reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

Ale tu ruch od rana :)
Żużaczku - fajnie masz z tym domkiem. A jeżeli chodzi o pracę - to ja na Twoim miejscu przynajmniej bym spróbowała. Przecież zawsze możesz zrezygnować, co nie?
W kwestii książek - Agusek, ja też lubię Pottera, ale nie jestem bezkrytyczna. Rowling zrobiła masę błędów w tych książkach. Czytałam ostatnio po kolei od pierwszego tomu i widać, w ilu miejscach się rąbnęła (to niewidoczne, jak się przeczyta jeden tom po ukazaniu się książki, a potem następny po tym roku czy dwóch). Pisząc pierwszy czy drugi tom, nie wiedziała jeszcze, co zrobi w trzecim czy czwartym. Może miała jakiś zarys akcji, ale szczegóły się rozmijają.... Jakiś przykład? Na początku piątego tomu Harry widzi testrale, które ciągną powozy do Hogwartu. I potem się dowiaduje, że widzi je każdy, kto widział czyjąś śmierć. OK. Harry nie widział ich w pierwszych tomach, bo dopiero pod koniec czwartego widział, jak Voldemort zabija Cedrika. Ale po czwartym roku nauki (więc już po tym, jak zobaczył czyjąś śmierć) Harry jedzie powozem na stację i testrali nie widzi. Bo Rowling jeszcze ich nie wymysliła...
Żużaczku - a Eragona czytałam. Faktycznie jest super. Najstarszego jeszcze nie, czekam, aż się pojawi w bibliotece.

reklama
A jeżeli chodzi o kupy Marasa, to trzy to minimum, zdarza się i pięć. Dziś od rana były dwa śmierdziele, a w domu znowu nie ma wody. Niech to szlag...

malaYoo pierwszy raz slysze o takiej nowosci typu rzekazwywanie sklonnosci do alegrii w mleku ;D. Z tego co sie orientuje to genetycznie mozna jedynie cos takiego "przekazac" a z mlekiem genu nie wyssie ;). Tak jak gaga wiem natomiast,ze w rodzinie obciązonej alergiami nalezy jak najdluzej utrzymywac karmienie piersia bo uodparnia i mleko kobiece zwiera ANTYALERGENY. Cos o tym wiem bo karmiłam starszego synka-alergika ptzrz 2 lata.

Kurcze ale wszystkie macie śliczne suwaczki ;D
A mój taki nie na czasie,ale z wklejaniem zdjęć mam problem przez komputer bo nie mam XP wiec musze się takim zadowolić......no i drugi munus taki że nie mogę się swoim skarbem pochwalić:(

wszyscy mają śliczne suwaczki.....mam i ja ;)

Z tym ze chyba wszystkie macie po dwa suwaczki....tzn po dwoje dzieciaczków,a ja mam "na razie" tylko jeden suwaczek ;D

goga,gratuluję spostrzegawczości

witammalaYoo,widze, że nasze maluszki urodziły sie tego samego dnia :)

żuzaczku,Agato,tak sobie czytam o tym ogrodniku i wyobrażam,
i chyba wiem do kogo jest podobny: do naszego, sławnego ostatnimi czasy, polskiego hydraulika? ;D

słwiczku zaczne jej dawać lakcid, nie dawałąm, bo kupki były ok, w zasadzie dzis zrobiła luźniejsze, chyba po lekach, podam jej dzić lakcidofil i zobaczymy
rany nie jestem dzis w satnie nic zrobić, taka rozpieprzona jestem, oj rozpieprzona, gardło mi cos siada i wogóle
małą Yoo podaj mi twoje gg to jak tylko znajde czas to napisze co jak i gdzie wstawiać,
a ja sobie jeszcze suwaczki zostawię bo mi się podobają :) a takie jak wy macie dam sobie za jakis czas :)

reklama
O ja też muszę zmienić suwaczek ale do tego mam sentyment bo go mam od początku jak Marysia się urodziła i jak byłam w ciąży to też miałam z tej stronki.

agusek pisze:
żuzaczku,Agato,tak sobie czytam o tym ogrodniku i wyobrażam,
i chyba wiem do kogo jest podobny: do naszego, sławnego ostatnimi czasy, polskiego hydraulika? ;D

hmm - rzeczywiście podobny ;D ;D ;D

Do góry