reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

Dziendoberek :) Dziękujemy za wszystkie życzenia. Całuski dla Roksanki. Kiedy te pół roku zleciało??? Tak niedawno szykowałam się do porodu...
Biedna słowiczku jesteś z tymi przeprowadzkami. My też się ciągle przeprowadzaliśmy, ale tylko w obrębie Szczecina, a ja i tak klęłam. I do tego, co pisze Domicela na temat Poznania, mogę dodać tylko tyle - że chociaż Piątkowo leży dalejko od centrum, to ma fantastyczne i szybkie połączenie, bo tam jeździ "pestka", czyli szybki tramwaj. A do niego wózkiem swobodnie można wjechać, bo podłoga przystanku najczęściej jest na wysokości wejścia do wagonu, a tramwaje najczęściej są niskopodłogowe (studiowałam tam i mam tam teraz sporo znajomych i trochę rodziny)

reklama
A jaz zaczynam inaczej walczyć z brzuchem Łukasza.
Rano, przed karmieniem, woda przegotowana. Wczoraj pokupkał ładnie sam...
Oprócz tego znowu wracam do nutramigenu. Przed każdym cycoleniem mam zamiar mu podać 30-60ml. Jeżeli te ulewanie i bóle brzuszka przez alergię to może coś to da. a jak nie to się poddaje z cycem. I sam nutramigen.
Nie moge poprostu mu rozszerzyc diety. Co mu podam to po tym wyje, problem z bączkami, kupką. W nocy nie śpię bo płacze, wierci się.
Czasem zastanawiam się czy oprócz tej wadliwej rączki coś jeszcze nie tak "poskładało" mu się w organiźmie. :mad: :mad: :mad:
Już mam nawet takie myśli. Koszmar.

Gaga cieszę się, ze zaczyna się wszystko normować.

O Goga a co studiowałaś?i kiedy?bo mi się wydaje ,że jestem tu najstarsza jak to Linda mówił stara d... jestem
Słowiczku nawet tak nie pisz ani nie myśl bo się niepotrzebnie nakręcasz a dzidziuś to wyczuwa ten Twój stres

Atol dzięki za linka. Fajny.

Mam dość. Mały właśnie zjadł a połowę tego co wycycał poprostu wychlustał. Jego ulewanie to raczej już chlustanie albo przepraszam za wyrażenie poprostu rzyganie.
Nie wiem co już robić...
Desperatka jestem.

Lekarze... Byłam , rozmawiałam już z kilkoma.
Szkoda gadać.

Co podejrzewam:
- alergia na coś
- refluks żołądkowo przełykowy
- bakteria
- albo poprostu taka jego uroda.Co mi się wcale nie podoba.
Z resztą rzadna z tych opcji mi się nie podoba.
Jutro zaniosę do badania mocz. Zacznę od tego...

słowiczku a robiłas Łukaszkowi:
1. usg nerek
2. badanie na refluks zołądkowo-przełykowy?
To ulewanie + zatwardzenie+ złe samopoczucie to czeste objawy refluksu. Tylko idź prywatnie. Zaszkodzic nie zaszkodzi a może rozwiac Twoje obawy lub ewentualnie pomóc zaradzic problemom.
Pozdrawiamy cie bardzo serdecznie i bardzo cieplutko tulimy Łukaszka (baaardzo cieplutko bo u nas mróz się zaczyna)

dodam jeszcze, że u nas ulewanie (takie jak wymioty) jest jak mały siena cos uczuli, no i miał tak jak dostał duzą dawke szczepionek (pierwsze szczepienie)

reklama
tez mysle ze trzeba isc do dobrego lekarza prywatnie bo ci z NFZ to... tak jak napisalam moja pediatra z NFZ to tylko od szczepionek i wypisywania skierowan ::)

Do góry