reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

Acha zapomniałabym dodać, że jutro pędzę do pracy, bo to moja sobota dyżurująca i jutro będę musiała być nieco dłużej, bo w granicach 14-15, bo bedę sama w pracy,ale w między czasie zamierzam wyskoczyć do malutkiej.I tak co trzecią sobotę muszę pracować , bo jesteśmy trzy w biurze i się wymieniamy. Najbardziej mi przykro właśnie w te soboty. wtedy łapie mnie dół.
Jejku jak ja bym chciała, aby Oliwcia miała "lekkie" ząbkowanie. Z Arturem miałam niezłe jazdy( gorączka,. fioetowe dziąsła), dobrze, że teraz możemy się wspomóc homeopatią.

reklama
A ja wlasnie wykapalam mala i stoczylam walke z wieczornym karmieniem i usypianiem. Teraz u niej w pokoju jakas cisz zapadla az boje sie wchodzic zeby przypadkiem nie obudzic bo znow bedzie 20 min roboty :).

Gaga to nasze coreczki prawie w jednej chwili rodzone. Jak twoja juz byla na swiecie to moja wyciagali za nogi ;).
A tak powaznie to mialam cesarskie ciecie bo Hania byla ulozona posladkowo i faktycznie za nogi ja wyciagneli.

Jesli chodzi o wyparzanie to ja wyparzam tylko smoczki i butelki, nie gotuje ich tylko zalewam wrzatkiem. Talerzykow i lyzeczek nie wyparzam. Zreszta w ogole jestem moze zbyt wyluzowana jesli chodzi o to bo jak sciagalam pokarm( a skonczylam dopiero na poczatku grudnia i z ulga spakowalam laktator do najglebszej szuflady) to tylko na poczatku go wyparzalam po kazdym uzyciu potem tylko juz mylam a jak sie zrobilo chlodniej to czasami w nocy i mycie sobie darowalam ::) , chyba wyrodna matka jestem ale dzieki Bogu nic sie Hani nie stalo. A tez nie chce jej chowac zbyt sterylnie bo jeszcze jakiej alergii dostanie z tej sterylnosci czy co :(.

Witaj Atol
Widzę, że wy też macie problemy z niejadkami. Moja Misiulka czasami pierwszy posiłek je ok. 13. Ale co mam zrobić. Waży jakieś 6200, czym się bardzo martwię, ale lekarka mówi, że regularnie przybiera, idzie swoim tempem i nie ma co panikować. Powoli się uodparniam. Wiem, że nie powinno się porównywać dzieci, ale jak słyszę, że niektóre w tym samym wieku ważą 9 kg to trochę mi nieswojo.
A jak wygląda u Waszych dzieciaczków gaworzenie? My mówimy tylko 'ly' i o albo a. Za to rano i wieczorem jest tego o i a bardzo dużo i bardzo głośno!

arabella u nas jest ostatnio moda na gulganie ;) a oprócz tego jest are, agu, agi, czasem powie ej gaga, albo ej nie ;) często też aru, wogóle lubi to "r"
zuzaczku powiedz mi czy może się dziecko uczulić na kaszkę ryżową z bananmi ??? mała ma takie małe czerwone krosteczki, ale bardzo drobniutkie

Gaga ja mialam cesarke w 38 tygodniu, termin porodu mialam na 7 wrzesnia, ale Hani sie bardzo spieszylo na ten swiat. Od 25 lipca lezalam plackiem i bralam Fenoterol zeby jeszcze troche posiedziala w brzuszku, a jak w 37 tygodniu przestalam go brac to po dwoch dniach juz Malenstwo bylo na tym swiecie.

Arabella Hania to chyba teraz cos ponad 5 kilo wazy, moze do piatego miesiaca dociagnie do 6 ale chyba jej sie to nie uda zwazywszy na to ile jada. Jakis miesiac temu w przyplywie depresji ze nie chce jesc wezwalam lekarke do domu co kosztowalo mnie 150zl i dowiedzialam sie ze jest wszystko ok, dziecko sie samo nie zaglodzi i bron boze nie zmuszac jej do jedzenia bo wyrosnie Tadek Niejadek. I to mnie troche wyluzowalo, Hania dobrze sie rozwija, ma dobry humor( teraz cosik marudna troche ale jak czytam to chyba taki zabkowy okres) a i ja nie jestem wielkoludem. Zawsze bylam najmniejsza w przedszkolu w szkole, a i niejadkiem tez bylam jak wspomina moja mama ( mogla mnie karmic tylko przez sen a jak sie obudzilam to w ryk ;D) wiec mysle ze nie ma sie czym przejmowac.

hehe atol ja od 6 miesiąca leżałam, bo mała się pchała, i takmnie fenoterolem, magnezem i czyms jeszcze zachamowali że musieli ją ze mnie wyjąć, bo za pierona nawet po oxytocynie nie chciała wyjść ;) ja nie miałam żadnego skurczu i nie wiem co to skurcze porodowe ;D

ja też tak myślę że nie ma co panikować nad wagą gdyby coś było nie tak to byśmy na pewno o tym wiedziały

rany jak ja kocham tą moją Majkunię

Atol, ja wyluzowałam po tym jak pani doktor od bioderek zapytała czy chciałabym, żeby moja córcia wyglądała jak Agata Wróbel. A zresztą wcale nie uważam, żeby Misiunia  wyglądała na zabiedzoną. Przynajmniej nie będzie gruba jak jej mama. Bo kiedyś byłam klopsem. Na szczęście udało mi się schudnąć

powiem wam że dzieciaki na cycu nie da sie przekarmić czy niedokarmić, same jedzą ile chcą i już, ja też słysze że Majka mogła by przybierać więcej, a pewnie żeby mogła ale nie przybiera i już, ja byłam szczupła, mąż też więc i ona pewnie będzie drobna, a zreszta jak ja chodziłam do lekarza, bardzo dobrego specjalisty, zresztą znanego w Krakowie, to on zawsze mówił mojej mamie że lepsze kilo niedowagi niz nadwagi

reklama
Mezczyzni wedlug przedzialu wiekowego:

20-letni to KELNER - rozleje zanim doniesie,
30-letni to DRWAL - rabie co popadnie,
40-letni to WIRTUOZ - dlugo stroi krotko gra,
50-letni to METEOROLOG - z przodu opad z tylu wiatry,
60-letni to MŁYNARZ - siedz na workach i bawi sie sznurkiem.

Do góry