reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

Cześć dziewczyny :) Też jestem sierpniową mamusią, ale jakoś wcześniej nie trafiłam na Wasze forum. Ilość stron w wątku jest trochę zabójcza, ale mam nadzieję, że się zorientuję co u Was słychać ;D Moja Majeczka ma już prawie 5 miesięcy i jest słodkim, kochanym i grzecznym maleństwem :laugh:

reklama
Ikpi to fajnie ze w koncu nas znalazłaś ! WITAM napisz coś wiecej o sobie !!

Ludzie niech ta zima sie skonczy !!!!najchetniej przespałabym do wiosny ;)

Witamy nową Sierpniówkę! Majeczki nam się mnożą :laugh: czekamy na coś więcej i może jakieś zdjątka.

Justyna zgadzam się z tobą też zapadłabym w sen ziomowy! Oby do wiosny!!!

no to mamy prawdziwie zamajkowane forum ;D ;D ;D ;D

Witek tez je mniej, a jak nie chce spac i karmie go "na trzexwo" to wierci sie ,buntuje, cyca z buzi wyciaga i łapy pcha. Na 100% zęby. Cały czas tak wsciekle wszystko gryzie....
Od paru dni zaczyna podciagac dupke pod siebie i troche pełzac (parę centymetrów) ale nie potrafi przewracac sie na brzuch i odwrotnie. Pocieszam sie, ze Bogucha np. wcale nie potrafił raczkowac (do tyłu mu wychodziło) ale poszedł sam juz w 10 miesiecy. Moze Witek tez jakiś etap po prostu omija??

Męcze sie nad ta swoja strona internetowa, że mózg mi uszami zaczyna wypływac. Co ja bym dala, zeby gaga mieszkała bliżej.... ::)

Cześć.

Witam nową Mamusię:)

Justynko, świetnie Cię rozumiem, ja też mam od kilku dni takie doła przez teściów, że najchętniej bym stąd wyszła i nigdy nie wróciła. Chodzę i płaczę, a mój mąż wychodzi do pracy o 9 i wraca o 19tej i ma wszystko gdzieś. Miałam na weekend pojechać do moich rodziców, żeby się sta trochę wyrwać, ale mała coś pokasłuje (chociaż ja uważam, że kaszle dlatego, że dałam jej syropi poprostu odrywa jej się po nim coś tam), ale wiem, że jeżeli pojadę do rodziców i wrócę w niedziele a mała dalej będzie pokasływać, to teściowie zaraz będa mi dokuczać, że to przez tą, że ich wożę. Już wczoraj był problem, że po co ją kąpię i wielka obraza, że zrobiłam po swojemu. A poza tym to czuję się jak w więzieniu, co 10-15 minut przylatuje z dołu i sprawdza co się dzieje i jeszcze głukowato mówi:"oj myślałam, że któaś płacze". i tak siedzi z nami prawie cały dzień. Mam dość:(

agata806 pisze:
A moje dziecie dzisiaj ogłosiło strajk głodowy, o 18:30 zjadła 100 ml mleka i później może jeszcze 60 i na tym koniec. A spać też chyba nie będzie. Co się dzieje ??? Wczoraj obudziła się o 3 w nocy co jej się nie zdarza bo jak zaśnie o 22, 23 to śpi to 7, 8, 9 (nigdy nie wiadomo ile). Czy to może być reakcja na kaszkę? Chociaż nie wiem czy to nie zęby bo z dużą zaciętością zjada zabawki. Teraz krzyczy u taty :-[. A ja ściągam mleko już 2 godziny :mad:. Idę może się uspokoi i zaśnie to spróbuję ją przez sen nakarmić.

u nas też tak było co prawda budziłą się w nocy na papu ale zasypiałą ładnie i spałą w łóżeczku, a pewnego dnia koniec, zasypia koło 23 i o spaniu w łóżeczku nie ma mowy ;D

marta ja bym ostro postawiła sprawę. Zrobilam tak ze swoja tesciowa i jest teraz super. Przedtem co jakis czas dawała swoje uwagi (bron Boze, nie w przykry sposób) ale po paru moich odpowiedziach, ze JA uwazam inaczej, nie wtraca sie do tego co robie.

Moim zdaniem powinnas ja zapytac "czy mamusia uwaza, ze jestem zła matka? Albo mi to mama powie wprost albo przestanie od tej chwili patrzeć mi na rece!!"

Bo takie kładzenie uszu po sobie doprowadzi w końcu do totalnego kryzysu i rozpadu wszystkiego. Ja popełniłam raz ten błąd, teraz się nie dam. I nie mysl, ze wszystko sie samo ułozy. Nie nie nie!! Bedzie coraz gozej az w końcu tesciowa zamieni się z toba rolami i bedzie mamusia i zoną... a ty popychadłem. Wiem co mówie, sama to przeszłam.

reklama
marta zuzaczek ma racje, ty jestes matka i to DOBRA MATKA i nie pozwol sobie, postaw sie i juz bo ucierpisz ty, maz i malutkie

witam nowa sierpnioweczke :)
moja mala tez Majeczka
a co do wychowawczego potrzebne jest jeszcze zaswiadczenie wasze i meza o tym ze ni pobieracie zasilku z pracy i dlatego musze tam kur...... jeszcze raz jechac, bo mialam tylko odemnie z pracy fak!!!!!!!!!!!!!

Do góry