reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

:-* :-* :-* dla 5 miesięczniaczków !!!

Witam nowe Sierpnióweczki, super że jest nas coraz więcej!

no to ja już wiem czemu mi kręgosłup siadł, moja niuńka jest jedną z młodszych ma 4,5 m-ca a waży 8 kg i rozmiar 74/80, rany co będzie dalej??? ale Roksana jest żarłokiem i je co godzina, można oszaleć  ::)

mam głupie wyrzuty sumienia jak zostawiam ją samą w pokoju do spania, kręcę sobie niezły bat, dziś z mężem lataliśmy co chwilę do niej i kombinowaliśmy aby się koło niej nie położyć i jej nie przytulić i ululać tylko aby sama usnęła i wkońcu się udało, też tak macie?

polecam agencje noskieskimoski tą od klinke, właśnie się zdecydowaliśmy na nianie z tamtąd, droga jest ale co zrobić, 950 zł netto a za nianie płącimy 8 zł/godz czyli miesięcznie 1500 zł, milutko nie? chciałabym mieszkać w Szczecinie...
fajna agencja jest też www.opiekunki.pl

reklama
Anika, nie chciej mieszkać w Szczecinie. Co z tego, że nianie są tanie, jak są kłopoty z pracą, a i zarobki do niczego... A np. foteliki dla dzieci i pampersy kosztują tyle samo co u Was, ale trzeba na nie dłużej pracować ;) Jak jest więcej chętnych niż miejsc pracy, to pracodawcy mniej płacą.
A Roksi młodsza od Marka o miesiąc, a widzę, że go goni z wielkością i wagą :)
Nenar, masz piękne okolice!!! Jechałam kiedyś stopem ze Szczecina do Szczecinka i bardzo mi się koło Ciebie podobało.
A jeżeli chodzi o dzieci, to wśród naszych znajomych znowu wysyp. Już mamy dwie koleżanki w ciąży, a dziś zadzwonił mój brat, że Marek będzie miał kuzyna :)

Weszłam na strony tych agencji i załamałam się 950 pln za pośrednictwo :o Anikawi czy to na prawdę warto? Jak wygląda ta współpraca. U nas wyszlo by więcej jeżeli liczyć 8 pln za godz. Mnie nie będzie co najmniej 10 godzin bo mieszkam na końcu warszawy a pracuję w centrum a przecież kobieta musi przyjść chwilę przed moim wyjściem. Licząc nawet te 10 godzin i 21 dni pracujących to wychodzi 1700 :o. A ta niania to tylko zajmuje się dzieckiem czy może jeszcze coś robi, np. prasuje bo ja nienawidzę prasowania :p.

justyna pisze:
Goga brat mojego meza (marek  :laugh: ) tez taki spust przy jedzeniu miał ze tęściowa musiała go ze swoją mamą karmic bo nienadążała ladować na łyzke bo juz był ryk  :) widocznie Marki tak mają  ;)
Marek trzyma jedną łyżkę ręką (drugą łyżką go karmię), a nogami próbuje przytrzymywać miskę  ;D Nie mam jak zrobić zdjęcia, bo najczęściej mojego męża nie ma wtedy w domu,a my oboje po jedzeniu jesteśmy umazani jak nieboskie stworzenia. Ciuchy do prania, bo sztywne, a Marek pod prysznic... A ja chciałam nazwać go Pawełek ;) Ciekawe, jak wtedy by jadł

Już wiele osób mówiło mi,że mieszkam w pięknym regionie. A co do Szczecina to często tam jestem. Raz na 2,3 miesiące jeżdżę do centrum onkologii, i dlatego bardzo Szczecina nie lubię...

Dobra idę spać. A mojej drugiej połówki nie ma. Znowu się zaczęło. A już się przyzwyczaiłam (przez całe 3 tygodnie), że wraca wcześniej do domu, co u nas oznacza 20 - 20.30. To są swoją drogą uroki wyższych zarobków. Normą jest praca po 12 godzin dziennie, albo więcej. Do tego czasami praca w weekendy albo całe noce. Komórka nigdy nie wyłączona i dostęp do maila non stop (nawet w nocy wiem, że coś przyszło :mad:). Już nie raz bywały maratony po 48 godzin kilka godzin snu i do pracy. Jak nie było Marysi to mi to specjalnie nie przeszkadzało ale teraz to chciałabym kilka chwil dla siebie trochę wcześniej jak po 23 kiedy mała usypia no i aby córka i tata mieli bliski kontakt :p.

Życzę udanego weekendu. My wybieramy się na działkę a tam netu brak więc pojawię się w czwartek albo piątek. Buziaki :-*

Nenar, wprawdzie od Strzałowskiej do mnie daleko, ale jakbyś miała dużo czasu przy następnej wizycie w Szczecinie i nie miałabyś co ze sobą zrobić, to zapraszam do mnie. Albo może umówimy się gdzieś w mieście na kawę?

Agata niestety koszt jest wysoki ale oni określają też profil psychologiczny takiej kandydatki i odrzucają wszystki niezrównoważone lub nerwowe itp. i starają się dopasować opiekunkę do twoich wymagań, czyli np. chciałam kobitkę z okolic Bródna ze średnim wykształceniem do lat 50-ciu i MAM. Miła sympatyczna pani, od 10 lat opiekuje się dziećmi /opiekowała się już 4-rką/ i zadaniem jest opieka nad dzieckiem i wszystko co z dzieckiem związane czyli prasowanie też, u nas pierwszego dnia odwaliła takie prasowanie że ja chyba bym siedziała z tydzień wieczorami.
a co do godzin to od kwietnia jak wróce na pełen etat to ona będzie siedizała 9 godz. z tym że ja kombinuje tak aby jechać do pracy nawet na 7 czy 7,30 aby nie stać w korkach i wcześniej wracać do niuni, ale zobaczymy jak to wyjdzie, eeeeee tam wogóle do d... to wszystko

reklama
Do góry