reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

tak czytam z tymi nianiami i normalnie szok, ja nie zarobie na nianię, nie ma szans, u nas około 5zł jest za godzinę, więc Kraków wcale nie taki drogi ;) no ale u nas chyba się skończy żłobem, a babcia posiedzi kiedy tylko da radę, no ale to dopiero od września więc na razie wrzucam na luz

reklama
rany mam zaraz z dziewczyną korki z matmy przygotowuję ją do matury, przez tą pieprzoną reformę ona nie zrobi całego materiału (to mnie nie dziwi) ale ta baba w szkole nie robi z nimi różniczek !!! no ja rozumiem nie powtórzyć dokłądnie funkcji bo to się ciągnie od gimnazjum, ale nie ruszyć nawet całkiem nowego działu !!! straszne, no w każdym razie zaraz będe różniczkować - mój ulubiony dział zaraz obok całek ;) dlaczego ja chemię skończyłam a nie matematykę ??? chyba czas na kolejne studia ;D

no ja tez nie wiem co bedzie z moja praca, ja jestem troche w innej sytuacji bo pracuje jakby na swoim, u mamy i niby juz wrocilam do pracy ale raz w niej jestem raz nie. Wszystko zalezy jak moj maz pracuje, bo ma prace w roznych godzinach raz 5-13 raz 6-18 czasami 14-22, a ja tez raz pracuje 8-15 a raz 13-20, wiec myslalam ze da sie to wszystko pogodzic.
Niestety od stycznia ma nowe zmiany 11-23 wiec ja nijak nie moge isc do pracy chyba ze od 8 do 9 a to troche za krotko ;).
I tu jest problem, bo jak nie bede mogla pracowac to kogos trzeba bedzie zatrudnic na moje miejsce a z kolei z mala do pracy chodzic ???, to zadna praca wtedy.
No nic na razie sie nie bede tym martwic moze w przyszlym miesiacu bedzie mial lepszy grafik.

gaga moje ulubione historie z calkami i rozniczkami, horror normalnie. Przez matme myslalam ze sudiow nie skoncze i oczywiscie chodzilam na korepetycje, cale szczescie po roku horror sie skonczyl ;D

atol ja zawsze lubiłam matematykę, poszłam na chemię bo dali indeks po maturze, i miałam wakację po ostatnim egzaminie maturalnym, olałąm egzaminy na studia bo indeks był, no i tak skończyłam tą chemię ;D

dziewczyny ile wasze dzieciaczki spia na dobe ??? bo ja to już sama nie wiem czy majka śpi za dużo czy za mało ::) przedtem myślałąm że śpi mało, a teraz mam wrażenie że duzo , musze sobie policzyć ile dokłądnie, bo raczej śpi regularnie

Cześć kochane.

Witam nową mamusię i Hanię. ( śliczne imię, moja Gaba miała być Hania ale mąż zaprotestował).

Jeżeli chodzi o nianie, to miałam przez dwa miechy do pomocy przy Gabie jak się Łukasz urodził. Kosztowała nas 5 zł za godzinę a to i tak dużo w porównaniu do naszego miasta. Tyle, że była to wykwalifikowana pielęgniarka i być może dlatego się ceniła...
Ale niestety musiała wyjechać, a szkoda, bo czasem przydałaby mi się pomoc...

Gaga może spróbuj kaszki malinowej Szymkowi nic po niej nie jest, a tak wcina,że aż mu się uszy trzęsą. Szymon przesypia całe noce tzn. od 21 do 7. A w dzień to śpi 3, 4 razy po godzinie lub pół. A najdłużej w dzień to śpi na spacerze czasem nawet 2 godziny.

Goga ja jeżdzę do Onkologicznej Poradni Genetycznej na Połabskiej. Jak będę jechała to dam Ci znać to możemy się spotkać. Byłam w Szczecinie 16 grudnia i teraz to chyba za 2,3 miesiące. Chyba ,że wyniki będą złe to szybciej. Pozdrawiam

reklama
fakt, że nianie są drogie w Wawie.
Moja za 8 godzin dziennie bierze 1700 miesięcznie a jak przestanę karmić to będzie 1900 bo będę później do domu wracała.............. :(
Kawał kasy ale co zrobić. Z byle kim dziecka nie zostawię. Obie babcie daleko, poza tym moja mama nawet by nie mogła się Tymkiem zająć bo sama jeszcze pracuje a z teściową chyba niekoniecznie chciałabym dziecko zostawiać. Dobra kobita z niej ale mało mobilna i dziecko by w domu siedziało.

A wiecie jak jest na Ukrainie - 3 lata płatnego wychowawczego !!!!!!!! To się nazywa polityka prorodzinna !!!!!

Do góry