reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

Goga, miałam Ci napisać o tym co ze zmianą mleka na bebiko. Otóż skończyło się ulewanie i jest super. Nawet udało mi się przestawić Alę z NAN-u na bebiko2 i teraz nie mam problemu które mleko jest które, bo mam tylko jedno. Wypróbowałam już też Bebiko2R z kleikiem ryżowym i tez idzie ładnie. Więc ja się trzymam Bebika i jestem zadowlona:) A jak tam Twój Mały, dalej mieszasz mu Bebilon z Nutramigenem??

reklama
marta a co ty robisz z tym katarkiem ??? ja małej psikam wodą morską, gruchą ściągam, ale kiepsko się ściąga, może jakaś maść po nosek, sama już nie wiem

Gaga my też jakiś czas temu przerabialiśmy katarek i stosowałam tak jak mówisz sól morska, ściąganie gruszką (czego Olek bardzo nie lubił) a pod nosek smarowałam maścią majerankową żeby mu się lepiej oddychało. Ale na katar to chyba nie ma lekarstwa bo tak czy tak to i tak trwał tydzień :mad:

Arabella nasz Olek chowa się bez smoczka, bo wcale nie umie go ciągnąc,próbujemy co jakiś czas ale nie wychodzi, smok wyskakuje z buziaka jak torpeda :laugh:

tzn woda morka a nie sól ;D
Gaga a co do bakterii to tak jak żużaczek pisze jeśli karmisz piersią to zwalczysz każde choróbsko :) Bedzie dobrze, nic sie nie martw!!!

Buziaczki dla wszystkich obchodzących dziś 5 małe urodzinki!!! Dziewczynki buziaczki dla Was od Olka mojego zalotnika :-* :-* :-* :-* :-*

A co do siedzenia to mały też sie strasznie rwie na szczęscie w łózeczku ani w wózku jeszcze się sam nie podnosi, ale na kolanach juz nie da rady go utrzymac na leżaco bo no sie podnosi do siedzenia!!!!

Majka też smoka tylko do spania i zasypiania, tak to nie mam mowy, bierze go owszem i gada do niego i gryzie z każdej strony tylko nie tam gdzie trzeba ;)

Buziaczki dla pięciomiesięczniaków :-* :-* :-* :-* :-*

Dużo zdrówka dla chorujących dzieciaczków

Co do katarku to nam lekarka podpowiedziała, że 15 minut po zapodaniu soli fizjiologicznej położyć na brzuszek i nosek sam powinien się oczyścić - to teoria, która u nas nie zabardzo się sprawdza :p.

Ja smoka używam niestety do usypiania (ale Marysia śpi bez niego) i wychodzenia z domu czego mała nieznosi. Poza tym to sporadycznie.

U nas też jak miały miał katarek to bardzo duzo leżał na brzuszku ale mu to nie pomagało :mad:
Kładłam go tez na brzuszku na swoich kolanach i oklepywałam plecki też ta wydzielina mu nie spływana na oskrzela. I też trzymajac go na kolanach leżącego na brzuszku robiłam mu inhalacje nad nawilżaczem albo nas zwykła wrzącą wodą tylko tak wysoko i krótko.

hej !!
co do siadania to liwia na rękach i kolanach tylko w pozycji siedzącej bo inaczej czerwona i wrzeszczy jak nie wiem ! Jak dziecko samo rwie sie do siadania to krzywdy sobie nie zrobi i znaczy ze gotowe juz jest !!!

Co do katarku to ja polecam kropelki homeopatyczne w sprayu do noska Euphorbium u nas działają rewelacyjnie, takze z czystym sumienem polecam !!!!!

smoczek u nas beeeee tylko kciuk i nic wiecej !!!!  ::)

Gaga, ja też psikam im wodą morka (sterimar), potem ściagam gruszka, do tego na noc zapuszczam im krople do nosa Nasivin, maść majerankowa pod nosek ( ale mówiąć szczerze nie wiem czy to pomaga ale tania ta maść więc można stosować) i lekarka nam jeszcze przepisała ostatnio maść Pulmex Baby, do smarowania klatki piersiowej, plecków i stópek, ułatwiająca oddychanie. Na opakowaniu pisze, ze jest od 7 miesiąca ale ja stosuję ją 3 dzień ( smaruje je rano i na noc) i jestem zadowolona. Poza tym lekarka mówiła, że można ją wczesniej stosować. Kosztuje około 11 zł.

reklama
Justyna, kazałam kupic mężowi te kropelki zobaczymy czy na nas podziałają.

U nas smoczek jest super, sprawdza się rewelacyjnie, tylko w nocy musze wstawać jak Ali wypadnie, bo jak się obudzi to marudzi, że nie ma smoka. U nas szkoda tylko, że przyzwyczaiłam je do Aventowskich smoczków. Canpola czy Nuka są dużo tańsze i ładniejsze, ale ich niestety nie chcą.

Do góry