reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

Dziewczyny a co do kataru to czosnek, pokrojony obok łóżeczka, nam pomógł. Próbowałam jeszcze inhalacje z amolu, dolałam do wody parę kropel i podgrzewałam świeczką. Sa takie specjalne podgrzewacze, super sprawa. Maluchom się lepiej oddycha.

reklama
Gaga, musicie Wy zadecydować, jaką chcecie różnicę wieku między dziećmi, a czy Wam się tak uda, to już inna sprawa ;) A u tej koleżanki to ile będzie?
Nenar, u Ciebie chyba jest większa różnica, ale nie widzę ile, bo suwaczki zniknęły...

marta  :-* :-* :-* od Roksanki

już jesteśmy po 3-cim szczepieniu, Roksi była bardzo dzielna, nawet się nie skrzywiła, waży 7950 kg, ale w ciągu 6 tyg. urosła tylko 1 cm, czy to możliwe?

anika to jest tez w tej szczepionce HIB - przeciw wirusowemu zapaleniu opon mózgowych
gaga coz, ja jestem bardzo zadowolona z róznicy wieku pomiędzy moimi synami. Duzy jest juz prawie "dorosły" nie potrzebuje takiej czulosci jak kiedyś a i pomaga z "głową". Jest odpowiedzialny i potrafi myslec abstrakcyjnie czyli nie zrobi malemy krzywdy przez niewiedzę. Co do złych wspomnien odnosnie mlodszego rodzenstwa. Mysle, że tu jest wina rodziców, że zbytnio obarczali maluchem starszego. Ja tam się cieszę, ze będą mieli inne zainteresowania, inne znajomosci. Przynajmniej jedne drugiemu zabawek nie pozazdrosci i kobity nie odbije ;D ;D

hej!!
Gaga ja też jeszcze nie mam @.
Anika ja jako dziecko miałam wirusowe zapalenie opon mózgowych i dlatego zdecydowałam się na szczepionkę HiB dla Tomusia aby nie musiał przechodzić tego piekła co ja.
My idziemy na szczepienie w czwartek...
Szkoda że nie mam cyfrwki to pokazałabym jak mój Tomuś wpycha do buzi palce dwóch nózek jednocześnie!!! Tak się czasem dorwie że ma kciuczki u stópek czerwone!!
Kiedy obniżacie łóżeczka?
Pozdrawiam

Anika, a nie chodzi Ci o pneumokoki? Bo strasznie to reklamuja... Pytalam ostatnio w przychodni. Kosztuje kolo 300 zl i pielegniara mowila, ze raczej nie szczepia tym dzieci bo nie ma chetnych. Podobno ma to sens jak dziecko czesto choruje i bywa w szpitalach gdzie duzo zarazkow. Powiedziala, ze jak koniecznie bysmy chcieli, to lepiej po 2. roku zycia, bo wtedy jedna dawka, a teraz chyba musialyby byc 4. I ze bardziej lekarze zalecaja szczepienie na Hib.
Nenar - to u Ciebie prawie taka roznica jak u moich chlopakow. A jezeli chodzi o prace, to owszem, pracowalam, teraz mam zalegly wypoczynkowy do polowy lutego, a potem sie wybieram na wychowawczy :)
Gaga - mam dwie znajome pary, u ktorych jest roznica 5 lat. Mamy sobie chwala, bo starsze corki b. pomagaja przy mlodszych, ale prawda jest taka, ze razem bawic to sie one nie beda. Miedzy 10-latka i 15-latka jest caly kosmos roznicy i jedni z tych znajomych juz mysla o zamianie mieszkania, bo do starszej corki przychodza kolezanki i mlodsza (1,5 roku) juz im we wspolnym pokoju przeszkadza. Ale ja jestem stronnicza, bo chwale swoja opcje ;)
Aha, i przy mniejszej roznicy wieku plus jest taki, ze mniej sie placi za przedszkole (znizki dla rodzenstwa) ;)

reklama
Gaga i Goga - dziękuję bardzo za przesyłkę. Jak tylko obrobię się z jednym tłumaczeniem to zabiorę się za czytanie.
marta15 - tak, moja Misiunia jest dokładnie z 3 sierpnia. Urodziła się o 5:18.
Co wy tak o tej różnicy wieku między dziećmi. Ja bardzo bym chciała mieć drugie dziecko w tym roku, ale czy coś z tego wyjdzie? Moja koleżanka ma troje dzieci - chłopca (5,5 roku), dziewczynkę (4 latka i 3 miesiące) i jeszcze jednego chłopca (5 miesięcy skończy w czwartek!). Bardzo sobie chwali. Nie dość, że ci starsi bardzo ładnie się razem bawią, to jeszcze potrafią zabawić małego.
W ogóle to wśród moich bliskich znajomych w ostatnim czasie prawdziwy baby boom. Pięć bliskich koleżanek urodziło w sierpniu, jedna we wrześniu, dwie w listopadzie, jedna w grudniu i dwie kolejne mają terminy na przełom stycznia i lutego. A mówią o niżu demograficznym!

Do góry