reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

hej!!
Coraz wiecej sierpnióweczek!!! Mamo Weroniki i Anjja witamy w naszym gronie!!!
Jak Wasze nastroje?? Dziś nasze maleństwa mają swoje święto!!
Ostatnio zaobserwowałam że moja dzidzia ma swój rytm kopania zwłaszca w nocy (godz. 1,3,5)!!! No a ja mam w tym czasie obowiązkowe pobudki!!! Czy też coś takiego macie??
Dziś mamy kolejne zajęcia w szkole rodzenia teamt: pielęgnacja niemowląt!!
Pozdrawiam

reklama
heja laski
ja wczoraj się dowiedziłam że nie jestem potrzebna wpracyale sie zdenerwowałam super jak człowiek mógł harować od rana do nocy do końca to było super a teraz mam brać urlop wypoczynkowy tylko go nie chce wykorzystywac teraz a jest to 77 dni przydadzą się później bo co to są cztery miesiące :)

Martika, idz prywatnie do ginka i wypisz sobie zwolnienie. Nie daj sie nabrac na urlop wypoczynkowy. Moje kolezanki tak zrobiły i siedza do końca ciązy na zwolnieniu.

Mysle, ze dostaniesz zwolnienie bez problemu, tak jak moje kolezanki - pracowały w perfumerii (więc stały po 8 godzin i to wystarczyło, zeby dostac zwolnienie). Nie wiem czy wiesz, że zwolnienie przysługuje tez Twojemu męzowi - po porodzie - opiekuncze, dwa tygodnie, platne chyba 80% (kiedys 100%) na opieke nad Toba. Mój mąz bierze dwa tygodnie urlopu i te dwa tygodnie zwolnienia.

dzięki za podpowiedź może wiesz jak to jest z urlopem wychowawczym ponieważ ja jest na stałe zatrudniona w hotelu a dodatkowo prowadzę kafejkę czy będzie mi przysługiwały pieniązki za urlop wychowawczy

tylko ciekawe jak to jest jak sie prowadzi dodatkowo dziłalność gospodarczą bo coś słyszłam że jak się prowadzi dziłalność gospodarczą to nie przysługują pieniążki ale ja to dodatkowo robię czyli nie wiadomo musze się przejśc do zusu a jak tam wasze humorki i noc minęła spokojnie ja w kibelku byłam 7 razy :)

reklama
Wizyta w zusie faktycznie wiele Ci pomoże. Bo co do działalności gospodarczej to raczej nie znam przepisów.
A na zwolnienie to idź i nie daj się wrobić w urlop. Po macieżyńskim to sobie wykorzystasz.

Żużaczku nic nie wiedziałam o tym poiekuńczym po porodzie dla męża. Od kiedy ten przepis obowiązuje??

Do góry