reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

Ja pytałam o zmienianie mleka naszą rodzinną i doktora na forum e-Dziecko. I oboje kazali tak jak Marta mówi - zacząć od jednego posiłku, najlepiej obiadowego, bo mleko następne bardziej syci. Po kilku dniach oprócz obiadu dawać też "2" na kolację i gdzieś po półtora tygodnia (jak nic się nie dzieje) przejść zupełnie na 2. U nas zmiana na 2 skończyła się tym, że Marek zaczął ulewać i dostal wysypki. Próbowaliśmy nutramigen, ale mały ogłosił strajk głodowy. Teraz dajemy mu mieszankę bebilonu i nutramigenu. Nie wiem, jak długo jescze. Pójdę w przyszłym tygodniu na szczepienie, to obmyślimy z doktorka plan działania. I wiecie, ja chyba jako jedyna z Was nie narzekam na naszą doktor z Funduszu. Jest naprawdę świetna, moge iść do niej zawsze, nawet jak na cały tydzień nie ma wolnych numerków, to wiem, że i tak mnie przyjmie. Mam do niej nr komórki i zdarzało mi się już dzwonić po nocy :-)
Domicela - fajnie, że jesteś ten sam rocznik. Już nie czuję się tak staro :-) Ja nie zostałam po studiach w Poznaniu, bo mój mąż miał pracę w Szczecinie.

reklama
jak mówimy o starych dupach... to ja jestem z 72 :-[

słowiczku cały czas wydaje mi sie tez, ze to od jakiejs nietolerancji pokarmowej a USG nerek robi sie przy ulewaniu, .zeby wykluczyc refluks moczowy (ale to baaaaaaaardzo, bnaprawde baaaardzo zadka przypadłosc.

słowiczku ale wiem co czujesz, bo ja miałam w ciazy toxoplazmoze i tez od góry do dołu Witka badałam przez pierwsze 3 miechy, czy aby wszytsko z nim jest ok a i tak cały czas mam schizy, ze neurologicznie cos kiedys wypadnie.. albo z oczkami.... :(

własnie wróciliśmy od lekarza, trochę sie załąmałam, mała przybrała od 4 stycznia 100g, to w zasadzie tyle co nic, lekarka powiedziała, że jak za dwa tygodnie nie przybierze więcej, to trzeba przejść na sztuczne mleko, ryczę.................

Hej dziewczyny!!!!

Ja tez mialam wczoraj problemy żeby Was znalezc na bb, a jak juz wreszcie znalazłam to tylko przeczytałam a na napisanie nie mialam czasu. Na 18 poszłam na aerobik, pozniej maz wrocil, wiec kolacja (ja nie jadlam) po aerobiku nic juz do ust nie biore, a tak sie super po niem czuje, nie wiem czy beda efekty fizyczne ale psychiczne juz sa, wyżyje sie wyskacze i wogole z inna enegia wreacam do domu, super sprawa....naprawde, jeszcze jak bedzie cieplej to zaczne chodzic na basen bo mam pod nosem 2 min drogi.
No i przez to wszystko nie mam zupełnie czasu na edukcje :mad:a jeszcze moja mama sie wybiera do pracy, tak to chociaz czasem brala ode mnie małego i miałam czas sie pouczyc a teraz bedzie totalna lipa, nie wspomne juz o pisaniu pracy :(

Mam pytanko do mam pracujacych obecnie badz przed urodzeniem dziecka, czy u ktorejś z Was w firmie badz zakładzie pracy jest przeprowadzane coś takiego jak okresowa ocena pracowników??? Bo ja chciałam o tym pisać licencjata i potrzebowałabym jakis wskazowek i byłabym wdzieczna za wszelkiego rodzju pomoc, myslalam jeszcze tez o rekrutacji i selekcji bo to przeciez przeprowadzane jest w kazdej pracy.

A co do jedzonka to ja chyba jako jedyna nie daje małemu żadnych nowości, pije tylko soczki no i oczywiscie moje mleczko, a w weekendy jak jestem w szkole Bebiko 2. Ewentualnie czasem jabłuszko, ale nie ze słoiczka, tylko zwykłe uskrobane albo utarte na papke.

Buziaczki dla wszystkich świętujacych dziś maluszków :-* :-* :-* :-*

jutro na 17 do radiologa i robimy usg jamy brzusznej. w pierwszym miesiącu było wszystko OK porównamy, zobaczymy,70zł. koszt badania usg jamy brzusznej, i od razu bioderka załatwimy,też chyba 70 zł.
i od rana mocz do labolatorium 8 zł.
a później zależy od wyników.
Pewnie pediatra.50zł.
a lekarstwa??

a ja jestem rocznik 75, tez juz nie taka mlodka ;D

Gaga glowa do gory przejscie na mleko sztuczne to nie koniec swiata, bedzie dobrze

dziewczyny mam pytanie czy mozliwe jest zeby mala po wprowadzeniu innych smoakow juz nie chciala mleka? Bo ja uzywam strasznie niedobrego w smaku mleka i sie zastanawiam czy zmienic na lepsze w smaku czy to ze teraz tak malo je tego mleka to nie ma nic wspolnego z jego smakiem i dac sobie spokoj i nie zmieniac ??? Pomozcie bo ona teraz zamiast 170-180 to jada teraz 90-110

GAGA nie martw sie.Moim zdaniem to nie wina mleczka ze mała nie przybrała na wadze tylko tego choróbska.Teraz bedzi lepiej.
ATOL moja mała tez pije niedobre mleko ale mi sie wydaje ze smak nie ma wpływu na to ile dzidzia zjada.Bianka od zawsze je ok 100 ml.
Wiadomo ze inne posiłki sa bardziej syte i dzidzia moze juz tyle nie potrzebuje.Ja bym nie zmieniała mleka tym bardziej ze dzidzia jest do niego nauczona.Wiesz co sie czasem dzieje po zmianie mleka-lepiej nie ryzykuj.

reklama
Do góry