki a po tych 3 dniach dostaje sie wysypke i choroba przechodzi. Dziwne no nie??? Dobrze ze nie ma kaszlu bo by musiala antybiotyk brac :(

reklama
Nenar najlepsze życzonka dla córeczki
Zużaczku brawo dla synusia , pierwsze koty za płoty , i to od razu dwa :D :D
Jak tak czytam to te nasze dzieciaczki chorują ale szybko zdrowieją , a Halcia to co ty pisałaś to zwykła trzydniówka nic nadzwyczajnego, wiele dzieci to ma , Gagi Majka już chyba to przeszła o ile dobrze kojarzę.
A ja nadal czekam na zęby i na razie wielkie nic, w ogóle jakiś zastój w nowościach chyba tylko z wagą , bo czuję ,że się zrobił z niej taki klopsik , kręgosłup już mi strajkuje.
Dzisiaj dałam Juli zupkę krem marchewkowy z ryżem z Bobovity i jest to chyba jedyna zupka którą nie nadążam podawać łyżeczką tak szamie. Reszta jest blee. Chyba w ogóle ma lekki uraz do zbliżającej się łyżeczki , kojarzy jej się to z syropkiem na kaszel i wtedy dostaje szczękościsku i żadna siła nie otworzy jej buzi :p
A co do spania To jak pisałam Jula zasypia o 20 i śpi do 7 rano bez przerw tylko o 23:30 dostaje mleko na śpiocha.

Do góry