reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

się nie denerwuj kobito, pełen luzik ;) ale ja teżz niczym nie wyrabiam ;) i mam to gdzieś, a w niedzielę się zwalą do na bo mężuś ma urodzinki i trza co upiec

reklama
ja przed wczoraj piekłam muzinka (maz patrzył na mnie jak na pogieta, że po swietach ciacho robie) a dzis zrobilam sernik na zimno.

a ja pewnie znowu będe robić białe ciacho Gogi, bo strasznie nam posmakowało, móżunem już się objedliśmy ;)

Cześć dziewczyny! Dziś już mi lepiej ::). Właśnie dostałam @ tak więc wiadomo od czego taki mega dół. Ja pracuje w PKO BP SA. Przed ciążą było tak samo tylko wtedy godzina w tą czy w tą mi nie robiła różnicy. Teraz cały świat wygląda inaczej.

Pisałyście coś o różnicy wieku między bebikami. Ja uważam, że 5-6 lat to najgorszy wariant. Nie znam przypadku, żeby dziecko starsze nie czuło się odrzucone. A do tego kontakt najczęściej łapie się w takim układzie w wieku 25-30 lat. Dlatego my planujemy rozpocząć pierwsze dzidziulowe próby pod koniec roku. Tak, żeby było 2-3 lata różnicy. Mamy dziewczynek napiszcie jak się robi małą księżniczke ;D ;D ;D ;D.

Monia to podziwiam ;) ja też bym chciała taka różnicę ale chyba nie dałabym rady, ostatnio był u nas 16 miesięczny smyk i po prostu Majka i on to dom wariatów !!! ja chyba pomyślę tak jak Majka będzie miała conajniej 5 lat ;D

droga mobugaj pewnie ile dzieci, tyle prawdopodobieństw trafionego dnia poczęcia. My chłopca trafiliśmyw 9 dc, a dziewojkę w 12, dokładnie 1 dzień przed owulacją.  ;D
Gdybym wiedziała, że uda mi się trafić jeszcze raz córunię to bym może próbowała , ale wolę nie ryzykować. ;D ;D
A co do wieku to absolutnie się nie zgadzam ::), gdyż moja ukochana soiostra jest młodsza ode mnie o 6 lat i zawsze miałyśmy świetny kontakt. Dużo się przy mnie nauczyła , np. w wieku 6 lat pisała już opowiadania.
Zawsze bawiłyśmy się razem lalkami barbie i innych takich, że dużo , dużo by tu opowiadać. Teraz czekamy na jej dzidziusia i nigdy żadna przyjaciółka by mi siostry nie zastąpiła.  Uważam , że podstawą jest tu wychowanie. Jakby to określić - panuje u nas typowa, ciepła rodzinna atmosfera i to zapewne miało wpływ na nasze dobre relacje. Brat jest młodszy ode mnie o 9 lat i tu zdecydowanie ma innych wiekowo znajomych, ale jesteśmy bardzo za sobą i teraz jest moim superprzyjacielem i świetnie się rozumiemy.

A co do różnicy wieku między moimi dzieciaczkami to po prostu nie mogło być inaczej, gdyż zawsze marzyłam o różnicy ok.10 lat. Jest to może egoistyczne z mojej strony, ale naprawdę nie czuję, że mam dwójkę dzieci. Artur jest na tyle duży , że wszystko robi sam. Nawet przy lekcjach nie muszę z nim siedzieć itp. Cały czass poświęcam malutkiej, co nie znaczy oczywiście, że syn czuje się odepchnięty. On ma po prostu swoje zainteresowania, swoje obowaiązki. Zresztą jak zaszłam z nim w ciążę to miałam 19 lat, więc później musiałam skończyć szkołę, musieliśmy pomyśleć o mieszkanku, pracy itd i dzieciątko nie było nam wtedy w głowie. Wszystkie mamay z małą różnicą wieku podziwaim, życzę wszystkiego najlepszego a Tobie Moniczko życzę trafionego strzału w córunię.

Ale się dziewczyny rozpisałyście. Czytam i czytam i czytam - ale to miło Was poczytać  :)

Monia  trzymam za Ciebie kciuki. Ja też w banku pracuję - w BGŻ w centrali i od 1 lutego do pracy........
Wczoraj była u nas pierwszy raz wybrana przeze mnie opiekunka - będzie na razie przychodziła na kilka godzin a w drugiej połowie stycznie pomału na dłużej. Tymek ją zaakceptował i wogóle nie marudził. Uśmiechał się i ładnie bawił. Mam nadzieję że tak samo będzie jak mnie w domu nie będzie.

Dziewczyny mam pytanie -kiedy obniżacie materacyk w łóżeczku ??
Mój Tymek takie wygibasy robi, że chyba mu jutro obniżę. Łapie się za szczebelki i chce siadać...... ::)

reklama
Do góry