reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

Gaga, cóż, no to idę na całość :) Nie wiem jak wkleić zdjęcie tam z boczku, przy moim nicku  ::) I jak dołączyć zdjęcie do wiadomości  ::) I jak zrobić suwaczek  ::)

reklama
pottera przeczytałam juz z tydzien temu i musze powiedziec, ze mile mnie zaskoczył, bo ostatnie dwie części jak dla mnie były coraz bardziej do bani i ta kupowałam własciwie tylko po to, zeby mieć komplet a tu niespodzianka!!

Jednak wszytskim poteromaniakom polecam ksiazki Christophera Paolini "Eragon " i "Najstarszy". Sa o WIEEEELE LEPSZE.

Zużaczku moja mama ma taką samę kuchnię oczywiście nie identyczną tylko meble, bardzo jest ciepła i nie opatrzy Ci się po jakimś czasie.Też Ci zazdroszczę swojego projektu domku , wtedy można zrobić to co się chce , gorzej jak dom już stoi i Ty musisz się dopasować do domu ze swoim widzimisie.

domicela zgadza się ale robiłam takie projekty przeróbek i całkiem niexle wychodziło to. Czasem, jak zleceniodowca i ja mamy podobne gusta to naprawde super sprawa moze wyjsc

Witam nową mamusię i jej córeczkę!

Wczoraj mój men okupował komputer a ja poczytałam troche Pottera ;D. Czytam od początku choć w oryginale już trochę przeczytałam ale bez opisów osób ich ubrań itp bo mimo, że to książka dla dzieci to słowa takie, że czasami w słowniku nie mogę znaleść więc sobie darowałam.

Żużaczku jak to nie pracowałaś w zawodzie a dom? A do kuchni polecam same szuflady zamiast szafek z półkami. Doskonała sprawa, znacznie wygodniej. A jak się uda to wklej projekt, może w naszym wprowadzimy jakieś poprawki. Architekt pewnie by nas zabił ale co tam >:D, w końcu mamy tam mieszkać wiele lat.

A co do facetów to u nas będzie ogrodnik, taki opalony w spodniach ogrodniczkach ;D 8).

Mała śpi, to coś jeszcze napiszę. Zuza urodziła się 9 dni po terminie. Poród wywoływany był oksytocyną. Cała impreza trwała 5 godzin i może to dziwne, ale podobało mi się. Rodziłam sama, bo mój mąż pewnie by tego nie przeżył  ;)
Karmię piersią, ale zaczęłam wprowadzać też inne jedzonko. Moim piersiom się to nie podoba, a zwłaszcza prawej  ::) Częściej przystawiam do niej Małą i teraz prawa pierś jest o dobry numer większa od lewej. Może jeszcze ktoś tak ma? Od tygodnia piję szałwię, bo podobno hamuje laktacje, więc może mi się polepszy z tymi cyckami ;D

Ale tu się ruch zrobił :laugh:.

żużaczek pisze:
domicela zgadza się ale robiłam takie projekty przeróbek i całkiem niexle wychodziło to. Czasem, jak zleceniodowca i ja mamy podobne gusta to naprawde super sprawa moze wyjsc

Dokłanie to strasznie ważne aby gusta architekta były zbieżne z klientami. U nas się udało i projekt nam się bardzo podoba. Znlaeźliśmy kiedyś gotowy projekt. W środku super ale na zewnątrz nie podobał mi się, Darek rozmawiał z panią architekt ale nie była zbytnio zachwycona zmianami więc sobie darowaliśmy.

MalaYoo z szałwią trzeba uważać (sorry ze to tak moralizatorsko brzmi) ale można przesadzić i stracić pokarm. Ja trochę przesadziłam na początku jak miałam zawał to później piłam litry herbatki na pobudzenie laktacji. Efekty szałwi u mnie wystąpiły po kilku dniach. A piersi się przystosują same chociaż wiem, że to niezbyt przyjemne mieć piersi jak kamienie.

agata806 pisze:
A co do facetów to u nas będzie ogrodnik, taki opalony w spodniach ogrodniczkach ;D 8).

....oczywiscie samych......mlask mlask....
chyba sie nareszcie budze z zimowego snu....

A bede chyba piekna i mloda. Własnie scieram z twarzy maseczkę. Co prawda nie wiem jakie bedą rezultaty bo takiej jeszcze nie miałam.....
........
.................ziamniaczano-dyniowa.........
Witon potęznie kichnął jak mial cała buzie pelna............. ;D ;D ;D ;D ;D

reklama
Witam nową mamusię i córeczkę.

Qrczę mi też się marzy domek... Ale to daleka przyszłość. Jeszcze muszę poczekać, aż w końcu gdzieś osiądziemy. Tu miało być ostatnie miejsce.  ;D hehehe ciekawa jestem ile razy jeszcze będę się przeprowadzać???  ;D ;D

Wiecie co mój słowiczek zaczyna wyprawiać. Jestem w szoku. Nie dość, że staje na głowie to teraz próbował tak jakby pompki robić. Podnosił dupsko do góry , nogi prostował, że na palcach stał i  głowa do góry i na rękach podniósł całe tułowie...... ciekawa jestem co on jeszcze wymyśli.
Ostatnio nawet z pozycji brzuszkowej podciągał nogę jakby chciał siadać. Ale zdarzyło mu się tylko raz, więc myślę, że jescze nie usiądzie...

Do góry