reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

ale wysmazyłyscie......

Witam nowa mamusie...

Cóz... co do wagi dzidiolków... to Witek to chyba własnie taka Agata Wróbel. Teraz wazy 8 kg. Ale jak czytałam, to nie jest rekordzista? ;D
Czytałam, że smarujecie dziasełka zelem. A jakim? I nie maja po nim rozwolnienia? Ja nie pamietam jaki kupiłam dla Boguchy ale po nim okropnie kupczył.
gaga co do kaszki to polecam na pierwszy raz ryzowo-jabłkową. Banany często uczulaja... maliny tez niestety.

Co do wygotowywania - teraz miseczke, łyzeczki i smoczki tylko wyparzam zalewając goraca wodą a zabawki myje pod kranem wodą z mydłem.

reklama
Hej dziewczyny!!!!

Jak zwykle zeszło mi sie zeby nadrobic zaległości, a raptem nie zaglądałam do Was przez dzien, bo dzis bylam w szkole :mad: a tak sie stesknilam za moim Oluniem ze szok, te rozlaki sa straszne, podziwiam pracujace mamy, bo ja jak jestem gdzies bez małego np. w szkole to i tak o niczym innym nie mysle tylko o NIM!!!!
A jak czytam o tych nianiuach i o tym jak sie cenia to :o :o :o :o nic tylko byc nianią ;)ale nie wiem czy miałabym taka sama cierpliwosc do obcego dziecka ???
Babcia dzis probowala dawac Olkowi kaszke ryzowa z owocami lesnymi ale podobno mu nie szla za bardzo i sama musiala zjeść ;)

Oczywiscie witam nowe mamusie i dzidziulki :-* :-* buziaczki ode mnie i Olka

zuzaczku dzięki :-*, ja jej daje teraz samą ryżową bez niczego, też jej smakuję, więc nie będę kombinować, nie wiecz czy ta wysypka nie jest po oliwce nivea, ale z drugiej strony używamy z tej serii krem do pupki, do twrzy i szampon wieć raczej chyba nie, no zobaczymy, jak będzie jutro
rany ale mnie gardełko boli :( mam nadzieję że małej nie zaraże, bo ona już nie kaszle

rany my to z moim mężem jednak szurnięci jestesmy, mamy dwa pokoje i on siedzi w tym drugim i gadamy przez gg ;D normalnie nas chyba potrzaskało, właśnie kazałam mu umyć wanne bo mam zamiar się popluskać ;) ale cos jej nie myję więc mu może meila wyślę żeby się pospieszył ;)
oooooo własnie napisał że idzie myć ;D ;D ;D

gaga polecam sinlac tj kaszka ryżowo kukurydziana przeznaczona jako pierwszy posiłek bardzo delikatna a i bardzo smaczna słodziutka

mam pytanka, jak kupki u waszych maluszków, bo moja robi bardzo gęsta i nie wiem czy nie za bardzo, przyzwyczajona jestem że robiła rzadką a teraz takie jak u dorosłego  ::) ???

co do spania to w dzień mała łapie kilka 4-5 drzemek 20-40 min. i spacer ok. 1 godz. + coś tam jeszcze w domu, a czasem śpi w dizeń i 2-3 godziny i 2-3 drzemki, różnie to bywa

a mi się właśnie woda do wanny nalała ide się pluskać mmmmmmmmmmm....

Żużaczku my dziąsła smarujemy żelem Dentinox, dla nas rewelacja. Trzy dni smarowania i trochę płaczu ale dwa dolne zęby już są i rozwolnienia nie było.

dzieki, jutro zaopatrzymy sie w ten zel, bo przykro patrzeć jak malutkiego boli :(.
Dzis cały wieczór robiłam kalendarz na dzień babci. U męża w pracy moge sobie zbindować to fajny będzie.

o rany, dwa dni nie zaglądałam (Windowsy padły :mad:), a tu 6 stron do przeczytania. Ale macie tempo koleżanki ;D
To ja może napiszę o nas coś więcej. Jesteśmy z Gdańska (jest tu jeszcze jakaś mamusia z naszych okolic?). Majeczka urodziła się w 38 tygodniu 8 sierpnia o 9.24. Waga urodzeniowa 2910, wzrost 53cm. Obecnie waga około 7kg, wzrost - nie wiem - miesiąc temu miała około 63, więc pewnie będzie ok. 65. Majka przyszła na świat przez cc (położenie pośladkowe) i bardzo to rozwiązanie sobie chwalę :laugh:
Poczytałam trochę o nianiach i widzę, że u nas nie jest tak tanio jak w Szczecinie i na szczęście nie tak drogo jak w Warszawie. Stawka dla niani to ok. 700-800pln. Niestety w lutym wracam do pracy i jak na razie wciąż szukam niani...
Jutro będziemy mieli debiut jedzeniowy - Majeczka na razie jadła tylko moje mleczko, a jutro spróbuje soczku jabłkowego. Bardzo jestem ciekawa, czy jej zasmakuje :)

reklama
jeszcze mi się przypomniało - jeśli chodzi o spanie w ciągu dnia, to stosujemy tzw. łatwy plan zaklinaczki dzieci i Majka śpi mniej więcej co 3h, po ok. 30-45min (jak jesteśmy na spacerze, to śpi trochę dłużej). Z reguły ma 3 takie drzemki w ciągu dnia, bo późno wstajemy :p i cały dzień składa się z 3 cykli 3-godzinnych, a w każdym cyklu jedna drzemka :laugh:

Do góry